Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fyra omgångar kvar - Roma vid liv trots att de befinner sig i kvicksand

Lorenzo Medici

Romas spel befinner sig i kvicksand just nu. Gervinho har tappat stinget och saknar Tottis skarvningar, Ibarbo sliter men får ut väldigt lite och på mitten saknas det kreativitet.

Men de vet att det gäller att samla poäng nu. Ta sig igenom den där kvicksanden och komma upp på fast Champions League-mark. Mot Genoa lyckades man ändå med det viktiga. Att ta tre poäng.

Seydou Doumbia gjorde mål för andra matchen i rad. Så dålig som han varit innan är han troligen inte. Men han borde heller inte vara en startspelare i ett lag som drömmer om en scudetto.

Ett problem är att han inte känns som en naturlig central striker. Han är inget vidare på att ta fast bollen och han är ofta steget efter i straffområdet.

Det bästa sättet att utnyttja Doumbias kvalitéer är att han får komma rättvänd i fart. Lite som när han gjorde mål igår. Och då känns han som en av alla Romas tusen ytteranfallare.

Annons

Jag är inte helt på det klara om Garcia vill ha en naturlig striker eller inte. Att han skeppade iväg Destro tyder på att han inte vill det. Ändå skriker Romas spel efter en vass central forward.

Nu i eftervågorna av Romas euforiska tid, som börjar kännas som för en evighet sedan, tycker jag det visat sig vilka spelare som håller och inte.

De Rossi och Totti har visat sig börja bli gamla. Ytterbackar som Cole, Cholebas och Torosidis håller inte måttet. Pjanic och Ljajic är fortfarande för ojämna, Iturbe har mycket kvar att lära och Gervinho vet vi inte om han någonsin kommer hitta tillbaka till gammal god galopperande form.

Egentligen ser jag bara Manolas, Nainggolan och Florenzi som de spelare som lyckats hålla en tillräckligt hög nivå när det gått tungt. De tre är spelare att bygga vidare på.

Annons

Och hur man ska få ihop pusslet i sommar återstår att se. Tills dess måste Roma kämpa vidare i den kvicksand man trampat ner i.

Hittills gör de det rätt bra.

***

Romas närmsta hot om en Champions League-plats utgörs främst av rivalerna, Lazio. I och med att Piolis mannar bara fick 1-1 mot Atalanta passerade man de ljusblå.

Lazio var inte dåliga, men Atalanta var minst lika bra och förtjänade minst en poäng. Utan Marchetti hade Bergamo-laget kanske grejat tre. Frånvaron av De Vrij, Biglia och Klose väger tungt.

Lazio har ett tufft slutprogram då man bland annat ska möta Inter, Roma och Napoli. Blir spännande att se hur man klarar av det.

***
Inter klarade inte av att göra mål på Chievo och missade därmed chansen att hänga på striden om Europa League-platser.

Det känns som om man fortfarande letar efter en identitet, som om många spelare inte lyckas få ut det bästa av sig själva. Shaqiri och Brozovic svek på nytt och både Guarin och Hernanes kändes tröga och utan udd.

Annons

I slutändan räddade Handanovic en poäng. Det finns mycket talang att hämta ur Inters trupp, men det verkar fortfarande väldigt svårt att få ut den.

***
Pippo hade i alla fall alibi den här gången. De Sciglios utvisning (kändes tveksam) efter bara två minuter tvingade ner Milan på knäna och Diego Lopez höll kvar Milan i matchen längre än väntat.

Men frågan är hur annorlunda det har varit utan utvisningen? Milan har spelat som ett provins-lag hela säsongen och litat till snabba kontringar och det har fungerat dåligt.

Det känns som om spelarna har gett upp, att de tror inte på Inzaghi och att de har svårt att hitta motivationen.

Det känns som om de bara vill att säsongen ska ta slut.

***
Fiorentina laddade upp inför matchen med Sevilla med att vinna och vara väldigt mycket bättre än Cesena. Kanske kan de få ett överraskande tillskott i Josip Ilicic nyfunna form? Eller var det bara ett ytterligare en illusion av slovenen?

Annons

***
Roncaglia får väl en assist till Doumbias mål? Jag gillar argentinarens energi och vilja, men han gör sådana här typer av misstag alldeles för ofta.

***
Antonio Di Natale har nu gjort fler mål än Roberto Baggio. Det säger mer än tusen ord.

**
Nu väntar en mycket viktig vecka för italiensk fotboll. Det är dags för Juventus, Napoli och Fiorentina att bevisa att man har vad som krävs när det lurar en finalplats bakom hörnet.

Publicerad 2015-05-04 11:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto