Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Trettio matcher spelade, åtta kvar - Tankar från igår

Lorenzo Medici

Lazio flyger fram
Det går inte stoppa Lazio just nu. Slakten av Empoli innebar lagets åttonde raka seger och supportrarna har börjat vallfärda tillbaka till Olimpico.

Klose är fortfarande en målmaskin, Cavanda lekte assist-kung, Felipe Anderson är en formel 1-bil i lyxförpackning och Candreva är dynamik, fart och kanonskytt i ett.

Pioli har fått ihop en perfekt balans i laget och man rusar mot Champions league i storstilad fart.

Att man dessutom passerade Roma i tabellen gjorde inte sötman direkt mindre.

Var Napolis seger ytterligare ett uselt trick av Rafa?
Är Napoli på gång? Eller var det bara ytterligare ett uselt trick av illusionisten Rafa Benitez? Man vet aldrig. Segern över Fiorentina kan komma att följas upp av en 4-0 förlust mot Wolfsburg.

Men innan vi vet svaret på det, sänkte de Violas chanser/drömmar om en tredjeplats och såg till att de själva fortfarande har en chans att komma ikapp Rom-lagen.

Annons

Higuain blandade ett kanonskott som felaktigt dömdes bort med gam-nacke och slarv. Mertens bjöd på en del fina nummer och ett vackert mål och Hamsik fick hoppa in och hälla lite självförtroende över sig med ett efterlängtat mål.

Dessutom är Lorenzo Insigne tillbaka. Och Juan Zuniga. Napoli börjar få tillbaka spelare i den viktiga slutruschen. Det kan komma att bli viktigt.

Fiorentina har en avgrundsdjup ravin på mitten
För bara drygt två veckor sedan hade Fiorentina momentum. Man var på väg mot en fin säsong, drömmar om en tredjeplats, förhoppningar om en italiensk cupfinal och Salah var en ängel fallen från fotbollshimlen.

Nu är plötsligt Cupfinalen är väck och i stort sett tredjeplatsen också. Salah har sett mer mänsklig ut och den fina formen har gått upp i rök.

Den största anledningen kan vara att Fiorentina har en avgrundsdjup ravin på mittfältet. Det har eroderats av spelare ur form, på väg ner i karriären, uteblivna och felaktiga nyförvärv. Där bildas stora Fiorentinska problem.

Annons

Borja Valero är en skugga av sig själv, Pizarro börjar bli gammal och spelare som Kurtic, Ilicic, Aquilani och Badelj är inte tillräckligt bra.

Fiorentina har mycket att göra när det gäller mittfältet i sommar.

Van Ginkels renässans, problemet Menez och Susos vänsterfot
Milan hade stunder mot Sampdoria då det såg riktigt bra ut och stunder då det såg klart sämre ut. Insatserna och laget spretar vilt.

Van Ginkel var ett av de mer positiva inslagen hos de rödsvarta igår. Han ville ha boll, rörde sig smartare och vågade även gå på skott. Plötsligt gav han sken av att vara en riktigt bra spelare. Om Chelsea släpper honom billigt kanske han är värd att att chansa på trots allt.

Hans kompanjon De Jong var rena terriern mot Samp. Han jobbade stenhårt, låg bakom kvitteringsmålet, men borde även blivit utvisad för sin fula armbåge på Muriel.

Annons

En mer enfotad spelare än Suso får man leta efter. Lyckligvis är hans vänsterfot tillräckligt bra för att skapa lite magi. Hans inhopp lovade gott.

Igår fick vi den irriterande och dåliga Jeremy Menez. På många sätt är karaktäriserar han Milans säsong.

Hur många poäng fattigare hade inte Milan varit utan hans briljans den här säsongen? Men det går inte att låta bli att fundera över om inte Milan hade varit ett bättre lag utan honom.

När han har hundra boll-touch och agerar nonchalant som igår tappar Milans spel fart, blir förutsägbart och för koncentrerat kring en spelare. Det här typiskt för en av spelare av Menez slag som varit väldigt mycket bättre än sina lagkamrater under större delen av säsongen.

Det känns som han blir självgod och tror att han ska lösa allt själv. Då blir det mest magplask.

Annons

Det är Inzaghis ansvar att få honom att spela med färre touch och använda farten mer. Men kanske känner Pippo att han överhuvudtaget sitter kvar på sin post tack vare fransmannens säsong.

Ett litet steg fram för Roma, men ett större steg bakåt
Gårdagens match mot Torino var ett litet steg fram för Roma, men ändå ett större steg bakåt. Spelmässigt såg det rätt bra ut, då man hade det mesta av bollinnehavet mot Toro. Iturbe var pigg, Nainggolan en best på mitten och Florenzi var fantastisk på sin kant (måste användas som ytterback i landslaget).

Men alla var inte riktigt med på tåget. Pjanic var återigen blek, Ibarbo sällan farlig och Holebas var svag på sin kant. För få chanser skapades ur allt bollägande.

Och även om det fanns tendenser till att man är lite på gång så var det ändå naturligtvis ett steg bakåt att man passerades av rivalerna, Lazio.

Annons

Eto’o – The regista
Det var fantastiskt att se Samuel Eto’o styra Sampdorias spel likt en offensiv regista. Han passerade spelare som i gamla dagar och hans geniala  tunnelpassning till Soriano var som att förvandla smågrus till glittrande guld.

Stramaccionis misslyckande
Förlust mot Parma. Förlust igår mot Palermo med 1-3. Stramaccionis Udinese går mot en svag säsong. Att han inte riktigt dög för att ta om ett storlag som Inter var kanske inte helt förvånande.

Men jag börjar undra om han är tillräckligt bra för Udinese.

Super-Gol-Denis
Han har haft en helt usel säsong hittills. Men när det verkligen behövdes poäng klev han fram. Om ni missade German Denis fantastiska (och viktiga) mål mot Sassuolo och alla andra mål kan ni se dem här.

Publicerad 2015-04-13 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto