Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spill från helgen och blickarna mot framtiden

Lorenzo Medici

Serie A-säsongen är över, men bloggen tänkte leva vidare i alla fall fram till sista juni. Under den månaden kommer jag även producera texter och listor till Fotbolls-VM i Kanada, U-21 EM och Copa America. Men visst ska jag försöka skriva ner mina tankar kring Serie A också.

Jag har en förhoppning att hinna med en hel del mercato, säsongsbetyg, och annat smått och gott. Sedan blir det lite semester i juli för att sedan återkomma med en ny säsong runt den tionde augusti.

Men nu lite till det som varit. Lite spill från helgen och veckan.

I söndags tog en tårögd Daniele Conti farväl. Efter sexton säsonger och över fyrahundra matcher i Cagliari lägger han nu skorna på hyllan.

Klubb-legend.

***
Såg ni förresten Inters nya tröjor? Galet snygga. Retro 1990.

***
Det blev ingen Carlo Ancelotti och kontakterna med Mr Bee, Mr Lee, Mr Pee, Mr Wee och alla kinesiska ledare verkar mest ha varit rökridåer. Eller i alla fall mest en koll om det fanns någon som ville gå in med massa pengar utan att få majoritets-ägande av klubben.

Annons

Den senaste tiden har det varit en massa snack om Milans nystart, pengar till spelare i sommar, ja till och med snack om Zlatan.

Men transferfönstret är inte speciellt långt bort och den trolige valet av Sinisa Mihajlovic känns inte helt övertygande.

Snacka går ju, Silvio, men det vore bättre med lite verklig handling.

Mycket väsen för ingenting, hittills.

***
Vi kan räkna med att en del spelare kommer lämna Napoli. Att sälja t ex José Callejon och Gonzalo Higuain och få ut ca 50-60 miljoner euro behöver inte vara fel.

Jag kan tänka mig ett mer italienskt Napoli. Kanske Insigne-Immobile-Gabbiadini?

***
Att Rudi Garcia tränar Roma i höst är inte alls helt säkert. Sabatini verkar inställd på att sälja Gervinho och jag vet inte vad den franske tränaren tycker om det.

Samtidigt är inte alternativen jättemånga för Roma. Montella? Kommer inte så länge Sabatini är kvar. Emery? Blir nog kvar i Sevilla. Mazzarri? …eeh.

Annons

Kanske bäst att behålla Garcia trots allt.

***
Palermo ser redan ut att ha gjort klart med en ny spelare till nästa säsong, Matheus Cassini. En teknisk, kvick och fräck offensiv mittfältare/anfallare. Han kan mycket väl bli en succé med tiden.

Det känns som om Palermo har hittat tillbaka till gamla dagar när de gäller att fynda.

***
Mancini vill ha Yaya Touré. Mancini vill ha nio nyförvärv. Är det så att den gode Roberto bara lyckas om han har en väldigt bra spelartrupp?


Publicerad 2015-06-04 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto