Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omgångens lag – 2014/15- 30^ Giornata

Lorenzo Medici

Omgång 30:

Genoa-Cagliari 2-0
1-0 Niang 2-0 Falque
Parma-Juventus 1-0
1-0 Mauri
Hellas Verona-Inter 0-3
0-1 Icardi 0-2 Palacio 0-3 Självmål
Cesena-Chievo 0-1
0-1 Pellissier
Atalanta-Sassuolo 2-1
1-0 Denis 1-1 Berardi 2-1 Denis (str)
Lazio-Empoli 4-0
1-0 Mauri 2-0 Klose 3-0 Candreva 4-0 Felipe Anderson
Napoli-Fiorentina 3-0
1-0 Mertens 2-0 Hamsik 3-0 Callejon
Torino-Roma 1-1
0-1 Florenzi (str) 1-1 Lopez
Udinese-Palermo 1-3
0-1 Lazaar 0-2 Rigoni 0-3 Chochev 1-3 Di Natale
Milan-Sampdoria 1-1
0-1 Soriano 1-1 De Jong

Omgångens lag:

Samir Handanovic (Inter)
Räddade en straff vid ledning 0-2 mot Verona och stod för ytterligare ett par fina aktioner. Har nu tagit sju av de åtta senaste straffarna han haft emot sig! På väg bort från Inter till sommaren?

Annons

Alessandro Florenzi (Roma)
Lysande på sin kant mot Torino. Mycket delaktig i offensiven utan att tappa bakåt och gjorde även mål på straff. Borde spela som ytterback i det italienska landslaget.

Kamel Glik (Torino)
Var i stort sett alltid på rätt plats när han med näbbar och klor lyckades hålla undan för det mesta som Roma kom attackerades med. Spelade med stort hjärta.

Fabiano Santacroce (Parma)
Överraskade med att göra en suverän försvarsinsats mot Juventus. Så här bra har vi nog inte sett Santacroce sedan dagarna i Brescia….vilket var väldigt länge sedan.

Luis Cavanda (Lazio)
Utmärkt insats på sin kant och stod för två målgivande passningar. Har sett mer slipad ut under Stefano Piolis ledning.

Jose Mauri (Parma)
Parmas stora guldklimp firade stora triumfer mot Juventus då han var överallt på planen och gjorde matchens enda mål efter en riktigt pärla till skott. Kan ju tänkas att Juve blev riktigt sugna på att värva honom till sommaren efter den här matchen.

Annons

Walter Gargano (Napoli)
Var på väg bort från Napoli i somras, men blev kvar och har faktiskt gjort en riktigt hygglig säsong. Mot Fiorentina stod han för en enorm arbetsinsats och var en av Napolis allra bästa spelare.

Diego Perrotti (Genoa)
Fullkomligt flög fram över de oceaner av ytor som Cagliari gav honom. Tog vara på det på bästa sätt och spelade bland annat snyggt fram till 2-0-målet.

Rodrigo Palacio (Inter)
Efter en usel höst har Palacio sakta men säkert varit en av Inters bästa spelare under våren. Mot Verona var han effektiv till tusen med ett mål och en assist. Ser het ut inför derbyt.

Antonio Candreva (Lazio)
Lazio är ett lysande kollektiv, men där de individuella stjärnorna ändå får lysa. Candreva är en av de som strålar starkast och i slakten av Empoli dundrade han in en åskboll och var hela tiden giftig med sina accelerationer.

Annons

German Denis (Atalanta)
Som Atalanta har väntat. I stort sett hela säsongen har argentinaren varit trög, missat målchanser och inte varit sig lik. Men när Bergamo-klubben behövde poäng som mest, klev han fram mot Sassuolo och gjorde ett fantastiskt mål på cykelspark och satte även ett straffmål.

Omgångens sämsta:

1. Fiorentina
För bara drygt två veckor kändes det som om Fiorentina hade momentum och var på väg mot en fin säsong. De hade drömmar om en tredjeplats, förhoppningar om en italiensk cupfinal och Salah var en ängel fallen från fotbollshimlen.

Nu är plötsligt Cupfinalen är väck och i stort sett tredjeplatsen också. Salah har sett mer mänsklig ut och den fina formen har gått upp i rök.

Mot Napoli blev det också väldigt tydligt vilka problem man har på mittfältet. Borja Valero är en skugga av sig själv, Pizarro börjar bli gammal och spelare som Kurtic, Ilicic, Aquilani och Badelj är inte tillräckligt bra.

Annons

Montella måste få ordning på saker och ting annars riskerar säsongen att sluta i moll.

2. Andrea Stramaccioni (Tränare Udinese)
Förlust mot Parma. Sedan förlust i helgen mot Palermo med 1-3. Stramaccionis Udinese går mot en svag säsong. Att han inte riktigt dög för att ta om ett storlag som Inter var kanske inte helt förvånande.

Men jag börjar undra om han är tillräckligt bra för Udinese.

3. Cagliari
Att sparka Zeman och ta in Zola var inget beslut som fick Cagliari på fötter. Att sparka Zola och ta tillbaka Zeman verkar inte heller bära speciellt mycket frukt.

Förlusten mot Genoa var lagets tioende raka match utan seger och Sardinien-laget är nu riktigt illa ute.

Skytteligan:

17 mål: Carlos Tevez (Juventus) 16 mål: Mauro Icardi (Inter) Jeremy Menez (Milan) 15 mål: Luca Toni (Verona) 13 mål: Gonzalo Higuain (Napoli) Paulo Dybala (Palermo) 11 mål: Antonio Di Natale (Udinese) Fabio Quagliarella (Torino)

Annons


Publicerad 2015-04-14 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto