POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Syndabockarnas afton

Gårdagens Europa League-kväll blev något av syndabockarnas afton. I alla fall sett ur de italienska lagens perspektiv.

Inter startade matchen mot Wolfsburg bra. De låg rätt i plan och tog tidigt vara på ett misstag som Icardi och Palacio omvandlade till ett viktigt bortamål.

Men frågan är hur viktigt det verkligen blev till slut.

Jag har alltid sagt att man borde akta sig för argentinska målvakter. De är ofta flängiga. De kan göra supermatcher, men det ligger även stora misstag och lurar bakom krönet.

Givetvis kan man inte dra alla över en kam. Men det finns en viss målvaktskultur i alla länder och många argentinska målvakter har just denna karaktär. Sergio Romero är en.

Juan Pablo Carrizo är en annan.

Igår stjälpte han Inters chanser rejält. Vid det första målet såg det ut som han hade lite för mycket såpa i handskarna, vid andra målet var det hans totalt misslyckade passning som ledde till 2-1 och vid det frisparksmålet såg han väldigt felplacerad ut.

Det var helt enkelt en katastrofal insats med stora konsekvenser.

Det var visserligen inte många Inter-spelare som briljerade, men de hade matchen i ett bra läge innan Carrizo startade sin show.

Jag ställer mig också frågan varför han ens stod i mål.

Inter borde rimligtvis satsa allt vad de kan på Europa League då det är den bästa bakvägen till Champions League. Den övriga laguppställningen igår tydde också på det.

Men av någon anledning har man bestämt att Carrizo ska stå i cupen. Kanske är argentinaren grym på träningarna, vad vet jag. Men han är också ständig riskfaktor och det borde Roberto Mancini vetat om.

Nu kommer det krävas en perfekt insats i returen om en vecka för Inter att ta sig vidare.

Något vi sällan sett Inter göra den här säsongen.

***
Även i St Petersburg fanns det en syndabock. Marco Benassis utvisning efter bara 28:e minuter var klumpig och satte Torino i en enorm uppförsbacke. Venturas mannar hade fram till utvisningen hållit stången relativt väl mot ett bra motstånd.

Att vända detta blir riktigt knepigt. Men å andra sidan trodde jag Torino var körda efter första matchen mot Bilbao också.

***
Den helitalienska sextondelsfinalen mellan Fiorentina och Roma nådde aldrig till några höga höjder. Efter 1-1 är nog Roma trots allt favoriter att ta sig vidare.

Josip Ilicic öppnade målskyttet med ett läckert avslut, men när David Pizarro klev av på grund av skada i halvtid tappade Fiorentina mycket av sitt spel.

Roma växte in i matchen och missade bland annat en straff.

Istället fick Seydou Keita återigen kliva fram som räddare i nöden och nickade in det viktiga kvitteringsmålet.

Men matchen innehöll också en spelare i en formsvacka så djup att man inte hör när stenen träffar marken.

Det var Daniele De Rossis miss på mittplan som ledde fram till Fiorentinas mål. Strax därefter höll han på att göra om misstaget, men Joaquin missade sin chans.

När De Rossi skulle rädda upp sin egen miss, sträckte han sig och var tvungen att kliva av. Efter det blev Romas spel bättre.

Det går såklart inte att skylla Romas märkliga dekadens bara på De Rossi. Och det är inte det jag gör. Men jag ifrågasätter hans prestationer gentemot hans lön.

Daniele De Rossi är den bäst betalda spelaren i hela Serie A.

Smaka på den igen.

Daniele De Rossi är den bäst betalda spelaren i hela Serie A.

Ur det perspektivet hamnar De Rossis insatser i ett annat ljus. Tjänar man så mycket pengar borde man leverera som Pogba eller Tevez.

Det räcker inte att vara ikon och ledare. Hans lön väger tungt på Romas ekonomiska axlar och spelar han som han gjort den senaste tiden blir han mer än börda än en tillgång.

Om De Rossi hjärta nu klappar så starkt för Roma kanske borde han be om lönesänkning. Det skulle vara för Romas och för sitt eget bästa.

***
Europa-kvällen innehöll inte bara syndabockar. Det fanns även en hjälte. Gonzalo Higuain ser ut vara i praktform.

Tre mål mot Dynamo Moskva (3-1) och Napoli har nu ett bra slagläge inför returen.

Jag säger det igen.

Napoli är det italienska lag med bäst chans att vinna turneringen.

Publicerad 2015-03-13 kl 11:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå