Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Baby-Roma och nyanser av ett starkt Inter

Lorenzo Medici

Roma försöker desperat att hänga på Juventus i jakten på en scudetto. Det är inte helt lätt med Strootman, Iturbe, Ibarbo, De Rossi på skadelistan och med Gervinho och Doumbia borta i Ekvatorialguinea firandes seger i Afrikanska mästerskapen.

Det är då Garcia får lita till “Baby-Roma”. Gårdagens seger över Cagliari var föga imponerande, men gav stort hopp om framtiden.

18-årige Daniele Verde har inte alltid varit den självklara talangen, men har tagit stora steg de senaste åren.

Verde är stark i kroppen, har ett rappt steg, har en skäggväxt som skulle göra vilken 30-årig Södermalms-hipster som helst avundsjuk och spelar oerhört moget för sin ålder.  Igår presenterade han sig på allvar för den stora publiken med en magnifik insats mot Cagliari.

Det var han som elegant spelade fram till Ljajics mål. Det var ofta han som sysselsatte Cagliaris försvar med sitt enträgna löpande och sin fina teknik.

Annons

Det var han som spelade in bollen som sedermera en annan talang skulle volley-skjuta in 0-2 på, nämligen Leandro Paredes.

Den unge argentinaren har fått lite speltid hittills på grund av den hårda konkurrensen, men har så sakteliga fått några chanser under de senaste månaderna i och med alla skador.

Igår hann han inte visa så mycket, men gjorde ett fint och mycket viktigt mål. Sådant som ger självförtroende och sådant som ger Garcia anledning till att spela med honom oftare.

Igår fick även 18-årige Antonio Sanabria känna på hetluften med ett inhopp. Roma avslutade alltså matchen med tre ungtuppar på planen. Spelare som inte ens var födda när Totti gjorde debut.

Med tanke på att man även har t ex Kevin Mendez, Ezequiel Ponce i sitt stall ser framtiden väldigt ljus ut för klubben. Igår var det inte det vanliga Roma som ordnade tre poäng, utan “Baby Roma”.

Annons

Det duger bra det med.

***
Även om resultaten inte gått Roberto Mancinis väg sedan han tog över har det ändå stundtals spelmässigt sett bättre ut.

Spelet har gått lite snabbare, man har haft större bollinnehav och man är lite roligare att se på. Dessutom har man fått hjälp av nyförvärv som Xherdan Shaqiri och Marcelo Brozovic att höja kvalitén på laget.

Igår gick även resultaten Mancini och Inters väg.

Just Brozovic var fenomenalt bra igår mot Palermo. Han rör sig smidigt, sätter bra fart på spelet och är inte alls oäven i det defensiva spelet.

Det enda som är oroväckande med Brozovic ankomst är att Mateo Kovacic (petad igår) kan få svårare att platsa. Medan man väntat i två år på att den 20-årige kroaten ska anföra laget har nu en landsman kommit in och gjort det på två veckor.

Jag skulle dock se att Mancini hittar ett sätt att spela med båda två så småningom.

Annons

Annars var det två “rebeller” som satte avtryck på segern. Fredy Guarin gjorde ett mål och två assist och ser avsevärt mer bekväm ut i rollen som en av tre mittfältare än som någon trequartista-typ.

Om Guarin lagt sin rebelliska sida lite på is så har en annan Inter-spelare den mer aktuell.

Mauro Icardi gjorde två mål igår. På typiskt Icardi-vis. Han är en sann striker på gammalt vis. Han valde dock att demonstrativt inte jubla efter sina mål, troligen med tanke på vad som hände förra veckan när han hamnade i dispyt med sina egna fans efter att de slängt tillbaka hans matchtröja efter försluten mot Sassuolo.

Det är givetvis inget bra tecken. Det kommer skapa rykten om att han kan vara på väg bort från klubben.

Inter kan komma av ekonomiska skäl att tvingas sälja någon spelare för en större summa i sommar. Då ligger Samir Handanovic (har ej förlängt sitt kontrakt) eller Mauro Icardi bäst till.

Annons

Men Inter behöver Icardi. De behöver hans målproduktion och hans förmåga att vinna boll längst fram.

Men de kommer också behöva en harmonisk Icardi.  Kanske kommer framgång kunna råda bot på argentinarens humör.

Igår fanns det klara nyanser av ett framtida starkt Inter.

***

Alessandro Diamanti har redan börjat visa vilken nytta han kan göra för Fiorentina. Igår gjorde han ett elegant mål och var bäst på plan när “Viola” besegrade Atalanta.

***
Ett annat nyförvärv som fortsätter att leverera är Manolo Gabbiadini. Igår gjorde han mål på nytt och verkar vara den pusselbit som Napoli behövde efter Lorenzo Insignes skada.

Annars var kanske Dries Mertens fina insats det mesta positiva för Napoli. Om spelare som Mertens, Hamsik, Higuain, Callejon och Gabbiadini fortsätter att visa god form är de få lag som kan mäta sig med Napolis offensiva arsenal.

Annons

***
“Big-Mac” kan än. Massimo Maccarone är inte kanske den största anledningen till att jag tror att Empoli kommer hålla sig kvar (det är nog skicklige tränaren Maurizio Sarri som fått laget att spela en fin och framgångsrik fotboll) men visst hjälper det till att han slår till med viktiga och fina mål som igår.

***
Lazio-Genoa spelas ikväll och den uppskjutna matchen mellan Parma och Chievo spelas på onsdag. Därför flyttar jag omgånens lag-bloggen till torsdag istället.

Publicerad 2015-02-09 11:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto