Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nycklar inför våren

Idag återupptar Serie A sin resa. En scudetto ska avgöras, en värdefull tredjeplats ska förtjänas och striden om nedflyttning ska utkämpas. Dessutom finns hoppen om att en vintermercato ska kunna lösa en del av lagens problem.

ANNONS

Vilka är nycklarna för att lagen ska lyckas?

Juventus

Juventus ska försöka ta sin fjärde raka ligatitel och samtidigt ta sig så långt de kan i Champions League. Truppen är bra som den är, men visst skulle det kunna behövas någon eller några värvningar för att krydda laget.

Allegri gillar Wesley Sneijder och han skulle kunna bidra med en ny dimension till laget, men samtidigt får han inte spela i Champions League. Alessandro Diamanti är ett alternativ, men han känns mer som en joker att slänga in än en startspelare att lita till vecka in och vecka ut.

Nyckel: Att Arturo Vidal hittar tillbaka till gammal god form och att försvaret och Carlos Tevez slipper skador.

Roma

Roma drömmer om en scudetto, men måste samtidigt se upp att de inte tappar formen och dras in i kampen om en Champions League-plats istället.

ANNONS

Nycklar: Att få igång Kevin Strootman, Juan Iturbe och Mattia Destro. Keita och Gervinho har försvunnit till afrikanska mästerskapen, Totti orkar inte leverera en hel säsong och De Rossi har dippat i form. Roma behöver injektion från andra spelare. Därför är det viktigt att Strootman, Iturbe och Destro börjar matchas så han de kan hitta formen.

Napoli

Gabbiadini är en bra värvning, men jag saknar fortfarande en riktig kvalitetsspelare på mittfältet. Ytterbackspositionerna är också ett visst frågetecken (inte minst nu när Ghoulam försvinner till afrikanska mästerskapen). Det återstår att se hur bra Strinic är.

Nycklar: Att Gonzalo Higuain, Marek Hamsik och Dries Mertens prickar storformen under våren. Det är även viktigt att Raul Albiol lyfter sig.

Lazio

Lazio gjorde en mycket bra höst och ska inte underskattas i striden om tredjeplatsen. De gäller dock att de träffar rätt i jakten på en duktig mittförsvarare. Inte säkert att unge Wesley Hoedt är rätt namn (om de värvar honom). Lazio har dock fått tillbaka Antonio Candreva och Lucas Biglia vilket är enormt viktigt.

ANNONS

Nyckel: Att Pioli hittar ett sätt att få ut så mycket som möjligt av Candrevas, Felipe Andersons och Keitas kvaliteér på samma gång samt att hitta en mittback som kan komplettera Stefan De Vrij.

Milan

Värvningen av Alessio Cerci känns både smart och vass. Milan har visserligen forrtfarande ingen central super-striker, men jag tror att offensiven ändå är i goda händer. Största problemet är alla skador i backlinjen som inte verkar ha något slut.

Nyckel: Stephan El Shaarawy avslutade 2014 med två mål mot Real Madrid viket inger stort hopp om att han ska hitta tillbaka till den formen han hade när han slog igenom. Gör han det har Milan mycket vunnet i offensiven. SES, Menez och Cerci skulle kunna bli en mycket vass trio.

Lika viktigt är att försvaret slipper skador och att minst två av Mexes, Zapata, Alex eller Rami håller god form våren ut.

ANNONS

Inter

Inter har tryckt på desperations-knappen då de inser att de måste göra allt för att nå en tredjeplats. Lukas Podolski är redan värvad och Xherdan Shaqiri kan vara på ingång. De två skulle kunna förändra Inters anfallsspel rejält. Tyvärr saknas även en defensiv mittfältare av klass som kan ge understöd till mittförsvaret. Inter får heller inte underskatta ytterbacksproblemen som de faktiskt har.

Nyckel: Att Roberto Mancini lyckas hitta rätt balans i laget och får ordning på försvaret. Att Mateo Kovacic fortsätter att utvecklas och att Mauro Icardi fortsätter att göra mål. Inter är även mycket beroende av att januari-värvningarna blir succér.

Fiorentina

Fiorentina omges av en del bekymmer. Neto vill inte förlänga, viket betyder att han kan komma att petas resten av våren. Mario Gomez är ett anfalls-spöke och Juan Cuadrado är långt ifrån samma spelare som han var ifjol och Giuseppe Rossi är kanske inte tillbaka förrän i mars. Mycket tyder på att “Viola” kan få svårt att hänga på striden om en tredjeplats.

ANNONS

Nyckel: Att Maro Gomez börjar göra mål, Cuadrado höjer sig och att de köper loss Sjachtar-Fernando.

Sampdoria

Har sålt Manolo Gabbiadini till Napoli och kan tappa Stefano Okaka på sikt. Sampdoria kommer säkert få det svårt att hänga på striden om tredjeplatsen och lär istället försöka kämpa om en plats i Europa League. Men jag gillar hur Sampdoria agerat utefter situationen och Joaquin Correa kan bli ett fynd på sikt och köper de loss Luis Muriel har man en potentiell stjärna om man lyckas få ordning på honom.

Nyckel: Att Correa integreras fort, Muriel köps loss och blir en hit och att samtliga andra spelare fortsätter att leverera som under hösten.

Genoa

Har sålt Pinilla till Atalanta och vill ersätta honom med Facundo Ferreyra. Portugisen Tino Costa har anlänt och kan bidra med rutin på mitten. Men hur ska man klara sig utan Diego Perotti i tre matcher? Kan Lestienne kliva fram? Innan jul förlorade man mot Torino, är formen på väg ner?

ANNONS

Nyckel: Att Gasperini fortsätter att få spelarna att överprestera och att man hittar 1-2 spelare under transferfönstret som blir succér.

 

Publicerad 2015-01-05 kl 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto