Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fiorentinas Batman & Robin och svensksuccé i Palermo

Lorenzo Medici

Robin Quaison hade fram till igår fått sparsamt med speltid i Palermo. Han hade dock hunnit med att göra ett fantastiskt inhopp mot Fiorentina för ett par veckor sedan där han stod för två mål.

Egentligen var det lite förvånade att svensken inte fått fler chanser sedan dess. Men tränare Giuseppe Iachini verkar ha fingertoppskänsla. Det hade han igår med.

Lite överraskande valde Iachini att starta med Quaison mot Napoli.

Svensken tog chansen och kramade om den rejält.

I slutet av den första halvleken fick Quaison bollen långt ut mot kanten, vände bort två tröga motståndare i Strnic och Jorginho och börja accelerera framåt. Quaison slog sedan en fin cross till Dybala som sedermera serverade Vazquez innan han sköt in 2-0. Det var en väldigt fin aktion, inte minst av Quaison.

Nu var Palermo långt ifrån bara svenskt. Framför allt var det väldigt argentinskt. Dybala och Vazquez är kanske Serie A mest sevärda duo just nu. Och snart kanske även den dyraste också.

Annons

Paulo Dybala hypnotiserar bollen och går inte att stoppa att just nu. Han flyter förbi motståndarna som de vore av luft.  Vore jag de italienska storklubbarna skulle sälja allt vad jag hade för att få råd med Palermos guldklimp.

Jag önskar någon kunde rädda kvar honom i Serie A.

Men bakom stjärnduon fanns också en hårt jobbande Rigoni, en skicklig och talangfull svensk, en smart spelande Barreto, ett säkert försvar och en fartfylld Lazaar.

Men Palermo är inte bara argentinsk glamour utan är även ett taktiskt skickligt lag som spelar intelligent och med hjärta. Igår besegrade de Napoli både med vackert spel och hårt jobb där deras tredje mål var ett exempel på den osjälviskhet och briljans som laget har så mycket av.

Egentligen borde ju inte Palermo kunnat gå så här bra. De startade ju så dåligt och i en vanlig Zamparini-säsong hade Giuseppe Iachini fått sparken redan i höstas.

Annons

Men han fick inte det. Zamparini gick emot sig själv och utlyste tålamod. Palermo-presidenten vann kampen mot sig själv och nu står vi här i februari med ett Palermo flygandes som en svartrosa örn högt över bottenstriden.

Det är vackert så.

***

Det var ju Mario Gomez och Giuseppe Rossi som skulle förgylla detta Fiorentina. De som skulle bli klubbens superduo. Det blev aldrig så och det verkar heller inte kunna bli så. Igår spelade ingen av dem, men det gjorde inget.

För om det var framtidens Fiorentina vi fick se igår så ser det väldigt spännande ut. Trion Diamanti-Salah-Babacar firade nämligen stora triumfer mot Sassuolo.

Mo Salah är kanske inte den dribbler Cuadrado är, men med egyptiern kommer Fiorentina få ett rakare spel och det kan vara en fördel. Han är snabb och bra med bollen. Han kan bli en ny favorit hos Viola-fansen.

Annons

Men troligen inte lika stor gunstling som Babacar. Senegalesen har redan hunnit med ett drömmål mot Inter den här säsongen och igår visade han stor klass vid båda sina mål och vid sin klackframspelning till Salahs mål.

Jag skulle välja Babacar framför tröge Gomez alla dagar i veckan.

Det är väldigt viktigt att inte Fiorentina slarvar bort Babacar. Hans kontrakt går ut 2016 och har ännu inte förlängt. Han måste få speltid och känna att han är spelaren de satsar på. Inte i framtiden, utan nu.

Man kan inte låta någon Mario Gomez eller någon Alberto Gilardino stå i vägen för det.

Kanske har Fiorentina hittat sin Batman & Robin i Salah och Babacar.

Publicerad 2015-02-15 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto