Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Popcorn d’Italia

Det blev ett mycket händelserikt italienskt derby. Det kändes som om man kollade på en underhållande actionfilm med många vändningar. Det var bara att plocka fram popcornen och ryckas med.

ANNONS

Det var ett italienskt derby där Juventus långa stunder var väldigt mycket bättre, men inte tog till vara på varken övertag eller chanser. En match där Arturo Vidal började lysande med att vända bort Gary Medel elegant och lira in till Tevez för ett tidigt ledningsmål.

Det bjöds på misstag och läckerheter om vartannat. Ranocchia slog bort någon boll, Guarin slarvade, Llorente var för långsam och Kuzmanovic likaså.

Sedan fick Mauro Icardi sin chans i andra halvlek efter en briljant passning av Guarin (han blandande och gav) och smekte bollen förbi Buffon. Bom! 1-1 från ingenstans. Efter målet förvandlades matchen till ett slagfält med attacker åt båda håll. Båda ville vinna. Juventus för att de borde och Inter för att de fått blodad tand likt en uppvaknad ilsken haj.

De blåsvarta fick sedan ett gyllene läge att avgöra matchen men Icardi vägrade horribelt att passa Osvaldo och sköt istället över. Hans lagkamrat (och konkurrent) tappade huvudet totalt och skällde ut argentinaren efter noter. Endast Guarin stod i vägen för handgemäng.

ANNONS

Galna scener.

Sekunden efter åkte Kovacic ut efter en något korkad glidtackling (men Lichsteiner såg ut att filma som en pajas också). Juventus avslutade med att vara mycket nära ett segermål. Men 1-1 stod sig tiden ut.

Popcornen var slut.

Inter visade upp en del brister mot Juventus, men också stor karaktär. Juventus visade stundtals upp stort spel, men ingen vinnarinstinkt.

Det återstår att se vart det leder någonstans i ett senare skede av säsongen.

***
Några som säkert var nöjda med resultatet var Roma. Tidigare under dagen hade de besegrat Udinese efter ett omdiskuterat mål. Straffområdesdomaren tyckte inte att Astoris nick var över linjen medan huvuddomare Guida tyckte det och dömde mål.

Återigen cementerades straffområdesdomarens totala meningslöshet. Efter att ha sett massvis med repriser från olika vinklar kan jag ändå inte säga om det var mål eller inte. Det är bara oförklarligt att man inte kan ta teknologin till hjälp i Serie A 2014. Tack och lov är det på gång till nästa säsong.

ANNONS

Sanningen är dock att även målkamerorna har en felmarginal på 1,5 cm, men om en maskin bestämmer om det är mål eller inte kommer vi säkert snällt acceptera det och domarna slipper få skäll för saker som är omöjliga för dem att se.

För övrigt borde nog Udinese haft en straff när Emanuelson tog både boll och Kone i straffområdet.

Negativt för Roma var att Ljajic klev av skadad medan det var positivt för dem att Kevin Strootman fick en match i benen och att Juan Iturbe såg pigg ut.

***

Milan har värvat Alessio Cerci och sägs ha gjort klart med spanske Suso till sommaren, men är det inte en riktig försvarsledare på rätt sida om åldersstrecket och en mittfältare med både kreativitet och defensivt kunnande som de behöver mest? Efter ha sett matchen mot Sassuolo är mitt svar ett rungande ja.

Stephan El Shaarawy var en besvikelse, Essien var en katastrof, Riccardo Montolivo spelade för ofta i ultrarapid och Jeremy Menez hade inte satt på sig sina magiska skor.

ANNONS

Sassuolo däremot har den perfekta anfallstrion. Nicola Sansone med sin snabbhet, Domenico Berardi med sin skicklighet och Simone Zaza med sin kraft och avslutsförmåga. Individuellt sett är de kanske inte de bästa spelarna i Serie A, men få offensiva trios kompletterar varandra så bra som Sassuolos tridente.

***

Kanske var det något som hände där i Doha för Napoli. För visst såg det ut som de fryst formen under julen och sedan tinat upp den lagom till igår. Gonzalo Higuain såg sylvass ut och Marek Hamsik har nu radat upp två briljanta matcher på raken. Vet inte när de hände sist.

Okej då, vi ska inte glömma bort att Cesena inte är världens bästa lag.

Men ändå.

***

Fiorentina har stora problem. Neto är petad efter att meddelat att han inte vill förlänga med klubben, Cuadrado har gått från briljant till irriterande och Mario Gomez har gått från överskattad till att bli en fattigmans-Boriello.

ANNONS

Och vem vet när och i vilket skick Giuseppe Rossi kommer tillbaka i.

Är denna vår Montellas sista vals med Fiorentina tro?

***

Livet efter Zeman blev väl sådär, livet efter Ghirardi desto bättre.

Det var nästan ironiskt att Cagliari förlorade med hela 5-0 mot Palermo i Gianfranco Zolas debut. Det lyckades inte ens Zeman med. Kanske hade det bara varit bättre att köra på med den gamle bohemen. Cagliari kan få en tuff vår.

Parma däremot tog en efterlängtad seger. Dessutom kom den direkt efter det att Rezart Taci tagit över klubben. Kanske förde han tur med sig. För Taci hade satt på sig en Parma-halsduk, betalat biljett och befann sig på arenan utan att förvarna någon.

***

Paulo Dybala är Serie A:s nya prins och Franco Vazquez är ingen dålig följeslagare.

***

I övrigt var Chievo-Torino och Empoli-Verona inga matcher att berätta för barnbarnen medan Genoa-Atalanta innehöll härligt tempo och underhållning.

ANNONS

Sagan om Serie A 2014/15 fortsätter med spänning till helgen. Och inte med vilka kapitel som helst. Utan en omgång med Napoli-Juventus och ett Rom-derby.

Det ni.

Det är snart dags att börja poppa nya popcorn.

Publicerad 2015-01-07 kl 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto