Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Under Apaches vingar

Lorenzo Medici

Paulo Dybala är mer eller mindre klar för Juventus.

Kanske kommer han presenteras som en trofé på vägen till Berlin. Eller som ett fint tröstpris när man åker ut ikväll. Tajmingen är bra oavsett vad.

Jag tror inte att värvningen av Dybala är sammankopplad med en försäljning av Paul Pogba. Juventus har under året samlat ihop så pass mycket Champions-pengar att man kan finansiera ett Dybala-köp av sig själva.

Värvningen andas mycket Carlos Tevez. Dels så är jag övertygad om att han spelat en viktig i roll i att Dybala valt Juventus och dels så kan det vara så att Tevez försvinner hem till Boca nästa sommar och då har man hans arvtagare redo med ett år under “Apaches” vingar i sitt bagage.

Annons

Den unge Palermo-anfallaren har säkert pratat en hel del med Tevez och 31-åringen har säkerligen berättat om klubbens starka infrastruktur och att han tror att klubben är rätt för honom.

Har Juventus gjort rätt val då?

Det går ju att hävda att Iago Falque nästan gjort lika många mål som Paulo Dybala och därför nästan är lika bra. I ett vakuum skulle de kunna vara likvärdiga. Men fotbollsvärlden befinner sig lyckligtvis inte i ett vakuum.

Paulo Dybala är mycket bättre än Iago Falque och kan framför allt bli väldigt mycket bättre.

Det går att hävda att landsmannen och på papperet lika talangfulle Juan Iturbe minsann misslyckats i Roma. Ja hittills har inte Iturbe lyckats, men de är olika.

För mig är också Dybala en större talang än Iturbe.

Palermo-anfallaren har en magnifik bollkontroll medan Iturbe alltför för ofta kan få bollen för långt ifrån sig. För mig har de rätt olika karaktärer. Iturbe är mer dynamik medan Dybala är mer finess.

Annons

I Juventus kommer han hamna med ännu bättre spelare och på många sätt kommer det därför bli mycket enklare för honom.

Att han kan komma att ha Tevez som guide och läromästare kan vara guld värt. På det sättet kommer inte pressen på honom behöva bli så stor på en gång. Han blir en värvning för nutiden, men framför allt en investering för framtiden.

Säkerligen kommer Allegri använda honom främst som anfallare och jag tror att han kan komma att passa bra tillsammans med t ex Alvaro Morata, men jag tror även att han kan utvecklas till en “trequartista” som får florera fritt bakom anfallet. Han gör det även möjligt för Allegri att kunna laborera med ett rakare tremanna-anfall om han så vill.

Jag har inga som helst tvivel kring Dybalas talang eller fotbollskunskaper. De är för bra för att han ska lyckas. Jag har alltid varit en Dybala-believer.

Annons

Att han nu går till Juventus känns som ett rätt steg i hans karriär.

Det kan mycket väl vara så att en av sommarens bästa värvningar är på väg att ske innan sommaren ens har börjat.

Publicerad 2015-05-13 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto