Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två förlorade poäng blev till en vunnen

Lorenzo Medici

Märkligt nog slutade Napolis poängtapp mot Parma med en vunnen poäng i jakten på en Champions League-plats.

Napolis motivation borde ha varit större än sina motståndare och de är och var det bättre laget än Parma. Men kasta in en liten dos av Napolis nonchalans och en stor dos av Parmas stolthet och vi får ett 2-2-resultat på Ennio Tardini.

Gonzalo Higuain och kompani var förbannade efter matchen och ska ha vevat sin ilska mot att Parma-spelarna gav allt fastän de inte hade något att spela för.

Säkerligen en version som kommer dementeras från Napoli-håll. Oavsett vad som är sant eller inte borde Napoli-spelarna varit mest förbannade på sig själva. Kanske var det också det som Higuain och de övriga egentligen var. Frustrerade över att man inte vann över Dnipro och frustrerade över att man inte vann över Parma.

Annons

Men Napolis poäng blev alltså en vunnen poäng då Roma förlorade mot Milan under lördagen och då Lazio förlorade mot Inter.

Lazio hade en jättechans att inte bara passera Roma i tabellen utan även utöka försprånget till Napoli. En chans att ta ett stort grepp om den där viktiga Champions League-platsen. Det hade verkligen behövts med tanke på lagets tuffa spelschema som väntar dem.

Men så blev det inte. Matchen mellan Lazio och Inter blev en händelserik och något märklig match. En match där en gammal profet återvände och sänkte sitt gamla lag. En match där domare Massa hamnade i fokus av fel anledningar.

Lazio började bäst, visade att man var i mycket bättre form än Inter och tog ledningen tidigt efter en sedvanlig super-rusch av Felipe Anderson som Candeva styrde in 1-0 på.

Lazio har varit ett av seriens jämnaste lag, de har undvikit formsvackor och spelare som Felipe A, Biglia, Parolo och Candreva har varit lysande under våren.

Annons

Men man är också vad man är. Lazio är också ett lag som misslyckats att hittat den rätta mittbacken bredvid Stefan De Vrij. Och när holländaren inte är med blir problemen det dubbla. Då tvingas man spela med Ciani, Mauricio, Novaretti eller Cana.

Och då skapas det hål i den ljusblå backlinjen.

Man kunde börja ana oråd när Inter tidigt hittade luckor i Lazios backlinje och faran skulle sedan visa sig tydlig när Mauricio halkade efter Palacio och drog ner honom.

Frispark, rött kort och mål av Hernanes. Matchen hade därmed kastats om i ett nafs.

I den andra halvleken föll Icardi relativt lätt i en duell mot Marchetti, men missade sedan den straff som han själv fixat.

Men Marchettis åkte ut. Med nio man kämpade Lazio väl, men uppförsbacken blev för stor. Trots att Inter visade sina brister i fart och kreativitet hittade Hernanes till slut rätt genväg till segern.

Annons

Lazio kände sig naturligtvis sänkta av domaren. På frisparken som Hernanes satte stod Medel i offside-position när han störde siktvägen för Marchetti.

Kontakten mellan Marchetti och Icardi var minimal om den ens fanns.

Men hade Lazio gjort 2-0 på Parolos chans eller Klose (svag igår) satt 2-1 på sitt gyllene läge hade saker och ting kunnat gå annorlunda.

Och hade Lazio haft fler vettiga mittbackar hade vi nog inte ens diskuterat domarmisstag en dag som denna.

***
Josip Ilicic gjorde två nya mål mot Empoli. Med tanke på hans form borde han kanske ha startat mot Sevilla i torsdags. Med tanke på hans form måste han starta mot Sevilla nu på torsdag.

***
Roberto Soriano har haft en “sneaky good season”. Två mål igår mot Udinese och Sampdoria fortsätter jaga den där Europa League-platsen som jag tycker de förtjänar.

Annons

***
Det var intressant att studera Mateo Kovacic igår mot Lazio. Efter att han petats stora delar av våren är han i mångt och mycket en annan spelare. Han spelar nästan alltid den “enkla” passen till närmsta gubbe.

Jag vet inte om han är tillsagd att spela så eller om han mest är rädd för att göra misstag. Säkert en blandning.

Men samtidigt var det Kovacic som passade fram till Palacio när han drogs ner och därmed fick Mauricio utvisad och i den andra halvleken var det tydligt att är spelaren i Inter som har den största talangen.

Han kan när han vågar och får experimentera med sin acceleration och passningsförmåga.

Kovacic är unik och då ska han inte spela som om han vore en i mängden. På det sättet utnyttjar man inte hans kapacitet och han blir meningslös.

Jag är också förvånad över att Xherdan Shaqiri får så lite speltid. Jag tycker inte att han nödvändigtvis borde konkurrera endast med Hernanes om en startplast. På sikt måste väl ändå schweizaren kunna ta över Palacios roll? För mig borde Inter kunna spela med Kovacic, Hernanes och Shaqiri samtidigt.

Annons

***
Cesena är klara för Serie B. Deras fans hyllade ändå sitt lag efter matchen mot Sassuolo. Jag kommer sakna Cesena-supportrarna i den högsta serien nästa säsong.

***
Atalanta har mer eller mindre grejat nytt kontrakt. Säga vad man vill om Edy Reja, men han är bra på att utföra de uppdrag han ska. Sällan hittar han en högre växel, men man vet vad man får.

***
Empoli förlorade visserligen igår, men gjorde en bra match och förtjänade en poäng. Tränare Maurizio Sarri och spelarna har gjort en fantastisk säsong. Få klubbar har en så bra infrastruktur som Empoli. De har en tydlig idé om vad de vill göra, hittar bra tränare och ger dem tid och trygghet, de fostrar egna spelare och är bra på att förädla inlånade talanger.

Deras framgång är ingen slump.

***
Ikväll ska Genoa möta Torino, på onsdag ska Juventus åka till Bernabeu och i veckan kan Paulo Dybalas nya klubbadress bli klar (Juventus?).

Annons

Serie A sover aldrig.

Publicerad 2015-05-11 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto