Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allt om transferfönstret (Serie A) - två dagar före start

Lorenzo Medici

ATALANTA
Bergamo-klubben har mer eller mindre gjort klart med, Mauricio Pinilla, vilket känns som en bra värvning då Bianchi varit meningslös och German Denis haft en blek höst. Man är även nära att låna in Romas, Salih Ucan. Atalanta kan komma att få nytta av turkens kreativa fötter och Roma är nöjda om han kan få mer speltid.

Boca Juniors rycker i Maxi Moralez, men än så länge har man tackat nej till deras bud. Fiorentinas Ahmed Hegazy behöver speltid och kan flytta norrut.

CAGLIARI
Gianfranco Zola har tagit över som tränare och kommer fortsätta på samma spelmodell som Zdenek Zeman (4-3-3). Det underlättar för den kommande vintermercaton. Cagliari ser ut att söka en mer rutinerad målvakt och har lagt ett officiellt bud på Veronas målvakt Rafael. Modibo Diaktité kan vara på väg till Sardinien och man sägs även jaga Modenas uruguyarare Pablo Granoche.

Cagliari kräver även mycket betalt för den “andra halvan” av Radja Nainggolan och kanske kan man komma överens om Roma lyckas involvera Marco Borriello i affären.

Annons

CESENA
Cesena är ute efter duon Salvatore Molina/Richmond Boyake, men Atalanta tvekar då man inte vill förstärka en bottenkonkurrent. Man är även ute efter Marco Marchionni som inte fått spela i Sampdoria.

CHIEVO
Alberto Paloschi har visst intresse från en del klubbar och släpper man honom kan man komma att försöka knyta till sig Brescias Andrea Caraccciolo. Ett annat alternativ är Sassuolos Leonardo Pavoletti. Francesco Bardi kan vara på väg bort då han tappat sin plats i startelvan.

EMPOLI
Har inte för avsikt att ändra speciellt mycket i truppen då hösten gått så pass bra. Har dock fört diskussioner med Fiorentina om att låna australiensaren Joshua Brillante.

FIORENTINA
Josip Ilicic och Jasmin Kurtic kan vara på väg till Torino. Fabio Quagliarella skulle kunna gå motsatt väg. Ett alternativ till Toro-anfallaren kan vara Alberto Paloschi. Drömvärvningen är annars Mattia Destro, men det skulle i så fall handla om ett lån. Om Roma bestämmer sig för att sälja sin unge anfallare kommer Fiorentina inte ha råd. Alessandro Diamanti är en annan spelare man är intresserat av, men hans höga lön är ett problem.

Annons

Målvakten Neto ser inte ut att vilja förlänga med klubben och kommer troligen lämna ett definitivt besked idag. Inte omöjligt att han kommer petas när ligan återupptas om ett par dagar. Fiorentina som alltid har ett gott öga till den spanska ligan sägs vara nyfikna på Sevillas mittfältare, Vitolo.

Den före detta Fiorentina-spelaren, Adrian Mutu tränar med laget. Återstår att se vad det innebär på sikt.

GENOA
Har gjort klart med portugisen Tino Costa, vilket känns som en vettig värvning. Genoa har skickat Pinilla till Atalanta och han kan komma att ersättas av Facundo Ferreyra. Newcastle-anfallaren känns som en spelare som mycket väl kan få ett uppsving i Serie A. Potentialen har han.

Leonardo Greco har lämnat för Verona och Franco Mussis är på väg hem till Argentina medan man vill värva “hem” Salvatore Bocchetti för resten av säsongen. Roma vill placera Antonio Sanabria någonstans för att ge honom speltid och Genoa kan bli destinationen.

Annons

HELLAS VERONA
Har värvat Leandro Greco från Genoa och Fabrizio Cacciatore från Sampdoria. Knappast några värvningar som ger något större eko. Sägs dock ligga bra till att låna brassen, Doria, vilket skulle vara ett riktigt kap.

INTER
Då man har en ny tränare att tillfredsställa, blev snuvade på Alessio Cerci av Milan, och desperat vill nå tredjeplatsen, lär det hända saker kring Inter under januari.

Första värvningen har inte låtit vänta på sig då Lukas Podolski är klar för klubben. Tysken har väl inte gjort någon större succé i Arsenal, men Podolski har kvalitéer och är ändå ett hyfsad stor fjäder i hatten för Inter. Mancini vill dock ha ytterligare en anfallare som kan användas i ett tremanna-anfall och man har fortfarande inte gett upp förhoppningarna om att värva Ezequiel Lavezzi eller Xhedan Shaqiri. De har dock konkurrens av Juventus kring de två sistnämnda.

Annons

Inter lär även försöka värva en defensiv mittfältare innan mercaton stänger och man verkar vara ute efter Lucas Leiva eller Lassana Diarra. Inga namn som skrämmer direkt. Återstår att se om man lyckas sälja Fredy Guarin.

JUVENTUS
Siktet är inställt på en mittback, en ytterback och en offensiv kraft. Portos Rolando är det namn som sägs ligga bäst till försvaret, men Stefan Savic och Vlad Chiriches är inte ur leken. Framåt har Juve omgetts av rykten kring spelare som Wesley Sneijder , Ezequiel Lavezzi och Xherdan Shaqiri. Holländaren ligger nog bäst till då han är billigast att köpa loss.

Annars har Juventus all anledning att planera för framtiden. Carlos Tevez meddelande nyligen han för tillfället inte har för avsikt att förlänga sitt kontrakt med klubben som går ut 2016. Anledningen är troligen att han vill avsluta karriären i Boca Juniors medan han fortfarande är någorlunda på topp. Samtidigt kommer buden på Paul Pogba att hagla i sommar och det lär erbjudas prislappar som kan bli svåra att säga nej till. Juventus kommer säkerligen fundera över både Jackson Martinez och Radamel Falcao som eventuella ersättare för Tevez.

Annons

LAZIO
Rom-klubbens största och kanske enda prioritet i januari är att hitta en mittback. Man sägs vara nära AZ Alkmaars unge försvarare, Wesley Hoedt. Holländaren kan komma att fungera bra då han i så fall kamperar ihop med en landsman i Stefan De Vrij, men samtidigt är han ett relativt oprövat namn.

Det finns dock en risk att man kommer tappa Keita Balde Diao inom kort. Senegalesen kommer inte att acceptera att sitta på bänken hur länge som helst och det kan bli svårt för Stefano Pioli att lyckas hålla Candreva, Felipe Anderson och Keita nöjda samtidigt. Intressenter lär inte saknas, men ska man sälja bör man göra det när hans värde står som högst och det gör det nog inte just nu. Det skulle då betyda att han måste få speltid, vilket gör läget något problematiskt.

MILAN
Har redan lyckats lura på Atletico Madrid rättigheterna för Fernando Torres och fick dessutom Alessio Cerci istället. En lysande manöver enligt mig, även om inte Cerci inte är den centrala striker som Milan kanske egentligen helst skulle behöva. Men med Cerci, Menez, Honda, Bonaventura och en pånyttfödd El Shaarawy har man det bra ställt i offensiven.

Annons

Inte omöjligt att man gör några mindre värvningar på både mittfält (Brozovic?) och i försvaret (skadebenäget) innan mercaton stänger. M`Baye Niang kan komma att lånas ut till Udinese.

NAPOLI
Har redan gjort klart med Manolo Gabbiadini och ytterbacken Ivan Strinic. Medan Strinic mer är en back-up till Ghoulam (försvinner till afrikanska mästerskapen) är Gabbiadini en suverän förstärkning. Saknaden av Insigne har varit relativt stor och nu får man ny behövlig kreativ kraft framåt.

Man jagar även en ytterback till högersidan och Matteo Darmian vore kanske det bästa alternativet, men Torino kommer inte sälja honom billigt. Möjligen kan Napoli erbjuda hela ägarskapet av El Kaddouri och Duvan Zapata som delbetalning.

Ett annat alternativ till vänsterbacksplatsen är Giulio Donati. Man kan komma att erbjuda Gökhan Inler i utbyte. Lämnar Inler lär man vilja värva någon av spanjorerna Ignacio Camacho eller Mario Suarez. Återigen skulle då Napoli inte se ut att höja kvalitén till mittfältet, utan snarare tvärtom.

Annons

PALERMO
Palermo lär ligga relativt lågt under vintermercaton och låta storklubbarna gå “bananas” på Paulo Dybala i sommar istället. Sägs att man visat intresse för PSG:s Clement Chantome.

PARMA
Fått ny ägare i albanen Rezart Taci och landsmannen Andi Lila har redan anlänt. Det kommer dock krävas värvningar av betydligt högre dignitet om man ska kunna vända på den havererade Parma-skutan.

Marco Borriello är ett alternativ till anfallet och drömmen vore att värva tillbaka Sebastian Giovinco. Duvan Zapata och Alberto Gilardino är också logiska anfallsvärvningar. Känslan är att det kan komma att hända en hel del kring Emilia Romagna-klubben under januari.

ROMA
Roma kommer tappa både Gervinho och Seydou Keita till afrikanska mästerskapen vilket gör att man troligen inte kommer lyssna till bud på Kevin Strootman under januari. Man måste även komma överens med Cagliari kring betalningen av Radja Nainggolan. Känslan är dock att det kommer lösas till slut då Roma vet hur viktig belgaren är för laget och att en eventuell försäljning skulle innebära fint klirr i kassan (Premier League-klubbarna har börjat få upp ögonen för honom å allvar nu).

Annons

Återstår att se hur man resonerar kring Mattia Destro och hans framtid i klubben (skadad just nu). Roma kan komma att behöva värva en anfallare (Bergessio? Gilardino?) och en mittback (Chiriches? Balanta?) för att täcka upp skador och Gervinhos mästerskapsflykt.

Roma ser ut att värva Uruguays “wunderkid”, Kevin Mendez. Ett jättekap i så fall. Sabatini verkar återigen visa att han är vassast när det gäller att värva från Sydamerika.

SAMPDORIA
Tappat Gabbiadini till Napoli och Stefano Okaka ser inte ut att förlänga sitt kontrakt med klubben (går ut 2016). Men Sampdoria står inte handfallna för det. Tvärtom har det agerat vaket och snabbt. Joaquin Correa är på ingång och han kan bli ett riktigt fynd inom sin tid. Dessutom ligger man i framsätet när det gäller Luis Muriel.

Colombianen har aldrig lyckats få ut sin potential sedan genombrottet i Lecce och till viss del handlar det om inställning och för tung matchvikt, men mest om upprepade skador. Kan Mihajlovic och Sampdoria lyckas pressa ut det bästa ur Muriel skulle de göra ett jättekap om de lyckas värva honom. Gonzalo Bergessio kan vara på väg bort.

Annons

SASSUOLO
Lär inte värva speciellt mycket utan snarare försöka banta truppen lite och hitta nya klubbar för t ex Ariaudo, Manfredini och Pavoletti som inte fått så mycket speltid. Yttern Sime Vrsaljko har visst intresse från t ex Juventus, men lär nog inte lämna förrän i sommar i så fall.

TORINO
Jagar främst en anfallare, precis som man gjorde i somras. Inte helt oväntat var inte Amauri svaret på anfalls-frågan och nu vill man försöka värva någon av Duvan Zapata, Luis Muriel eller Gonzalo Bergessio. Dessutom kan Fiorentina-duon Josip Ilicic & Jasmin Kurtic vara på väg in. Man sägs även vilja byta Antonio Nocerino mot Francesco Lodi med Parma. Stannar Quagliarella och Darmian?

UDINESE
Har troligen tröttnat på Luis Muriel (även om inte Stramaccioni säger det) och kan komma att sälja honom till Sampdoria eller Torino. Vill förstärka med Jasmin Kurtic och kan komma att låna M’Baye Niang.

Annons

***

Övergångar som bara väntar på att få bli officiella:
Mauricio Pinilla  Genoa-Atalanta
Tino Costa  Spartak Moskva-Genoa
Leandro Greco  Genoa-Verona
Fabrizio Caccaiatore  Sampdoria-Verona
Alessio Cerci  A.Madrid-Milan
Lukas Podolski   Arsenal-Inter
Manolo Gabbiadini   Sampdoria-Napoli
Ivan Strinic   Dnipro-Napoli
Andi Lila   PAS Giannina-Parma
Joaquin Correa   Estudiantes-Sampdoria

Övergångar som jag tror kommer gå i lås:
Facundo Ferreyra Newcastle-Genoa
Salih Ucan Genoa-Atalanta
Josip Ilicic Fiorentina- Torino
Wesley Sneijder Galatasaray-Juventus
Wesley Hoedt- AZ-Lazio
Luis Muriel Udinese-Sampdoria
Kevin Mendez Penarol-Roma

Publicerad 2015-01-03 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto