Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Triumfen i Madrid

Lorenzo Medici

Drömmarna om Berlin blev till verklighet. En dröm som successivt växt fram i takt med Juventus ökade självförtroende.

Nu är de där. I final. Juventus ska till Berlin.

En helig trippel är fortfarande möjlig.

“Den gamla damen” har vandrat lång väg för att komma dit där de är idag. De har fått traska genom Calciopolis träsk, via Serie B och sedan lunkandes i en värld med Ranieri, Ferrara och mediokra spelare.

Sedan kom Conte och styrde upp. Men bara till en viss gräns. Gränsen stannade alltid innanför Italien.

In kom Allegri. Nästan på ett bananskal som Conte själv kastat. Skepsisen kring den nya tränaren var stor.

Idag har alla tvivel förvandlats till hyllningar.

För Allegri visste hur man skulle göra för att bryta ny mark. Han gjorde Juventus mer flexibla, gav dem fler sätt att spela på och han gjorde dem till vinnare i Europa.

Annons

Juventus förvandlades från Contes svartvita vinstmaskin till en mer färgglad Allegri-närd kameleont.

Gårdagens triumf i Madrid var på många sätt väldigt imponerande. Juventus kunde inte mäta sig med Real Madrids individuella skönhet, men fotboll är också ett lagspel och där var Juventus starkare.

Och så långt efter i individuell skicklighet är de inte.

Visst attackerade Real Madrid mer än Juventus igår. Men inte med tillräcklig skärpa. Forutom att Chiellini agerade elefant i porslinsfabrik vid ett tillfälle så stod Juventus-spelarna alltid rätt.

Men nyckeln till segern var även att de vågade gå till attack med jämna mellanrum, att de vågade hålla i boll och skapa längre anfall.

Det var just under perioden när Juventus satte fast bollen på Reals planhalva under en lite längre tid som de lyckades göra mål på dem.

Annons

Såklart var det ju Alvaro Morata som gjorde målet. Ex-Real. Eller kanske snarare utlånad. Det skulle ju inte förvåna mig om Real nu använder sin klausul och köper tillbaka honom.

Lite som om man fått låna en fantastisk leksak av sin rikare polare.

Men det är inte alltid som den rikare polaren drar de längsta strået. Igår lyckades man visa att det går att ta sig till final fastän man inte har samma resurser som sina kollegor.

Nu väntar final mot Barcelona. Nu ska Buffon och Pirlo återvända till Berlin. Nu ska Chiellini ställas öga för öga, tand för tand med Luis Suarez igen.

Nu väntar en final mot Barcelona som har en anfallstrio hämtat hur Marvel-världen. Nästan overkliga. Hur Juventus ska kunna stoppa tre av de fyra bästa anfallarna i världen är för mig svårt att begripa.

Att besegra Barcelona kommer anses vara ett i stort sett omöjligt uppdrag. Men det trodde man om matchen om Real Madrid också.

Annons

Vägen till Berlin ligger nu öppen.

Men även vägen bortom det.

Publicerad 2015-05-14 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto