Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventus - I ensamt italienskt majestät

Lorenzo Medici

“Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Juventus nya arena kan komma att ge dem ett försprång framför sina italienska konkurrenter inom ett par år.”

Så skrev jag innan Juventus Stadium skulle invigas.

Nu är vi där.

De har inte bara skaffat sig ett försprång, de har hängt av sina konkurrenter med råge.

Roma var på väg att komma ikapp, men det verkar mest ha varit en illusion. Napoli lyckades aldrig bygga något stort med Benitez och Milan och Inter letar efter en ny identitet och nya pengar.

Juventus står majestätiskt ensamt kvar som italiensk fotbolls stora slagskepp. Och det är mycket möjligt att de kommer fortsätta göra det ett bra tag framöver.

Framgång föder framgång brukar det heta. I Juventus fall kunde det inte vara mer sant. Med alla intjänade Champions-pengar behöver man nu inte sälja Paul Pogba om han inte nödvändigtvis vill bort.  Man kommer kunna behålla resten av sina stjärnor och man kan locka nya utan större besvär.

Annons

Redan nu har vi sett prov på att Juventus agerat inför framtiden. Paulo Dybala är klar och även Sami Khedira vad det verkar.

Vad jag tror om Dybalas framtid i Juventus har jag redan skrivit om här.

Sami Khedira är ett spännande nyförvärv. Visst, han har inte direkt förgyllt Real Madrids liv den senaste tiden, men konkurrensen är stentuff i “Los Merengues”.

Vi ska inte glömma bort hur bra Khedira var under VM 2014. Om han hittar den formen har Juventus gjort ett kap, inte minst med tanke på att han kommer gratis.

Med Khedira kommer Juve få ytterligare en kraft på mittfältet och är en spelare som även gör det lättare för Allegri att spela med tre anfallare. Har man tre av Khedira, Vidal, Pogba och Marchisio är det inga problem att spela med t ex Tevez, Morata och Dybala.

Om en dryg vecka ska Juventus spela Champions League-final. Om de förlorar den kommer inte deras framtid bli speciellt lidande för det.

Annons

Men det skulle vara en fantastisk bonus för ett lag som redan sprungit ifrån sina ligakonkurrenter.

Publicerad 2015-05-29 17:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto