Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Samma poäng till Roma och Milan, men av olika valör

Lorenzo Medici

Visst borde Roma haft en straff när De Jong tog med handen i straffområdet. Och visst borde nog Roma utnyttjat något av sina lägen i den första halvleken. Där hade matchen kunnat gå annorlunda.

Men samtidigt var Roma inte i bästa slag. Då Pjanic var avstängd och Ljajic var förpassad till bänken var Gervinhos fart egentligen det enda vapnet man hade offensivt sett. Passningstempot och rörelsen var inte på den nivån som vi är vana att kunna se Roma.

Att spela 0-0 mot Milan är kanske ingen katastrof i sig, men om man ska kunna putta ner Juventus från tronen spelar det ingen roll vad motståndaren heter, man måste vinna sina hemmamatcher för att nå en scudetto. Man måste kunna prestera bättre trots att energin är på väg att ta slut.

Roma kliver in i julledigheten med vissa bekymmer. Man måste få in mer energi och fart i laget. Man måste försöka få igång Juan Iturbe och man måste kanske vara mindre nostalgiska kring Francesco Totti.

Annons

Hur mycket speltid Tottis ska ha är alltid ett delikat dilemma, men den senaste tiden har Roma-legenden helt enkelt inte varit särskilt bra. Han har framför allt varit uddlös. Det gäller för Roma och Garcia att vara ärliga i den frågan.

Jag tycker nog att Garcia gett Mattia Destro för lite speltid, vilket också leder till nästa problem. Om man nu inte riktigt tycker att Destro är tillräckligt bra för att vara en startspelare, kanske det är dags att börja fundera på att sälja honom.

Han kommer inte nöja sig med att vara mer avbytare är ordinarie i all oändlighet, vilket kommer leda till en gnällig Destro. Och om nu Roma inte ser honom som naturlig del av startelvan är det kanske bättre att sälja honom för att hitta en annan spelare som är det.

Om det betyder mindre speltid för Totti, så är det något man får leva med. Den tiden kommer ju komma oavsett.

Annons

Det är också viktigt att få tillbaka en Kevin Strootman i form och hitta en vänsterback av klass i januari. Roma behöver ladda om batterierna och hitta ny energi den närmsta tiden.

Annars är risken stor att en scudetto bara blir en vacker dröm.

Även om Milan hade lite flyt med domaren (De Jongs hands) och att de räddades av en förnämlig Diego Lopez, så tyckte jag någonstans att de förtjänade sin poäng igår.

Jeremy Menez sysselsatte Roma-försvaret nästan på egen hand med sin läckra teknik och Bonaventura gjorde ett gott jobb som studsboll mellan mittfält och anfall.

Men framför allt så är försvarsspelet avsevärt förbättrat. Phillipe Mexes har klivit fram till en så god försvarsledare som han kan vara och har haft god hjälp av antingen Rami eller som igår Zapata (växte enormt efter en svag inledning).

Annons

Montolivo är viktig med sin teknik och förmåga att hålla i boll och Poli och De Jong är nyttiga i slit och bollvinnande.

Egentligen saknas bara lite mer fart och kreativ kraft framåt. Och där är det nog en formsvag Keisuke Honda som ska bort. Även Om El Shaarawy först och främst konkurrerar med Bonaventura om en plats går det säkert att laborera lite och starta med dem båda istället för japanen.

Inzaghi menade efter matchen att man nu visade att man håller samma nivå som de lag som jagar en scudetto. Även om jag kanske tycker att det är att gå lite väl långt, så har man under de senaste matcherna visat att man är på rätt väg.

Och det räcker gott så.

Publicerad 2014-12-21 10:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto