Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rohdén kan bli Strömbergs arvtagare

Lorenzo Medici

Få svenska spelare har imponerat på mig lika mycket som Marcus Rohdén gjort det senaste året. Han har vuxit ifrån Allsvenskan. Vid 24 års ålder och nybliven landslagsman är han redo att ta steget ut i Europa.

Och kanske blir det Italien och Serie A. Som vi rapporterat här på Fotbollskanalen.se har Atalanta studerat honom flera gånger. De lär inte ha blivit besvikna.

Rohdén har en rivig spelstil, men har också bra teknik, ett fint skott och är både duktig på att spela fram och komma till avslut. Jag tycker han har tillräckliga med kvaliteér för att lyckas utomlands.

Svenska spelare har ett bra rykte i Italien. Allt ifrån Grenoli, Svennis, Brolin, Ingesson, till Zlatan har bidragit till att Italienska klubbar litar till spelare från Sverige.

Jag tror även att de senaste svenska importerna som Farnerud, Ekdal, Hallberg, Jansson och Quaison har visat att de är pålitliga, villiga att lära sig och ger hundra procent. Dessutom är svenska spelare inte speciellt dyra.

Annons

Nu kan Rohdén bli sjätte svensk i Serie A.

Det ska också sägas att Serie A varit bra för svenska spelare. Alla de ovan nämnda spelarna utom Hallberg har blivit eller åter blivit landslagsmän sedan de anlänt till Italien.

När det gäller Melker Hallberg så har han trots ung ålder inte lånats ut och fått spela från start två gånger den här säsongen.

Det är verkligen inte alla italienska 19-åringar som lyckas med det. Även om Hallberg inte gjorde speciellt bra ifrån sig i helgen så har Udinese har stora förhoppningar på svensken. Hans tid kommer.

Så kommer Atalanta att passa Rohdén?

Klubben skötte visserligen inte sitt förhållningssätt till Joakim Olaussons speciellt snyggt, men Glenn Strömberg är en legend i klubben och han har fortfarande en god relation med klubben. Det svenska arvet finns i Atalanta.

Annons

Jag tror även att Rohdén skulle kunna ta en ordinarie plats till nästa säsong. Daniele Baselli, Luca Cigarini och Carlos Carmona är Atalantas idag tre bästa mittfältare.

Alla tre har kontrakt till 2018, men Baselli har ryktats vara på väg bort från klubben och Carmona har tidigare haft spanska klubbar efter sig. Det är inte omöjligt att någon av dem flyttar i sommar.

I övrigt har inte Atalanta speciellt många mittfältare kvar till nästa säsong. Migliaccios, Estigarribias, Moralez och Raimondis kontrakt går alla ut till sommaren och Emanuelson är bara på lån.

Sedan kommer säkert en hel del handla om vem som blir klubbens nästa tränare. Det är ju inte omöjligt att Edy Reja får fortsatt förtroende till nästa säsong, då han ser ut att rädda kvar i klubben till nästa säsong.

Reja är en tränare som gillar spelare som han kan lita på, som ger hundra procent och som är taktiskt skickliga. Jag tror att han skulle uppskatta en spelare som Rohdén.

Annons

Det må fortfarande vara lite tidigt att säga, men kanske är Strömbergs arvtagare snart på väg till Bergamo.

Publicerad 2015-05-12 14:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto