Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den vilda mercaton har bara börjat

Lorenzo Medici

Det har varit ett ovanligt händelserikt transferfönster. Vi har redan sett Shaqiri, Podolski, Diamanti och Cerci anlända till Serie A och Gabbiadini har bytt till Napoli.

Och mer lär komma.

Eftersom Inter kapprustat för en tredjeplats lär konkurrenterna haka på. Roma och Juventus lär heller inte stå helt still.

Inter verkar inte klara med sin mercato. De letar efter efter en defenisv mittfältare och jagar Mario Suarez, Thiago Motta och Lucas Leiva. Jag är inte speciellt förtjust i någon av de alternativen och jag är rädd för att de kan dra en nitlott där.

Men att två veckor in på mercaton ha värvat Podolski, Shaqiri och förlängt med Kovacic till 2019 är fantastiskt bra jobbat.

I och med att Inter gått ut hårt under transfermarknaden, vill Milan inte vara sämre. Man vill komplettera anfallet med Mattia Destro. Jag har svårt att tro att Roma lånar ut honom utan en obligatorisk köprätt. Vågar Milan satsa de pengarna?

Annons

Ett köp av Destro är logiskt då de saknar en naturlig central anfallare. Jeremy Menez har använts där och han har gjort det bra. Inte minst för att det passar hans natur att ha mycket boll. På en kant borde han kunna utnyttja sin teknikoch fart men han riskerar även att hamna mer i periferin och det skulle säkert missgynna hans humör.

Så att flytta ut Menez på en kant är i grunden inte fel, men innebär vissa risker.

Det största problemet är dock att Milan helst behöver värva en mittfältare av klass och även en mittback med framtiden framför sig.

Det har talats om Axel Witsel och han passar bra in på den karaktär de bör värva, men inte kommer Zenit släppa honom hur som helst.

Om Roma säljer Destro har jag svårt att tro att de inte ersätter honom med någon. Personligen skulle jag helst vilja att de då slog på den stora trumman och ger sig på Jackson Martinez eller Stevan Jovetic.

Annons

Att börja förhandla med Porto om en av deras bästa spelare i januari känns dock dödsdömt. Jovetic skulle bli lättare att komma åt om City värvar Bony.

Juventus då? Märkligt nog var man inte speciellt aktiv i jakten på Shaqiri utan koncentrerade sig på Wesley Sneijder. Nu verkar inte Galatasaray vilja släppa honom så nu måste de se över andra alternativ.

Jag gillar idén med Mchitarjan, men har svårt att tro att Dortmund släpper honom under 15 miljoner euro. Lavezzi?

Några som verkligen gått loss på mercaton är Sampdoria. Värvningen av Joaquin Correa är mycket vass (inte minst på sikt) och sedan värvade man Luis Muriel för ca 12 miljoner euro.

Många tycker nog att Udinese gjorde en bra affär, vilket de gjorde om man ser till att han knappt bidragit något till laget under säsongen.

Men sett till Muriels höga potential (som han någon gång bör kunna nå) kan det i slutändan vara så att det är Sampdoria som gjort den vassaste affären.

Annons

Men det mest fantastiska är att de kanske inte är mätta och belåtna där. De jagar nämligen även Samuel Etoo.

Så fort de gjort sig av med Bergessio kan jakten kanske intensifieras. En anfallstrio med Muriel, Okaka och Etoo borde fylla Marassi till sista plats.

Även Fiorentina har agerat på marknaden. Man har värvat “hem” Alessandro Diamanti och han bör ge Viola välbehövlig injektion.

Det har hittills varit en vild och spännande mercato för de italienska klubbarna.

Jag hoppas det fortsätter så.

***

Transferbetyg:

MAURICIO PINILLA 
Från Genoa till Atalanta
Betyg: 6,5
“Bör ge Atalanta ett offensivt luft då Denis haft en dålig säsong och Bianchi varit värdelös. Var ändå godkänd i Genoa trots lite speltid.

TINO COSTA
Från Spartak Moskva till genoa
Betyg: 6
“Nyttig och rutinerad mittfältare som bör ge Genoa viss kvalité på mitten. En värvning som dock inte förändrar speciellt mycket.”

Annons

LEANDRO GRECO
Från Genoa till Verona
Betyg: 5,5
“Hade svårt att ta en plats i Genoa och känslan är att Verona behöver klart bättre spelare för att lyfta sig”

LUKAS PODOLSKI
Från Arsenal till Inter
Betyg 6,5
“Blev aldrig någon större succé i Arsenal och är väl inte riktigt spelaren som kommer ta Inter till en tredjeplats, men lär kunna bli en injektion till anfallet.

ALESSIO CERCI
Från Atletico Madrid till Milan
Betyg: 7
“Milan behöver kanske en central striker mer, men Cerci lär med lite tid komma att bli väldigt värdefull för Milan med sin snabbhet”

JOAQUIN CORREA
Från Estudiantes till Sampdoria
Betyg: 7
“Har härlig teknik, bra balans och ett bra skott. Kommer med tiden anses som ett fynd.”

MANOLO GABBIADINI 
Från Sampdoria till Napoli
Betyg: 7,5
“Är en av Italiens hetaste spelare och att Napoli köpte loss honom är imponerande. Bör fortsätta att göra succé i sin nya klubb bara han får speltid.

Annons

IVAN STRINIC
Från Dnipro till Napoli
Betyg: 6
“Värvats som back-up till Ghoulam och får anses som en godkänd sådan”

XHERDAN SHAQIRI
Från Bayern Munchen till Inter
Betyg: 7,5
“Jag är inte helt övertygad om Shaqiri kan bli en riktig toppspelare eller att han kommer göra dundersuccé, men den här värvningen andas mod, frisk våghalsighet och ambitioner. Jag gillar värvningen.

ANDI LILA
Från Pas Giannina till Parma
Betyg: 5,5
“Hade inte Rezart Taci tagit över hade inte landsmannen anlänt. Lär inte förbättra Parma speciellt mycket.

ALESSANDRO DIAMANTI
Från Guangzhou till Fiorentina
Betyg: 7
“Lär ge Fiorentina välbehövlig injektion. “Alino” är alltid en sevärd spelare.

KEVIN MENDEZ
Från Penarol till Roma
Betyg: 7
“Mendez är en av Uruguays mest spännande talanger och även om detta är en framtidsvärvning tror jag det med tiden kan bära frukt för Roma. Lånas ut till Perugia i 18 månader för att mogna”

Annons

LUIS MURIEL
Från Udinese till Sampdoria
Betyg: 7
“En inte helt riksfri värvning då Muriel haft svårt att leva upp till sin höga potential. Men jag tror att Mihajlovic och Marassis atmosfär kan få igång Colombianen.

Publicerad 2015-01-10 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto