Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De 20 mest värdefulla spelarna i Serie A

Det här ingen lista över de spelare som är mest värdefulla för sin klubb, vilka som är de bästa spelarna i Serie A eller de som kan bli de dyraste försäljningarna på sikt.

Det här är listan över de spelare som är mest värdefulla om de skulle säljas idag. Priserna är min egna uppskattning och är därför såklart inte exakta på något sätt.
Kategori: 15-20 miljoner euro

20. Adem Ljajic (Roma)
Serben har precis som de flesta i Roma haft en tung säsong, men Ljajic är en av få anfallare i klubben som har ett relativt starkt värde på markanden. Han är fortfarande ung och hans talang är odiskutabel. Dessutom har han faktiskt gjort åtta mål vilket gör honom till lagets bäste målskytt den här säsongen.

19. Dries Mertens (Napoli)
Belgaren är inte alltid ordinarie, men har ett starkt värde på transfermarknaden. Han är landslagsman och har den här säsongen ofta visat vilken giftig spelare han är. Om någon klubb vill värva honom måste de nog betala minst 15 miljoner euro.

18. Franco Vazquez (Palermo)
Vazquez är en av säsongens överraskningar och har fått ett stort genombrott. Både Valencia och Juventus har visat intresse för honom. President Zamparini menar att han är värd 20 miljoner euro och även om det kanske lite i överkant lär det inte krävas mycket mindre för att försöka locka honom ifrån Sicilien.

17. Matteo Darmian (Torino)
Att Darmian skulle kunna säljas för den här typen av summor hade jag svårt att tro för ett par år sedan, men hans utveckling har varit stark de senaste åren och är idag Italiens klart bäste ytterback. Faktum är att det inte bara är toppklubbarna i Serie A som är ute efter honom utan även klubbar som Manchester United och Bayern Munchen sägs vara intresserade. Inte omöjligt att Torino säljer honom till högstbjudande i sommar då hans värde står väldigt högt just nu.

16. Stefan De Vrij (Lazio)
Efter en trevande inledning har den holländske mittbacken gått från klarhet tillklarhet och är nu i stort sett ovärderlig för Lazio. Med tanke på att det inte vimlar av duktiga mittbackar och att De Vrij bara är 23 år står hans värde högt. Om en Premier League klubb vill ha honom är det inte otänkbart att de kan tänkas betala runt 20 miljoner euro för honom.

15. Antonio Candreva (Lazio)
Det är inte så troligt att Candreva kommer lämna Lazio och Serie A, men om en utländsk klubb skulle vilja köpa honom idag skulle han kosta en rejäl slant. Har hållit en hög jämn nivå under en längre tid nu, vilket gör honom till en garanti. Är en av Italiens allra bästa spelare för tillfället.

14. Kostas Manolas (Roma)
Manolas har inte varit lika bra under våren som i höstas, men är något ursäktad av hela Romas formsvacka. Det råder inget tvivel om att Roma gjorde en kanonvärvning när de värvade Manolas och med tanke på ålder, position och kvalité skulle Roma säkert inte släppa honom för en summa under 20 miljoner euro. Om Roma och Manolas hittar tillbaka till gammal form kommer hans värde stiga uppåt 30 miljoner euro.

13. Lucas Biglia (Lazio)
En spelare av Biglias typ är inte lätta att hitta. Argentinaren är ett defensivt monster, men är även en duktig passningspelare. Om större klubb letar efter hans spelartyp lär han gå för minst 20 miljoner euro.

Kategori 20-25 miljoner euro

12. Mohamed Salah (Fiorentina)
Har gjort dundersuccé i Fiorentina och redan nu ryktas Wolfsburg vilja betala ca 25 miljoner euro för egyptiern. Fiorentina lär dock inte vilja göra sig av med honom riktigt ännu, inte minst då man kan köpa honom för ca 15 miljoner euro sommaren 2017. Om Salah fortsätter att leverera på samma sätt han gjort under våren kan han snart vara värd det dubbla.

11. Xherdan Shaqiri (Inter)
Shaqiri har ännu inte riktigt hunnit göra avtryck i Inter ännu. Men hittills har han visat tendenser till att han kan bli den stjärna laget behöver. Skulle Inter sälja honom idag skulle de inte få så mycket mer än vad man betalade Bayern, men inom ett år kan hans värde komma att skjuta till höjden.

10. Mateo Kovacic (Inter)
Kovacic har fortfarande inte levt upp till de något överdrivna förväntningarna och hans framtid i Inter ter sig något osäker. Att det finns klubbar utanför Italien som är beredda att satsa på hans talang och erbjuda 20-25 miljoner euro för kroaten är jag dock övertygad om.

9. Miralem Pjanic (Roma)
Bosniern har väl inte direkt höjt sitt värde den här säsongen, men troligen finns det klubbar (Liverpool?) som är redo att öppna plånboken för Pjanic. Har aldrig riktigt kunnat få ut allt av sin stora talang och har en förmåga att försvinna ur matcherna. Ska Roma sälja ska de nog göra det i sommar.

8. Arturo Vidal (Juventus)
Hade Juventus sålt Vidal för ett år sedan hade de säkert fått 35-40 miljoner euro för honom. Men efter sin knäskada och en mindre lyckad säsong har hans värde sjunkit. Trots allt lär det finnas klubbar som skulle vara beredda att lägga 20-25 miljoner euro för chilenaren. Om Juventus säljer Pogba i sommar lär de inte sälja Vidal.

Kategori 30-35 miljoner euro.

7. Radja Nainggolan (Roma)
Var kanske Serie A:s bästa spelare i höstas och har även under våren ofta varit en av de bättre spelarna i ett undermåligt Roma. Har dessutom ett par vassa insatser i Chmapions League på sitt CV vilket alltid höjer värdet. Skulle passa bra in Premier League och det är mycket möjligt att någon klubb är beredd att betala runt 30 miljoner euro för den energiske belgaren.

6. Alvaro Morata (Juventus)
Det återstår att se om Real Madrid kommer använda den återköpsklausul de har tillgång till. I så fall behöver de betala 30 miljoner euro för att få tillbaka spanjoren. Det skulle faktiskt kunna vara ett underpris för en spelare som ser ut att kunna bli Spaniens näste storanfallare. Får Juventus behålla honom och hans utvecklingskurva fortsätter att stiga kan han kosta det dubbla av det Juventus betalade för honom.

5. Mauro Icardi (Inter)
Kommer troligen jagas hårt i sommar då bland annat Chelsea och Atletico Madrid sägs vilja värva argentinaren. Anfallare av hans typ av fysik och målkänsla finns det inte alltför många av. Inter säger dock att de vill behålla Icardi och att han är en av de spelarna de vill bygga laget kring.

Men än så länge är inte Icardi och Inter överens om den kontraktsförlängning som de förhandlar om. Det finns tecken som tyder på att Icardi kan komma att vilja lämna klubben och om så är fallet lär han inte säljas under 30 miljoner euro.

Kategori: 35-40 miljoner euro

4. Paulo Dybala (Palermo)
Har “kallnat” lite under de senaste veckorna, men har ändå visat tillräckligt för att någon klubb ska vara redo att betala stora summor för den tekniskt begåvade argentinaren. Har i år visat att han kan göra mål regelbundet och är bara 21 år. Superlöfte.

3. Felipe Anderson (Lazio)
Har gjort supersuccé med sin speed och fantastiska teknik. Har även lyckats vara konkret och vunnit många poäng åt Lazio i år. Nu har även storklubbarna börjat få upp ögonen för brassen. Har precis skrivit nytt konrakt med Lazio och går de till Champions League lär han stanna. Om Lazio däremot missar C.L och Felipe fortsätter att imponera resten av säsongen är det möjligt att någon klubb är beredda att öppna det det stora kassavalvet.

Kategori 40-45 miljoner euro

2. Gonzalo Higuain (Napoli)
Om Napoli missar Champions League är det inte omöjligt att Higuain kommer vilja lämna klubben. Intressenter saknas inte. Liverpool har ryktats vara ute efter den argentinske anfallaren och lär säkert vara beredda att betala runt 45 miljoner euro för honom. Har under sina snart två år i Napoli visat att han kan göra mål regelbundet. Jag har svårt att tro att Napoli släpper honom för mindre än vad de betalade.

Kategori: 80-90 miljoner euro

1. Paul Pogba (Juventus)
Står i särklass som den mest värdefulla spelaren i Serie A. Alla vill ha Pogba och de kommer få spränga banken för att få värva honom. Det kommer bli en intressant sommar.

 

* Jag valde att inte ta med tre spelare som hade kunnat platsa på den här listan. Carlos Tevez, Claudio Marchisio och Kevin Strootman.

Marchisios värde ligger säkerligen runt 20 miljoner euro, men är tyvärr borta resten av säsongen. Tevez lär inte lämna Juventus förrän tidigast nästa år då han med största sannolikhet avslutar karriären i Boca Juniors. Jag har svårt att se att en toppklubb vill värva Tevez med efter de förutsättningarna. När det gäller Strootman vill nog alla klubbar se att hans knä håller innan de lägger bud på honom.

Publicerad 2015-03-28 kl 07:28
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons