Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Triumfen i Doha

Lorenzo Medici

Den italienska supercupen blev en triumf. En triumf för Napoli och för italienskt fotboll. Det var en fantastisk match som utspelade sig långt ifrån Vesuvius fot och långt ifrån floden Pos rinnande vatten, utan i fotbollsvärldens nya ekonomiska Mecka, Qatar.

Matchen igår var stor propaganda för Serie A. Men jag vet inte hur väl matchen kablats ut i TV-världen.

Beslutet att lägga matchen i Doha hade kanske en del med vårens rabalder i den italienska cupen att göra, men hade kanske lika mycket att göra med att Agnelli och De Laurentiis ville röka vattenpipa med rika shejker.

Det blev en final som hade allt. Chanser, bra spel, dramatik, argentinska super-strikers och lysande målvaktsinsatser.

En final där Napoli gjorde sin bästa match för säsongen. Kanske mådde de bra att slippa pressen hemifrån. Ett Napoli som var bättre balanserat med både Hamsik och De Guzman (båda var suveräna) på planen samtidigt, ett Napoli som pressade högt och där Maggio och Ghoulam var väldigt mycket bättre än vad de visat tidigare under säsongen.

Annons

Carlos Tevez tidiga ledningsmål gjorde att Napoli hade mest bollinnehav, men målchanserna haglade åt båda håll. Buffon och Rafael radade upp räddningar och det var stor underhållning.

När De Guzman i den 68:e minuten ryckte loss på kanten och slog ett perfekt inlägg stod Gonzalo Higuain redo att nicka in kvitteringsmålet. Ett mål som var  fullt välförtjänt och matchen gick till förlängning.

Trettio minuter av dramatik följde. Tevez gjorde ett nytt fantastiskt mål (viken vändning innan målet!), men Higuain hade ett sista svar innan finalen höll på att rinna dem ur händerna.

Sedan följde en osannolik straffsparksläggning, där de turades om att leka rysk roulette. Till slut drog Rafael det längsta stråt, och Napoli fick en efterlängtad och välförtjänt titel att skryta om.

För visst behövde Napoli segern mer än Juventus.

Annons

Juventus har både titel och Champions League som stora motivationsfaktorer medan Napoli försöker inbilla sig att tredjeplatsen är något att kämpa för, när de egentligen hade hoppats vara med och kämpa om scudetton.

Men om det är detta Napoli vi kommer få se efter jul, ja då har Roma och Juventus en del att bekymra sig för. De behövde den här segern för att få ny energi, känna att de kan matcha de bästa lagen i Italien.

Det var en fantastisk italiensk supercup.

Synd bara att inte fler än 14 000 i Doha kunde få se det.

***

Matchbetyg:

Juventus: Buffon 8, Lichtsteiner 5.5 Bonucci 5,5 Chiellini 5,5 Evra 6, Pirlo 6, Pogba 6,5, Vidal 6; Marchisio 6, Llorente 5,5, Tevez 8. Avb: Pereyra 6, Padoin 5,5, Morata i.b.

Napoli: Rafael 8, Maggio 6,5 Albiol 6, Koulibaly 6, Ghoulam 6,5 Gargano 6,5 Lopez 6, Hamsik 7,5 De Guzman 7,5, Callejon 5,5 Higuain 8. Avb: Mertens 5,5 Inler 6, Jorginho i.b.

Annons

 

Publicerad 2014-12-23 12:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto