Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Varför Inter bör akta sig för att värva Yaya Touré

Inter bör akta sig för att värva Yaya Touré. I alla fall med tanke på vad man riskerar att offra för att kunna värva honom.

Det är lätt att bli bländad av idén att placera ivorianen på mitten och tro att han ska lösa Inters problem. Det har ju inte gått att låta bli att imponeras av Tourés senaste säsonger i City.

På många sätt skulle han kunna bli den perfekta pusselbiten på Inters mittfält med sin kombination av styrka och skicklighet.

Men det jag menar att det inte är riskfritt. Yaya fyller 32 år i år och har den säsongen visat tendenser på att karriären kan vara på väg ner.

Ibland kan det gå fort. En spelare kan plötsligt tappa den där lilla extra och rätt vad det är så står man på fel sida om karriären.

Touré har nog börjat att kliva in i den riskzonen.

För mig är det också avgörande vad Inter kommer offra för att kunna värva Touré. Om man på något märkligt sätt lyckas få till en affär med City utan sälja någon av sina unga stjärnor har jag inget att invända. Det skulle vara en lysande lösning.

Men jag har svårt att tro att man kan lyckas värva Touré utan att behöva betala en slant och då kommer man behöva sälja någon av sina mest värdefulla spelare.

Givetvis tänker jag på Mauro Icardi och Mateo Kovacic. Att sälja någon av dem för att kunna lägga vantarna på Yaya tror jag kan vara ett stort misstag.

Är det värt att ha en Touré på topp i max två, tre år istället för att ha kvar en spelare som kanske har tio väldigt starka år kvar? Både Icardi och Kovacic har dessutom talangen att bli riktigt stora stjärnor. Icardi är redan nästan där.

Inter har redan gjort den typen av misstag när man sålde Phillipe Coutinho för ca 9 miljoner euro. Idag har brassen gjort succé i Liverpool och är värd tre gånger så mycket.

Man orkade inte vänta, ville ha framgång på en gång och gav bort en talang. Den där omedelbara framgången kom heller inte.

Först värvar man talanger som ska förädlas över tid, sedan orkar man inte vänta och säljer dem. Kovacic kan komma att bli nästa spelare i raden som slarvas bort.

Det går visserligen att hävda att kroaten inte varit tillräckligt bra, men om man nu verkligen vill att han ska bli så bra som han kan måste han få speltid och förtroende. Chansen att misslyckas, chansen att utvecklas.

Nu när Kovacic petats över en längre tid känns det som om när han väl får chansen så spelar han med rädsla, tänker för mycket och inte vågar släppa loss sina färdigheter.

Det hade varit en sak om Mancini verkligen hade framstått som om han visste vad han gjorde, om Inter hade vunnit sju raka matcher utan Kovacic.

Men faktum är att man inte vunnit på de sju senaste matcherna och då oftast utan Kovacic.  Faktum är att Mancini inte framstår som att han har hittat de rätta lösningarna.

Är det inte ett utmärkt tillfälle att ge Kovacic chansen nu när Inter inte har speciellt mycket att spela för förutom att lägga grunden till nästa säsong?

Att ha Roberto Mancini som tränare är både av ondo och godo. Hans namn gör att många större spelare dras till klubben (typ Shaqiri och Touré), men man står också och faller på Mancinis vilja och val av värvningar.

Att värva Yaya Touré och sälja någon av Kovacic eller Icardi kan komma att bli ett ödesdigert misstag.

Publicerad 2015-04-10 kl 12:56
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons