Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Försvarsfiaskon hos Napoli och Inter

Lorenzo Medici

Rafa Benitez era i Napoli är nästan över. Bara en match återstår och den riskerar att inte komma att betyda någonting.

Napoli är bara en enda Lazio-poäng på måndag ifrån att missa Champions League (Roma är redan C.L-klara). Och visst kan man tala i termer av mini-fiasko för Rafa och Napoli.

Att med den trupp missa topp tre är inget bra facit. Man hade en bra hans att ta sig till Europa League-final, men missade även där.

Offensivt sätt har man varit väldigt bra i drygt hälften av matcherna, men defensivt sätt har man haft problem under hela Rafas tid.

Där här spanjoren misslyckats.

Raul Albiol var hans personliga val och den som skulle frälsa backlinjen, men han har egentligen aldrig varit särskilt bra. Britos är en relativt ointelligent mittback som fått för mycket speltid sedan Benitez övergav Koulibaly.

Annons

Igår mot Juventus var försvaret återigen passivt och inte tillräckligt bra.

Rafa har plottrat med startelvan på sitt vanliga vis vilket gjort att laget sällan hittat någon kontinuitet.

Napoli får nu hoppas att Roma vinner derbyt på måndag för att få en oväntad livlina och kanske måste vi invänta det innan vi kan kasta alla negativa bokstäver på den spanska tränaren.

Men bristerna i Rafas Napoli är och har varit uppenbara.

***
Ett annat lag med stora försvarsproblem är Inter. De är gigantiska. Igår i förlustmatchen mot Genoa gjorde de nästan parodi på sig själva.

Juan Jesus flyttade in i mitten och blev sämre igen. Ranocchia har haft flera år på sig att bevisa att han är en bra mittback, men bekräftade mot Genoa igår att vi troligen kommer få vänta för evigt.

D’Ambrosio och Nagatomo är inga bra ytterbackar.

Annons

Det är inte helt tydligt hur mycket försvaret sviktar på grund av taktiska brister och svajande struktur, men känslan är att Inter har en hel backlinje att kasta bort.

***

Maxime Lestienne har inte haft någon supersäsong direkt, men det är tydligt att han har stor potential. Om Genoa kan köpa loss honom bör de göra det. Om ett år kan han vara en stjärna.

***
Mauro Icardi har gjort tjugo mål den här säsongen och killen är bara tjugotvå år. Det är lät att glömma bort det. Ge honom bara ett bättre “supporting cast” så…

***
Det ser ut som om jag hade fel när det gäller Carlo Ancelotti. Han verkar inställd på att ta ett sabbatsår. Var dock lite det jag var inne på igår, att han känns lite trött och omotiverad efter många tuffa år ute i Europa. Vi får se om Berlusconi lyckas övertala honom eller inte

Men när en tränare tackar nej och man får chansen att ta in en annan kan det innebära dold välsignelse.

Annons

***

Kingsley Coman visade åter prov på sin fina talang igår. Hans framspelning till första målet var ljuvlig. Synd, att han inte kan få mer speltid.

Även Stefano Sturaro visade upp sitt stora register. Att han är en tuffing med hög energi visste vi, men att han även var kapabel till vackra mål som igår var en härlig överraskning.

Han kommer nyttjas ofta av Allegri i även framtiden.

Publicerad 2015-05-24 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto