Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En touch av "oriundo" räddade Contes landslag

Lorenzo Medici

Det var inte på något sätt ett fantastiskt Italien som tog en poäng borta mot Bulgarien igår. Firma Zaza/Immobile svek på topp, Verratti var för ensam, landslagsversionerna av Candreva och Darmian var klart sämre än klubbvarianterna och Juve-trebackslinjen kändes inte som när Conte hade dem i Juve.

Italien måste också acceptera att de inte längre har några Baggios eller Del Pieros. Men en “touch av “oriundo” får duga bra så länge. Inhoppande Eders fina mål räddade en poäng till Contes landslag.

Italien har trots allt aldrig tidigare vunnit borta mot Bulgarien och en poäng får anses som godkänt. Dessutom pressade “Gli Azzurri” på i slutet och kunde ha avgjort.

Jag är egentligen inte speciellt orolig över att Italien inte ska kvalificera sig för EM 2016. Jag tror även att Conte kommer kunna lyckas sätta ihop ett hyfsat lag tills dess.

Kanske borde man vara mer orolig över de negativa vindar som blåser över landslaget just nu.

Annons

Conte har inte lyckats få igenom de förändringar (framför allt landslagssamlingar) han vill och gnällt en del över det, han har inte alltid varit överens med klubbtränarna och media har varit med och hetsat.

I fredags dök också helt olika uppgifter upp om Marchisios skada. Först skulle han vara borta resten säsongen, sedan skulle han kunna spela redan nästa vecka.

Men mellan dessa uppgifter hann också Giovanni Agnellis barnbarn, John Elkann (Fiat-Chrysler) uttala sig undrande varför man tränar så hårt i landslaget? Och plötsligt finns nu en liten “beef” mellan delar av Juve-lägret och Conte.

Även en del Juventus-supportrar verkar nu också ha vänt sig emot sin gamle tränare. Det är inte omöjligt att Conte kommer få höra det på tisdag när Italien ska möta England på Juventus Stadium.

Annons

Jag tycker hela den här negativa atmosfären är onödig och hjälper inte landslaget (även om spelarna är vana). Jag tycker att Italiens förbundskapten har rätt i att kräva större lugn kring sig själv och sitt lag. Kanske har han även funderat på att hoppa av sitt uppdrag.

Men en del av hela den här soppan har Conte också varit med och kokat.

Publicerad 2015-03-29 11:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto