Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Julklappar till Serie A

Lorenzo Medici

I den italienska fotbollsvärlden är det sportdirektörerna som får leka jultomtar och dela ut klapparna. I januari kan vi ju hoppas på ett par försenade sådana. Här är min önskelista till några av klubbarna i Serie A.

MILAN

Alessio Cerci
Milan har lite överraskande gått om Inter när det gäller Cerci och ska ha ett lånbyte på gång med Torres. Milan var ju ute efter italienaren redan i somras och även om han inte är en striker-typ tror jag han kan bli en succé. Ett anfall med Cerci-Menez-El Shaarawy skulle vara ett av seriens mest underhållande.

Cerci skulle passa bra i Inter också.

Marcelo Brozovic
Är som en lite mindre finess-rik, men lite mer konkret Pjanic. Visst skulle Milan må bra av lite kroatisk kreativitet på mitten. Eller hur Zvonomir?

Ante Coric
Apropå Boban, så är Coric en spelare som kanske liknar den gamle eleganten mer. Coric har fantastisk teknik och är en klassisk trequartista-typ, men kan även ta andra offensiva roller. Är kanske Kroatiens mest spännande talang. Det är just sådana här värvningar som Milan måste börja lyckas med.

Annons

INTER

Roberto Firmino
Om inte Thohir får hybris och struntar i FFP eller säljer Guarin och Handanovic så är den här värvningen är omöjlig i januari. Eftersom Hernanes alltid är skadad och Palacio är lika het som en istapp så skriker Inter efter mer kreativitet. Så varför inte våga lite? Sälja Handanovic och Guarin, hämta hem Bardi och värva Firmino. Skulle kunna funka.

Bernard Mensah
En talang som Inter sägs scoutat och vilja ha. Jag säger kör bara. Han är redan nu ett bättre alternativ än en oberäknelig Guarin och för framtiden är han definitivt ett bättre val.

Mayke
Jag fortsätter att tjata om den här brasilianske ytterbacken. Går att köpa till hyggligt pris.

Aleksandar Kolarov
Går inte att köpa till ett hyggligt pris, men skulle vara ett stort lyft för kant-kvalitén.

Ezequiel Lavezzi
Då Firmino troligen är den där julklappen som Inter aldrig kommer få, är detta kanske en spelare som är lite mer tillgänglig. Argentinaren sägs vilja bort från Paris-klubben och att han gärna återvänder till Italien. Om Milan går för Cerci kan Inter mycket väl komma att gå all-in på att försöka få till en låneaffär med köprätt på Lavezzi.

Annons

FIORENTINA

Sebastian Giovinco
Hans kontrakt med Juventus går ut i sommar och atommyran har fortfarande svårt att ta en plats i startelvan. Kanske kommer Juventus försöka få ut lite pengar för Giovinco innan de förlorar honom gratis i sommar. Han skulle passa utmärkt i Fiorentina där han kanske skulle kunna få fart på karriären.

Fernando
Fiorentina var nära att värva Sjachtar-Fernando redan i somras. Förhoppnigsvis försöker de igen i januari. Pizarro börjar bli gammal och Fiorentina behöver den mittfältstyp som Fernando representerar.

Nikola Vlasic
Fiorentina har en tradition av att hitta talanger från Balkan. Det är på tiden att de hittar en ny supetalang. Kroaten Vlasic är en mittfältare med både stark fysik och glimrande teknik. Han är det totala paketet. Nikola är bror till höjdhopperskan, Blanca.

Annons

LAZIO

Lucas Romero
Jag skulle vilja att Lazio värvade en mittfältare med både dynamik och teknik. Unge Romero skulle bli en härlig injektion till Lazios mittfält. Inte minst då Ledesma börjar bli gammal och Biglia är skadad.

Doria
Lazio behöver dock främst en mittback i januari. Kanske kan de försöka vända sig till brassen, Doria, som inte lyckats ta en plats i Bielsas Marseille. Jag köper fortfarande Doria-aktier och tror han kommer slå igenom inom ett par år. Det kan vara ett bra tillfälle att försöka roffa åt sig den brasilianske mittbacken nu när hans värde inte står så högt i kurs. Skulle passa bra in med De Vrij.

Marco Andreolli
Värvar man inte Doria, kan det vara smart att vända sig till en mittback med viss Serie A-rutin. Andreolli sitter fast på Inters bänk, men är tilräckligt bar för att spela regelbundet i Serie A.

Annons

ROMA

Eder Balanta
Roma behöver fylla på med en mittback som även kan klara av att sela ytterback om det skulle behövas. Balanta har dessa attribut och är dessutom en spelare som kan bli riktigt bra i framtiden.

Ricardo Rodriguez
Om nu Roma ska väva en ytterback är det väl bättre att strunta i Glen Johnson och lika bra att de värvar en vänsterback av hög klass som Ricardo Rodriguez.

Stevan Jovetic
Om Roma väljer att sälja Mattia Destro i januari (han är inte nöjd) så vore Jovetic en liten drömvärvning för Roma. Montenegrinen klarar av att spela som spjutspets eller på en flank.

Ezequiel Ponce
Walter Sabatini är vass på att hitta framtiden stjärnor i Sydamerika och har nu radarn inställd på Ponce. Skulle kunna bli en super-värvning på sikt.

JUVENTUS

Matija Nastasic
Allt snack om Rolando, Chiriches och Murillo imponerar inte på mig. Juve behöver en bättre mittback än så. Nastasic kan Serie A och är en mycket skicklig försvarare med sina bästa år framför sig.

Annons

Alex Telles
Juventus behöver en snabb, teknisk och modern ytterback. Galatasarays brasilianske ytterback skulle vara en bra lösning på det problemet.

NAPOLI

Manolo Gabbiadini
Sägs vara nära en flytt till Napoli och skulle givetvis ge enorm boost till offensiven. Higuain är gnällig, Hamsik och Meretns letar efter formen, Insigne är skadad och jag tror inte att Callejon kommer leverera som tidigare i det långa loppet. Även om Napoli har större behov av att värva på andra positioner är en Gabbiadini-affär logisk.

Youri Tielemans
Napoli missade Nainggolan, sålde Behrami och köpte David Lopez, De Guzman och Jorginho. Deras mittfält är inte bättre än för ett år sedan, snarare tvärtom. Varför inte värva framtidens stjärna i Tielemans? Han har vad de söker.

Martin Montoya
Napoli behöver verkligen förstärka ytterbackspositionerna. Maggio är på väg ner i karriären, Ghoulam ska till Afrikanska mästerskapen och Zuniga är jämt skadad. Med tanke på den spanska kopplingen är Montoya ett naturligt val. Darmian är ett bra alternativ.

Annons

SAMPDORIA

Joaquin Correa
Jag skrev om Correa i somras då jag inte förstod varför de italienska klubbarna inte försökte värva honom hårdare. Nu har Sampdoria mer eller mindre redan värvat honom. Bara att gratulera.

Luis Muriel
Är det någon som kan få igång karriärer som gått i stå verkar det vara Mihajlovic. Dessutom är president Ferrero säkert redo att satsa lite i januari nu när medgången är så pass stark. Kanske vore det en utmärkt idé för dem att ta sig an talangfulle, men alltid skadade Muriel. Skulle kunna bli en fullträff.

GENOA

Tino Costa
Genoa sägs vara mycket nära portugisen Tino Costa och även om mittfältaren inte varit speciellt bra i Spartak Moskva hade han tre fina år i Valencia och skulle vara en bra förstärkning.

TORINO

Mauricio Pinilla
Mauricio Pinilla har gjort en del bra insatser för Genoa under hösten, men hamnat utanför startelvan. Många klubbar är ute efter chilenaren och han kan komma att bilda vasst anfallspar med Quagliarella i Torino efter jul.

Annons

CAGLIARI

Gianfranco Zola
En redan öppnad julklapp. Zemans äventyr i Cagliari är redan över och Cagliari har valt Gianfranco Zola som hans ersättare. De kunde inte ha hittat någon bättre. Truppen var visserligen byggd efter Zemans spelidé, men jag tror att Zola passar rätt bra att ta över hans spelartrupp. Men det viktigaste av allt är att han är legend i Cagliari och anländer till stor entusiasm. Det ska bli mycket intressant att se hur hans taktiska kunnande står sig i Serie A.

PARMA

Marco Borriello
Det återstår att se vilka resurser de nya ägarna har, men det kommer krävas en hel del nya spelare under januari om Parma ska kunna rädda kvar kontraktet. “Glömde” Borriello är en striker som kan Serie A och som är hyfsat målfarlig, vilket är något som Parma behöver.

Hugo Campagnaro
Parma behöver minst lika mycket kvalité och rutin till backlinjen. Campagnaro kan vara ett namn värt att satsa på.

Annons

 

Publicerad 2014-12-25 10:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto