Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lazio klev vinnande ur kaoset

Lorenzo Medici

Lazio tog högst välförtjänt den sista playoff-platsen till Champions League. Inte bara sett till segern igår, utan sett till hela säsongen.

Stefano Pioli ställde upp med en defensiv uppställning, men med rättighet att kontra när tillfälle gavs.

Och det lyckades väldigt bra.

Förutom att Callejon missade ett gyllene läge höll Lazio undan relativt effektivt. När sedan Parolo fick skottläge small det till. Med lite hjälp av en styrning och en svag Andujar.

Lazio ökade sedan på sin stora effektivitet precis innan paus.

Kouilbaly slog en något chansartad passning till en fastfrusen David Lopez, Lulic klev fram och vann boll och då Albiol hamnat fel i sin position blev det öppen gata för Candreva efter bosnierns fina pass.

0-2. Halvtid. Allt kändes avgjort.

Annons

Men detta Napoli har många ansikten. Medan Albiol och Koulibaly hade alla möjliga problem bakåt, började Napoli skapa större tryck och farligheter framåt.

Higuain gjorde 1-2. Higuain gjorde 2-2. Parolo blev utvisad. Plötsligt hade kortleken blandats om och Napoli satt på alla essen.

Allt tydde på att de skulle vända till seger. Och trots att Ghoulam onödigt klev in i en situation och drog på sig sitt andra gula kort så skulle Napoli få sin stora chans.

För sju minuter senare föll Maggio över Lulics ben. Straff. Tveksamt dömd.

Men Higuain sköt över. Han slängde bort allt han dittills åstadkommit och såg en Champions League-plats försvinna framför sig.

Lazio höll inte bara undan. De kontrade in 2-3 och sedan 2-4. Inhoppande Onazi gjorde ett starkt mål och Klose gjorde som han brukar.

Lazio lyckades kliva vinnande ur kaoset med en playoff-plats till Champions League i bagaget.

Annons

Det vi såg igår var så typiskt för Napolis säsong. Albiol och Koulibaly (tappat självförtroendet efter jul) kan inte hålla uppe försvaret. Ytterbackar som är villiga att attackera men som försvarar sig får dåligt.

José Callejon som löper mycket och rätt, men som också missar väldigt mycket viktiga målchanser. Gonzalo Higuain som gjorde två mål igår , men som missade det mest avgörande läget när han brände straffen.

Det är som om de flesta av spelarna tar bort minst lika mycket från bordet som de lägger upp. Och då kommer man ingenstans.

Nu går Napoli en osäkrare tid till mötes. Rafa Benitez tog farväl med ett mini-fiasko och Higuain kan komma att lämna klubben med en straffmiss som minne. Nu får man börja om.

För Lazio börjar äventyret nu.

Får man bara behålla laget till nästa säsong och kanske komplettera med en och annan spelare har man goda förutsättningar att klara sig riktigt bra även nästa år.

Annons

De måste dock klara av ett lurigt kval i höst, där ett uttåg alltid riskerar att få negativ effekt på resten av säsongen. Men det behöver de inte tänka på just nu. De ska passa på att njuta av att ha gjort en fantastisk säsong.

Där de har tagit en Champions League-plats de verkligen förtjänat.

Publicerad 2015-06-01 10:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto