Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inter vann en poäng på San Paolo

Napoli var på väg att sikta in sig på den andraplats som Roma haft så länge. De hade gjort en mycket bra match i drygt 65 minuter.

De spelade med fin fart, Higuain var alltid farlig, Mertens hade härligt lätta fötter och Hamsik agerade fin länk mellan mittfält och anfall.

Deras 2-0-ledning mot Inter kändes mer än säker. Det kändes som om de skulle kunna använda denna match och resten av våren med att passera Roma.

Men kanske blev de för säkra. Kanske sjönk de ner för långt i planen. Kanske klev Mertens av för tidigt. Kanske borde Benitez gjort mer när han såg att Inter pressade på.

För Mancinis mannar tog väl vara på de initiativ som Napoli hade bjudit på, de tryckte upp ytterbackarna och höjde farten. Santon skapade kalabalik från sin högersida och Palacio kunde till slut pricka in reduceringsmålet.

När sedan Guarin hittade Palacio med en fin pass tog Henrique på sig dumstruten och drog onödigt ner argentinaren.

Icardi kunde sin Panenka och plötsligt var denna sevärda historia en oavgjord tillställning.

Även om en poäng var lite värt för båda lagen var säkert Inter väldigt nöjda med utgången med tanke på hur matchen utspelat sig. Det kändes mer som om de vann en poäng än förlorade två.

Inters försvar har fortfarande rätt stora problem och det borde finnas ett sätt att ge mer speltid till Kovacic och Hernanes (bra inhopp igår), men de känns ändå som de blåsvarta någonstans är på rätt väg.

Att ta en poäng på San Paolo är aldrig lätt.

Napoli har även de sina största problem längst bak i planen. Igår borde de ha knutit ihop den säck de så fint paketerat. De slarvade bort två poäng som hade tagit dem bara en poäng ifrån Roma.

Men kanske hinner de ändå ikapp dem till slut.

***
För Roma är ett lag med stora bekymmer just nu. De hittar inte ut ur sitt stereotypa spel. Garcia finner inga lösningar och det vilar en besynnerlig apati över Romas spel.

Roma har ett mittfält som inte längre är kreativt, ett anfall utan bett och fantasi och ett försvar som inte längre är lika säkert som tidigare. Spelarna är längre inte sig själva.

Det är svårt att säga hur Roma ska ta sig ur sin kris. Risken är stor att Juventus ikväll greppar tag i scudetton med järnhand.

Men det är något som Roma inte ens borde tänka på längre.

Utan på lagen bakom dem som kommer närmare och närmare.

***
Annars gick mina tankar igår till unge talangen Federico Mattiello som råkade ut för en hemsk skada. För mig som i stort sett brutit foten på samma sätt, vet hur det känns. Chocken är värre än smärtan och det kommer ta ett tag att komma tillbaka.

Krya på dig Federico.

Publicerad 2015-03-09 kl 11:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons