POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inter vill bygga någonting stort redan i höst

Den här säsongen är mer eller mindre körd för Inter. En Champions League-plats är för långt bort och man har åkt ur Europa League.

Jag vet inte ens om man är speciellt intresserade av att försöka nå en plats som betyder nytt Europa League-äventyr till nästa säsong.

Det finns däremot ett stort intresse av att bygga någonting betydligt större än vad man redan har till förfogande. Trots att Inter har gjort få glada den här säsongen så vilar det något spännande över truppen och laget. Det finns talanger man kan få bra pengar för och det tisslas och tasslas om stora spelare på gång in.

De har en ägare som har visat sig villig att betala för hyfsat stora stjärnor (Hernanes, Shaqiri) och de har en tränare som vill ha stora spelare.

Det smids helt enkelt stora planer i Casa-Inter. Roberto Mancini, Erick Thohir och Piero Ausilio planerar för en framtid bara ett par månader bort.

Det vilar en känsla över att det kan komma hända saker med Inters trupp i sommar. Men om man ska ta in nya spelare kommer det även krävas några försäljningar.

Så vad är det så kan komma att hända?

Dels så hoppas Inter att Sunderland ska hänga kvar så man får in pengarna för Ricky Alvarez (så lyder nämligen affären). Det är ändå hela 11 miljoner euro vi pratar om.

Sedan kan man även komma att casha in lite pengar på M`Baye, Alvaro Pereira och Schelotto om allt går vägen (Bologna ska t ex gå upp och visst antal matcher ska uppnås).

Men i stort sett alla de pengarna hamnar sedan ändå i fickorna på Bayern Munchen för Shaqiri.

Om Inter tänker värva bra spelare i sommar måste någon eller några offras.

Jag tror att det är tre spelare som ligger i riskzonen. Samir Handanovic, Mateo Kovacic och Mauro Icardi.

För drygt ett år sedan skrev jag att jag tyckte att Inter skulle sälja Handanovic då de kunde få ett bra pris för honom och för jag var övertygad om att han inte skulle förlänga med klubben.

Nu står vi där. Handanovic lär inte att förlänga. Men de kan fortfarande få en bra slant för sin toppmålvakt.

En variant som jag anser ha viss logik är att byta Handanovic mot Mattia Destro. Roma behöver en ny målvakt och den före detta Inter-anfallaren, Destro, kan komma att bli användbar……inte minst om man säljer….

…..Mauro Icardi.

Jag misstänker att det kan vara den vägen Inter tvingas gå. När kontraktsförhandlingar inte riktigt går som det ska finns det alltid något lurt i görningen. Icardi drömmer kanske om andra “större” klubbar.

Säljer man Icardi bör man kunna pressa ut 35 miljoner euro för honom. Har man dessutom redan bytt till sig Destro kan man spendera de pengarna på andra positioner eller andra typer anfallare.

Det negativa med ett Handanovic-Destro-byte är att det blir svårt att hitta en lika bra målvakt för mycket mindre pengar.

Men kanske kan man klara sig hyggligt med en målvakt som t ex Antonio Mirante. Vad kostar Peter Cech om ett par månader med ett utgående kontrakt i bagaget?

Sedan tar man en stor risk i att Icardi visar sig vara väldigt mycket bättre än Destro. Men jag är inte så säker på att skillnaden är så stor om Destro hittar rätt klubb och självförtroendet.

Sedan har vi Mateo Kovacic. Jag har farhågor att Inter kan komma att göra precis som med Phillipe Coutinho. Man orkar inte vänta, vill vinna nu och säljer sina största talanger.

Kovacic är inte på något sätt oumbärlig för detta Inter, men på sikt kan man komma att tappa en spelare som kan bli en riktig stjärna. En försäljning som man kan komma att ångra.

Men jag tror att det finns en klar risk att Kovacic kan komma att säljas, inte minst för att han själv snart kommer börja insistera på en flytt om han fortsätter sitta på bänken.

Oasvett om det rätt eller fel att casha in på sina två största talanger skulle de ge dem väldigt mycket pengar. Kanske till och med 60 miljoner euro.

Får man till ett par mindre försäljningar till (Kuuuzzmanoviiic!) kan man komma upp i 70-75 miljoner euro. Om Hernanes heller inte är en startspelare ser jag ingen anledning till varför de inte borde sälja honom.

Så vart ska Inter då förstärka?

Mancinis drömspelare är ju Yaya Touré. Att han skulle lämna City för Inter kan anses otänkbart vid första tanken, men faktiskt inte vid andra och tredje.

Yayas agent har hela tiden gett vibbar av att mittfältaren kan komma att vilja lämna City. Att de funderar över framtiden.

Mancini och Yaya har dessutom en speciell relation.

Problemet är pengar. Det är rätt svårt att säga vad Touré är värd. Vi ska inte glömma bort att han fyller 32 år i år och att han knappast kommer bli bättre än vad han varit de senaste säsongerna. Snarare finns det tendenser till att han kan vara på väg ner i karriären.

City kommer dock inte släppa honom gratis direkt. Men samtidigt är det knepigt om en spelare verkligen vill lämna.

Om det blir stor dragkamp om Icardi i sommar och om Citys nye tränare verkligen kommer vilja ha den 22-årige argentinaren så kan man ju spela ut det kortet.

Yaya+Jovetic=Icardi? Tror faktiskt inte att det är omöjligt att City kan komma att tacka ja till det. Möjligen behöver Inter lägga en liten slant emellan.

City vill bli av med Jovetic, han vill lämna och dessutom är hans värde är inte jättehögt. Och kanske inser de att Tourés bästa dagar är redan förbi.

För Inter skulle dock Yaya och Jovetic kunna betyda mycket.

För att runda av anfallskarusellen tror jag definitivt att Inter och Ausilio kan lura PSG på en billig lösning när det gäller Ezequiel Lavezzi. Lån och betalning 2016 eller rea-pris.

Jag skulle dock hellre vilja att de gick efter t ex Arkadiusz Milik (eller ännu bättre..Anwar El Ghazi). De kan även ta in t ex Andre Ayew gratis.

I sådana fall har Inter pengar kvar till att förstärka på de positioner där de behöver förstärka mest. Försvaret.

Jeison Murillo är redan klar. Precis som jag sagt tidigare är det en mycket bra spelare som kommer kunna gå rakt in i startelvan.

Hur många fler mittbackar man vill köpa beror på hur mycket man litar på Andrea Ranocchia (Vidic och Juan Jeus litar de inte på och kan komma att säljas båda två i sommar). Jag tror dock att Ranocchia blir kvar och att man därmed vill få in ett starkt namn till.

Kanske Alexander Dragovic.

Resterande av pengar bör kastas på en duktig högerback. Kanske Matteo Darmian. Inter verkar även gilla Domagoj Vida.

Kanske skulle en Inter-trupp kunna se ut så här nästa år:

4-3-2-1: Cech, Darmian, Murillo, Dragovic, Santon; Medel, Touré, Brozovic (Guarin), Shaqiri, Jovetic, Destro.
Avb: Ranocchia, D’Ambrosio, Nagatomo, Andreolli, Dodo, Crisetig, Guarin, Lavezzi (eller Milik), Palacio, A.Ayew.

Det kan också sluta med att Inter varken säljer Icardi eller Kovacic.

Men någonting säger mig att det kommer hända en del hos Inter under sommaren. Viljan att vinna nu och bristen på tålamodet på att vinna senare brukar vara för svår att stoppa för många Italienska klubbar.

Om det är bra eller dåligt återstår att se.

Publicerad 2015-03-31 kl 13:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå