Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Konsten att göra mål

Lorenzo Medici

Napoli kan absolut hävda att Dnipros offsidemål i den första matchen fällde avgörandet. Det var en skandal.

Men med tanke på alla deras chanser, sett till båda matcherna, borde de ha lett till fler än ett mål. Det är inte otur. Det är oskicklighet.

Napoli var det bättre laget än ukrainarna, men medan Rafas mannar inte riktigt kom upp till den nivå som de kan så gjorde Dnipro det väldigt bra efter sina förutsättningar. De behöver inte ursäkta sig för segern.

Fiorentina var lustigt nog spelmässigt inte mycket sämre än Sevilla. Sett över två matcher skapade Fiorentina 28 chanser gentemot Sevillas 13.

Men fotboll går ut på att göra och inte släppa in några mål och Fiorentina var inte speciellt bra på någondera.

Annons

Sevilla hade alldeles för lätt för att vara före Fiorentina-spelarna i det purpurfärgade straffområdet och framåt kunde “viola” inte göra mål hur bra chanserna än var. Inte ens på straff lyckades de.

Det kändes som om Fiorentina inte hade kunnat träffa vatten om de hoppat från en livbåt på en vidöppen ocean.

Det hade såklart varit fantastiskt om ett italienskt lag hade vunnit Europa League, inte minst med tanke på den extra C.L-platsen, men de räckte helt enkelt inte hela vägen fram.

Årets upplaga av Europa League har trots allt varit ett stort steg fram för de italienska klubbarna och jag hoppas att fortsätter ta turneringen på allvar.

För Napoli och Fiorentina väntar nu intressanta tider. Fortsätter Benitez (troligen inte) och Montella (mer troligt, men inte säkert) sina projekt i klubbarna?

Annons

Eller kommer de vända blad och börja på nya?

Publicerad 2015-05-15 09:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto