Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Frågetecknen kring Mancini består

Lorenzo Medici

Det var ett italienskt derby vi inte riktigt var vana vid. Milanos solstrålar smög sig in på arenan istället för San Siros strålkastarljus. Vi såg ett Juventus som redan vunnit ligan och ett Inter i ett halvhjärtat försök att nå Europa League.

Till en början såg det ut som de blåsvarta skulle ro hem segern. De hade lite mer boll, skapade fler chanser och såg ut att vara lite mer motiverade.

Men desto längre matchen gick, desto mer visade Juventus upp sin klass och desto mer visade Inter upp sin brister.

I slutändan hade Storari bevisat att han är en av världens bästa andramålvakter, Vidic blottat sin enorma långsamhet och Handanovic bjudit på ett grovt misstag.

Detaljer som avgör en match.

Och frågetecknen kring Roberto Mancini som rätt man att föra Inter tillbaka till toppen består.

Det finns saker som blivit bättre sedan Mancini tog över, men ganska mycket är sig likt. Inter har för få spelare som kan/vågar göra sin gubbe och backlinjen lever fortfarande alltid farligt.

Annons

Jag hör många offensiva spelare ryktas vara på väg till Inter, men för få defensiva.

Juventus red helt helt enkelt vidare på den framgångsvåg de så imponerande gungat igång. Marchisio visade åter igen att han är en av seriens bästa och jämnaste spelare och Morata solade sig i sitt eget rampljus.

Inter står däremot ganska still i sitt vakuum. Frågan är om Mancini kan ta dem därifrån nästa säsong.

***

Sampdoria hade tillräckligt med chanser för att sabotera Lazios Champions-drömmar, men då Obiang och Etoo missade gyllene lägen så knäade comebackande Gentiletti in matchens enda mål.

Därefter hade Lazio full kontroll på matchen. De visade upp en stor mognad och ett enormt lugn i sitt spel. Sådant som gör att jag tycker att de verkligen förtjänar den där Champions League-platsen.

Men innan dess ska de ju ta sig an Juventus i en cupfinal.

Annons

Det är viktiga och fina tider för Lazio.

Publicerad 2015-05-17 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto