Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Konsten att leka superstar

Lorenzo Medici

Han tog vid där han slutade innan jul. Felipe Anderson stormade fram som den största stjärna du kan tänka dig.

Han accelererade förbi på vänsterkanten och petade in bollen till Parolo som satte 1-0. Han sköt ett magnifikt skott som gav 2-0. Sedan löpte han loss på högerkanten i höghastighet och hittade återigen in med ett perfekt instick som Djordjevic petade in i öppet mål.

Felipe Anderson har gått från fiasko till bästa CR7 imitatör.

Det handlar delvis om att han nu acklimatiserat sig till den italienska fotbollen, men framför allt handlar det om att han fått chansen av tränare Pioli och att självförtroendet infunnit sig.

Talangen har ha alltid haft.

Pioli måste nu hitta ett sätt att spela med både Antonio Candreva och Felipe Anderson. Det borde inte bli så svårt. Även om brassen till grunden är bäst till höger kan han utan problem spela till vänster (vilket vi såg vid det första målet) och då tar Candreva sin vanliga position till höger.

Annons

Men jag skulle vilja att Pioli tog det ett steg längre. Att han vågade experimentera med en anfallstrio med Felipe A-Keita-Candreva.

Jag förstår att man troligen helst vill ha  en “tung” striker som t ex Djordjevic längst fram, men jag skulle vilja se Keita tillsammans med de två snabba yttrarna.

Den unge spanjoren skulle klara av att spela centralt och Lazio skulle få den överlägset snabbaste anfallstrion i ligan. Jag skulle vilja se vilka försvar som skulle kunna stoppa det.

Sampdoria gjorde ingen större match igår. De hade svårt att komma till anfall, Palombo var svag på mitten och försvaret hängde inte med.

Att Sampdoria lär tappa är väntat. Både de och Genoa har inte riktigt trupperna för att vara med hela vägen i striden om en Champions League-plats.

Men Lazio är på riktigt. För tillfället är de definitivt inte sämre än Napoli eller Milan. De har ett lag som kommer kunna vara med och kämpa om tredjeplatsen in i det sista.

Annons

Dessutom har de en spelare som kan konsten att leka superstar.

Publicerad 2015-01-06 10:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto