Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu nalkas Romas sista chans

Lorenzo Medici

Efter gårdagens poängtapp mot Verona har nu Roma hela nio poäng upp på Juventus.

Hade inte de inte mött de regerande mästarna om en vecka hade jag nog sagt att scudetton redan var avgjord.

Nästa måndag är sista chansen för Roma. Sista chansen att återuppta drömmen om ligatiteln.  Eller åtminstone en chans att inte låta drömmen dö helt hållet.

Francesco Totti öppnade upp med ett förträffligt mål, men efter Veronas kvittering hade Roma svårt att öppna upp Hellas-försvaret. Bollinnehavet förvandlades sällan till något konkret.

Detta är den första riktigt långvariga motgång man haft sedan Rudi Garcia tog över och man har ännu inte lyckats vända den negativa trenden.

Jag tyckte även att gårdagens match visade på en brist man har. Man har ingen riktigt vass striker i straffområdet som kan sätta dit bollarna. Ingen att slå inlägg på, ingen killer i boxen.

Annons

Det blir för mycket skarvar och instick ända fram till mållinjen. Det blir lite för stereotypt och det finns för få andrahands-lösningar att ta fram.

Mattia Destro var en delvis den typen av anfallare, men han fick aldrig riktigt chansen av Garcia. Och kanske handlar det mycket om hur den franske tränaren vill att Roma ska spela. Men för mig känns det som en brist att inte ha en den typen av striker i sitt lag.

Nu börjar lagen efter dem i tabellen att flåsa dem i nacken. Att behålla andra platsen är just nu en större realitet för Roma än att komma i kapp Juventus.

Men om en vecka har man chansen att ändra på det. I alla fall lite grann.

***
Milan tog äntligen en trepoängare. Det ska dock sägas att det gått så långt att en seger över Cesena är en framgång. Det handlade mest om att hålla sig över vattenytan.

Annons

Jeremy Menez tog sig förbi sina motståndare med lätthet och Jack Bonaventura var riktigt bra och då inte bara för sitt mål. Tyckte även Antonelli var duktig på sin kant medan Mattia Destro mest agerade åskådare.

Alessio Cerci var dock på nytt bänkad och det är ingen vild gissning att det snart kommer börja gnällas där.

***
Lazio förtjänade segern över Palermo och tog över stafettpinnen som det största hotet till Napoli och Roma.  Antonio Candreva tog på sig ansvaret och krutade upp segermålet i nättaket efter en grym individuell prestation.

Han hade dock kunnat strunta i firandet ända framme hos fansen.

***
Detta eftersom Fiorentina missade chansen att behålla fjärdeplatsen. 1-1 mot Torino är inget katastrofalt resultat i sig, men sett till spel och övertag borde man verkligen ha vunnit. Inte minst när man tagit ledningen med 1-0 med sju minuter kvar.

Annons

Man agerade ansvarslöst och borde inte lämnat försvaret så ensamt som man gjorde i slutet. Där försvann viktiga poäng i jakten på en tredjeplats.

***
Empoli gör en suverän säsong hittills sett efter förutsättningarna och “Big Mac” kan verkligen fortfarande leverera.

***
Omgångens höjdpunkt, Sampdoria-Genoa, regnade tyvärr bort i lördags och kommer nu spelas på tisdag istället.

När Parma spelar nästa gång vet man aldrig.

Men innan dess ska det bli spännande att se om Napoli kan följa upp en fin seger mot Trabzonspor med en ny seger och om Inter kan fortsätta sin stigande form mot Ekdals Cagliari ikväll.

Serie A sover aldrig.


Publicerad 2015-02-23 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto