Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan börjar om med Mihajlovic

Lorenzo Medici

Carlo Ancelotti tackade nej. Vincenzo Montella har kontrakt med Fiorentina. Det är osäkert hur aktuell Unai Emery var, men desto säkrare att han inte skulle anlända.

Kanske tittade Milan och Berlusconi sig runt omkring och insåg att det bästa tänkbara alternativet var Sinisa Mihajlovic.

För serben kommer med största sannolikhet bli Milans tränare till hösten.

Att Filippo Inzaghi inte skulle få fortsatt förtroende var givet. Nu måste Milan betala tre tränare samtidigt (Seedorf, Inzaghi och troligen Mihajlovic). Detta är konsekvensen av dåliga val.

Nu hoppas man att den förre Sampdoria-tränaren ska få ordning på klubben. Mihajlovic har successivt utvecklats som tränare och Milan hoppas att hans senaste bedrift i Sampdoria är en produkt av att han blivit bättre och att tiden i Fiorentina bara var en del av hans inlärningskurva.

Annons

Till skillnad från Inzaghi får nu Milan en tränare som är tuffare, kräver mer och har större temperament. Kanske är det just vad de behöver.

Jag kan dock inte riktigt vifta bort faktumet av att Mihajlovic inte var deras förstaval (Ancelotti var ju det) och att han fortfarande måste bevisa att han kan leda ett storlag till framgång.

Men man måste ju börja någonstans.

Sedan finns ju hans förflutna i Inter där och spökar. För Milan-supportrarna måste han bevisa att han kan få Milan på fötter relativt kvickt. Börjar det dåligt kan det börja grymtas.

Men Mihajlovic är en mycket mer erfaren tränare idag än när han började i Inter som assisterande coach till Roberto Mancini.

Det ska bli mycket spännande att se hur Milan kommer spela under sin nya tränare. I Sampdoria valde han ofta att spela med snabba omställningar och krävde hårt jobb från sina spelare.

Annons

Kommer han ändra spelsätt efter vilka spelartyper han har eller kommer han vilja få spelarna att spela som han vill? Kommer han försöka få med sig några spelare från sin förra klubb som t ex Roberto Soriano och Pedro Obiang?

Milans bekymmer kommer inte att lösas bara för att Mihajlovic tar över. Spelartruppen är inte tillräckligt bra och behöver en rejäl utrensning.

Det är den viktigaste uppgiften för Galliani och Berlusconi.

Om Milan lyckas värva fyra, fem riktigt bra spelare kan man kanske äntligen börja sikta högt igen.

Med eller utan Mihajlovic.

Publicerad 2015-06-05 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto