Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inters bluff, Menez show och en liga som lever

Lorenzo Medici

Detta Inter känns som en bluff. Gamla spelare som fortsatt underpresterar och nya spelare som ännu inte integrerats eller som inte är tillräckligt bra.

Om Inter kördes ner i träsket av Mazzarri så har Roberto Mancini verkligen inte lyckats ta dem upp därifrån.

Det är som om man lider av en virvlande nedåtgående spiral som aldrig slutar snurra.

Faktum är att man under sin nya tränare håller ett poängtempo som ett nedflyttningslag. Mot Sassuolo hade man på nytt ett intetsägande bollinnehav och började inte skapa riktigt farliga chanser förrän man var riktigt illa ute.

Lukas Podolski var en vålnad längst fram och beslutet att låta honom spela längst fram istället för Mauro Icardi var ett misstag som vilar på Mancini. Mittfältet kändes obeslutsamt och försvaret var som vanligt virrigt.

Annons

Ranocchia och Vidic spelade med osäkerheten utanpå tröjan, delvis på grund av sina egna brister och delvis på minimerat skydd från mittfält och från ytterbackar.

Det är ett Inter utan självförtroende.

Efter matchen hamnade Icardi i dispyt efter att han fått sin matchtröja tillbakaslängd av supportrarna.

Det summerar läget rätt bra. Detta Inter underpresterar och fansen har fått nog.

Nu sätter man sitt sista transferhopp till att föredettingen Ledesma (usel mot Cesena igår) ska kunna få ordning på spelet. Han kommer inte få stopp på kräftgången.

Sanningen är att Inter inte riktigt vet hur de ska ta sig ur sin djupa dvala.

***
Även Milan lider av ungefär samma problem. Men med “supermago” Jeremy Menez kan man uthärda det nya hårda livet lite bättre.

På ett halvtomt San Siro förde han igår nästan på egen hand Milan till seger mot Parma. Det är fransmannen som får saker att hända och det är han som fixar poängen.

Annons

Igår fick han dock lite hjälp av en pigg Cerci och en överraskande bra Zaccardo.

Men Milan har fortfarande stora problem på mittfältet och i försvaret. Och precis som Inter är Inzaghis bygge ett ofärdigt konstverk gjort på en planlös ritning.

Precis som Inter hoppas man också att en spelare vars karriär pekar nedåt ska ge en hjälpande hand. Men Gabriel Paletta löser bara saker minimalistiskt på kort sikt. Det är inte så man bygger ett starkt lag.

Milans arkitekter är omoderna. Men Milan har åtminstone en stark offensiv vilken man kan dölja sina brister med och det kan kanske räcka en bit.

Igår räckte det i alla fall rätt bra att ha en supervirtuos i Menez till sitt förfogande.

***
Nej scudetton är inte avgjord. Det kan vi kanske tacka Udinese för. Hade Juventus vunnit igår hade man legat nio poäng före Roma. Det hade varit väldigt mycket.

Annons

Medan Juve spelade under sin normala nivå så var Stramaccionis mannar disciplinerade och kloka i sitt spel.

Mittfältaren Allan Marques Loureiro framstår mer och mer som en av ligans bästa spelare och till och med före detta Roma-fiaskot Ivan Piris imponerade igår.

Ligan lever.

***
Samuel Etoo måste ha undrat vart han har hamnat när han såg sitt försvar rasa samman mot Torino igår. Det var säsongens bottennapp för Sampdoria hittills.

Det ska bli intressant att se hur Mihajlovic hanterar motgången. Det är ofta då man ser hur bra en tränare är.

***

Fabio Quagliarella har lite i hemlighet gjort en fantastiskt bra säsong för Torino. Och kanske borde Roma ha värvat Bruno Peres redan nu i januari.

De lär nog göra det i sommar.

***

Lazio
föll i Cesena och tappade mark i kampen om en Champions League-plats. Jag tyckte att den annars så duktige tränaren Stefano Pioli, visade dålig fingertoppskänsla när han inte spelade med Keita från start.

Annons

***

Gregoire Defrel kommer bli het på transfermarknanden i sommar. Mycket het.

***

Manolo Gabbiadini presenterade sig ordentligt för Napoli-supportrarna igår. Hans två mål mot Chievo fick Napoli att dryga ut försprånget till lagen bakom dem och krympa det till lagen framför dem.

Vid det första målet hade han lite tur, det andra däremot var fin klass.

***

Palermo
är säsongens största överraskning för mig. Tränare Iachini har gjort ett mästerligt jobb och hans lag försöker alltid spela bra fotboll.

Är det inte prins Paulo Dybala eller hans lakej Franco Vazquez som fixar poäng så är det den lille straffområdes-ficktjuven, Andrea Belotti

***

Men omgången kanske bäst kan summeras med att så länge Mauricio Pinilla finns i Serie A kan man vara lycklig.

[youtubeplay id=”HOhrmhHuteI” size=”medium”]

Annons

Publicerad 2015-02-02 09:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto