Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Carlo återvänder (?) och drama (!) kring C.L-platser

Lorenzo Medici

Det står viktiga Champions League-platser på spel.

Kvällens match mellan Juventus och Napoli kan komma att bli avgörande för hela säsongen och lär sätta an tonen inför derbyt mellan Lazio och Roma på måndag.

Det finns massvis av scenarion, men i korta drag måste Napoli i stort sett ta poäng för att ha kunna drömma vidare om C.L.

Om Napoli förlorar kan Lazio och Roma i godan ro spela oavgjort och därmed båda kvalificera sig till nästa säsongs Champions League.

Men tar Napoli en poäng eller till och med vinner, ja då sätter de en oerhört press på framför allt Lazio.

Framför allt eftersom Napoli möter Lazio hemma i den sista omgången (Napoli bättre inbördes möten). För Romas del har man ett rätt bra utgångsläge. Fyra poäng i de två sista matcherna och de blir två i tabellen.

Annons

Garcias mannar lär inte missa trepoängaren i sista matchen hemma mot Palermo…..eller?

Det kommer bli intressant att se om Napoli lyckas skaka av sig Benitez-Real-ryktena och se om de kan triumfera på Juventus Stadium. Kan de göra ett sista lyckosamt ryck?

Även om Juve kanske inte kommer ställa upp med allra bästa laget är de alltid en svår nöt att knäcka, inte minst på hemmaplan.

Säsongens sista liga-drama går in sitt slutskede och det ska bli väldigt spännande att se hur det slutar.


Bye-Bye Rafa, Ciao, Ciao Sinisa?

Om Rafa Benitez lämnar Napoli till sommaren är det inte speciellt förvånande. Jag har haft det på känn under en längre tid.

Om det som det ryktas blir, Sinisa Mihajlovic, som tar över får vi se. Men det är mycket troligt. Hurvida det är bra eller dåligt kommer jag återkomma till en annan gång, men jag tror i vilket fall att det i så fall blir ett mer “italienskt” Napoli. Både till spelsätt och rent etniskt.

Annons

Jag skulle inte bli förvånad om Mihajlovic tar med sig t ex Soriano, Obiang och De Silvestri från Sampdoria.

Jag tror också att Napoli kommer komma ännu längre ifrån en scudetto. Men frågan är om de skulle vara speciellt nära även om Rafa fortsätter.

Dont blame it on Gasperini, blame it on Preziosi

Trots att Genoa kan komma att kvalificera sig för Europa League kan de mista sin plats precis som Parma gjorde ifjol. Man försöker in i det sista att överklaga de missade skatterna, men med tanke på vad som hände Parma förra säsongen är det troligt att det avslås.

Tråkigt att Gasperinis fantastiska jobb ska gå upp i rök bara för att klubben missköts högre upp.

Frågan är om det påverkar laget inför kvällens match mot Inter. Naturligtvis vet spelarna om situationen.

Inter kan kanske dra nytta av det ikväll. Vinner de på Marassi är de bara en poäng efter Genoa.

Annons


The Return of Carlo

Jag tror verkligen att Carlo Ancelotti kan komma att återvända hem till Milan i sommar. Att han får sparken från Real Madrid tar jag nästan för givet.

Att han skulle gå tillbaka till Premier League och t ex Manchester City tror jag inte. Jag gissar att Ancelotti inte riktigt har kraften och motivationen att ta en helt ny klubb igen och efter flera år utomlands kan det vara hög tid att återvända till Italien.

Jag tror att det är bekvämare att vända hem till en tillvaro han känner till och jag tror utmaningen att få Milan på fötter igen kan sporra honom.

Dessutom kommer han in i ett mycket bra läge. Det kan ju liksom inte gå mycket sämre än vad det gjort.

Jag sätter en peng på att Carlo tränar Milan i höst.

Jose Mauri is the new Red and Black

Om Milan lyckas ro hem Ancelotti är det naturligtvis den viktigaste grundbulten för “det nya Milan”, men vad skulle symbolisera bättre en återfödelse än en värvning av Jose Mauri?

Annons

Den typen av toppvärvning har inte Milan lyckats med på triljoner år och skulle vara extremt viktig. Det är just sådana värvningar jag saknat hos Milan.

Nu spelar förstås Parmas situation stor roll när det gäller pris, men att Mauri troligen väljer Milan är för att han sannolikt kommer kunna gå rakt in i startelvan.

19-åringen är enligt mig kanske Italiens största talang just nu och ror Milan hem den affären gör det ett superkap.

Förhoppningsvis har de inte glömt att värva en eller två mittbackar av klass också.

Publicerad 2015-05-23 09:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto