Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens genombrott i Serie A

Lorenzo Medici

10. Albin Ekdal (Cagliari)
Gjort en riktigt bra höst med tre mål mot Inter på San Siro som grädde på moset. Större klubbar kommer visa intresse om svensken fortsätter så här efter jul.

9. Marco Sportiello (Atalanta)
Försäljningen av duktige Consigli höjde många ögonbryn, få visste dock att Atalanta hade en ung ersättare redo. Sportiello gjorde flera grymma matcher under hösten och ingen sörjde Consigli.

8. Daniele Rugani (Empoli)
Visat stor pondus i Empolis försvar under hösten i sin första Serie A-säsong. Juventus har ryktats vilja ha den unge mittbacken redan nu till våren. Det mer troliga är dock att han stannar och får en hel säsong under bältet innan han går till Juve.

7. Khouma Babacar (Fiorentina)
Gjorde ett kanon-mål mot Inter och har varit en av Fiorentinas största ljuspunkter under hösten. Medan Mario Gomez letat efter formen har senegalesen slagit igenom.

Annons

6. Jose Mauri (Parma)
Jose Mauri har varit en av få ljusglimtar under Parmas katastrof-höst. Den unge mittfältaren har spelat med hög intensitet, är kreativ framåt och jobbar även hårt över stora ytor. Mauri har en enorm potential och frågan är hur länge Parma kan behålla honom.

5. Simone Zaza (Sassuolo)
Hade en fantastisk start på säsongen och tog sig in i landslaget där han imponerade. Med sina fem mål under hösten är det inte svårt att gissa att Juventus funderar på att köpa loss honom för 15 miljoner euro innan den 30 juni.

4. Franco Vazquez (Palermo)
Var ett mini-fiasko under sitt första halvår i Palermo och lånades sedan ut till Vallecano utan större lycka. Var hygglig i Serie B ifjol med Palermo ifjol, men inte kunde man gissa att han skulle vara så bra som han varit under hösten. Gjort mål och bjudit på massvis av genialitet. Bildat härligt par med Dybala längst fram.

Annons

3. Felipe Anderson (Lazio)
Jag och många andra med mig trodde att det var Keita Balde Diao som skulle förgylla Lazios höst. Istället har det varit den tekniske brassen som klivit fram. Gjort många superlativa insatser och har stor “star-quality”. Hans genombrott har gjort Candrevas skada mindre kännbar.

2. Stefano Okaka (Sampdoria)
Mihajlovic fick fart på Okakas karriär redan i våras, men under hösten har den tagit ytterligare oväntad fart. Har varit en urkraft i Sampdorias anfall och han har visat stor målfarlighet. Fick chansen i landslaget under hösten och gjorde mål direkt. Är numera stekhet på mercaton då han inte avser att förlänga sitt kontrakt med Sampdoria.

1. Paulo Dybala (Palermo)
Värvades 2012 för 12 miljoner euro. Vid den tiden var det många som tyckte att det var mycket pengar för en talang som ännu inte visat mycket på den stora scenen. Nu två år senare visar det sig ha varit ett genidrag av Zamparini och Palermo. Dybala hade det svårt i sin första säsong då han inte riktigt var redo, men fick välbehövlig rutin i Serie B ifjol. Under hösten har han varit rena kometen. Gjort supermål, varit ostoppbar och etablerat sig som Serie A kanske hetaste talang. Är numera värd minst 30 miljoner euro. Minst.

Annons

 

 

Publicerad 2014-12-30 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto