Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lyckas frälsaren Salah ta Fiorentina till final?

Lorenzo Medici

Ikväll ska Mohamed Salah föra Fiorentina till deras andra raka fina i Italienska Cupen. Det är i alla fall förhoppningarna som kommer surrar kring Artemio Franchi.

Salahs betydelse för Fiorentina kan inte nog understrykas. När “Violas” största hopp och gunstling Giuseppe Rossi missat hela säsongen kan egyptierns anländande nästan beskrivas som en ängel som fallit rakt ner Florens varma famn.

Varje gång han får bollen så hoppas publiken att något stort kan hända. Han kan fara iväg på en solorusch där ingen kan stoppa honom. Han kan avgöra matcher på egen hand.

Sådana spelare är guld värda. Inte bara för alla poäng de inkasserar till sitt lag utan även vad de gör för atmosfären kring klubben. Salah får publiken att strömma till arenan och han inger drömmar och hopp.

Annons

Det är garanterat värt mer än alla de 15 miljoner euro han kommer kosta klubben.

Men Vincenzo Montella har all rätt i världen att säga att inget är avgjort bara för att de vann första matchen med 2-1. Det är klart att det är ett bra utgångsläge, men Juventus är så pass starka att de kan vända och vinna. Inte minst med spelare som Morata och Tevez.

Vi kan nog räkna med att Juventus kommer föra matchen och att Fiorentina vill ställa om fort med Salah i spetsen. Det ska bli mycket spännande att se hur lagen hanterar matchen och hur de lyckas eller inte lyckas med sin taktik.

Det här kommer inte bli någon vanlig semifinal i italienska cupen. Rivaliteten, två lag i form och stjärnor som kan konsten att briljera.

Och så förväntningarna då förstås.

Räkna med att trettio tusen Fiorentina-supportrar sätter sitt hopp till att Salah ska ta dem till final i juni.

Annons

Ikväll kan han komma att förvandla hoppet till ett segerfyrverkeri.

Publicerad 2015-04-07 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto