Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Juventus bli bättre utan Pogba?

Lorenzo Medici

Ett Juventus utan Paul Pogba? Det är bara en tidsfråga. I alla fall tyder mycket på det. Allt från agent Mino Raiolas uttalanden till att Juve till slut inte kommer kunna stå emot eventuella jättebud.

Givetvis är det tråkigt om Juventus och Serie A skulle tappa en av de allra bästa spelarna i ligan och kanske den spelare som kommer vara en av världens bästa inom snar framtid.

Jag skulle nog helst se att Pogba var kvar i Italien så länge som möjligt. Men det är inte säkert att Juventus inte skulle kunna bli ännu bättre utan honom.

Att tappa en av sina bästa spelare är aldrig bra, men historiskt sett finns det bevis på att man kan bygga om laget till det bättre.

Roma sålde Lamela och Marquinhos och kunde därmed bygga ett starkare lag. Men det bästa beviset är kanske trots allt när Inter sålde Zlatan Ibrahimovic till Barcelona.

Annons

Inter fick istället Diego Milito, Samuel Etoo, Wesley Sneijder, Lucio och vann ligan, cupen och Champions League. Visst, de hade en tränare vid namn José Mourinho men de råder inget tvivel om att Inter kunde bygga ett mer balanserat och starkare lag fastän Zlatan var bättre än alla de spelare som de blåsvarta värvade det året.

Så kan Juventus göra likadant? Ja, kanske.

Att någon klubb kommer betala mellan 70-90 miljoner euro för Pogba råder det inget tvivel om. Så ser marknaden ut. Om det är Real Madrid, PSG eller Manchester United återstår att se.

Personligen skulle jag föredra att Juventus försökte få till en affär med PSG. Den franska klubben har spelare som skulle vara väldigt intressanta för Juventus. Nämligen Edinson Cavani och Marco Verratti.

Jag tror inte att det är en omöjlighet att få dessa två spelare i utbyte och ändå kräva 10-20 miljoner för Pogba.

Annons

Marco Verratti vill innerst inne någon gång tillbaka till Italien och nästa sommar skulle kunna vara rätt tillfälle. Andrea Pirlo blir inte yngre och Verratti är nu två år äldre än när Juventus senast var intresserat av honom.

Jag var riktigt förbannad på alla italienska klubbar när ingen värvade Verratti sommaren 2012. De gjorde såklart allihop en miss som inte köpte honom. Verratti däremot gjorde nog rätt. Hade han t ex gått till Juventus den sommaren hade han inte fått spela speciellt mycket. I PSG har fått mycket speltid och därmed kunna växa ut till den duktiga mittfältare han är idag.

Nästa säsong skulle det vara annorlunda. Den 22-årige Pescara-sonen skulle bli en viktig pjäs på Juves mittfält.

Edinson Cavani har kanske inte lyckats prestera på det sätt som man förväntade att han skulle göra. I Napoli var han ett anfallsmonster som kunde göra allt. I PSG har han marginaliserats en aning, fått spela på en kant och ofta hamnat i skuggan av Zlatan.

Annons

Jag tror att om Cavani hamnar i rätt klubb är han samma spelare som i Napoli. Jag anser att han skulle vara perfekt för Juventus. Hans skulle spela mer centralt och han skulle ha en Carlos Tevez bredvid sig. Tillsammans skulle de kunna bilda ett välbalanserat och dödligt anfallspar.

Men Juventus borde inte nöja sig med det. Man borde se över en försäljning av Fernando Llorente då han blir klart överflödig som reserv åt Cavani. Då man redan har Alvaro Morata, Kinsgley Coman och kan ta in t ex Domenico Berardi nästa säsong (eller värva Simone Zaza) skulle man ha det bra ställt i offensiven.

Det är försvaret som skulle behöva förstärkas. Backlinjen har hållit hög klass under lång tid, men Bonucci, Chiellini och Barzagli börjar bli äldre. Juventus borde hitta ett yngre alternativ till mittförsvaret.

Annons

Kanske har de redan sitt påläggskalv för ramtiden i Daniele Rugani, men jag skulle inte satsa allt jag har på att han är redo redan nästa säsong. Men han bör ingå i truppen.

Dessutom behöver de se över vänsterbacks-positionen. Med eventuella pengar för Llorente, och 10-15 miljoner extra för Pogba skulle man utan problem kunna förstärka den positionen. Kanske Aleksandar Kolarov? Jose Gaya?

Om ett annat lag skulle köpa Pogba, skulle man kanske kunna göra om de pengarna till Verratti, Falcao och Jovetic. Det skulle inte vara så mycket sämre.

Säg att man även värvar t ex Paulinho från Tottenham (en spelare jag gillar och tror passar) så skulle Juve formera ett väldigt starkt lag.

Kanske till och med starkare än idag.

****
Så här skulle Juves trupp kunna se ut nästa säsong:

Målvakter: Buffon, Storari, Leali:

Annons
Mittbackar: Bonucci, Ogbonna, Chiellini, Barzagli, Rugani.
Ytterbackar: Lichtsteiner, Caceres, Evra, Kolarov.
Mittfältare: Pirlo, Verratti, Marchisio, Vidal, Pereyra, Asamoah, Paulinho, Romulo.
Anfallare: Cavani, Tevez, Morata, Berardi, Coman.

Publicerad 2015-01-15 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto