POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Säsongsbetyg del 1

Atalanta 5,5

Det kändes som Atalanta inte kom någon vart. Några av de yngre spelarna tog inte det kliv man hade hoppats och mer rutinerade spelare som t ex German Denis och Luca Cigarini var inte lika bra som tidigare säsonger. Resultatet blev en bottenstrid och att Stefano Colantuono fick sparken. Edy Reja kom in och räddade kvar klubben i den högsta serien och nu krävs en tydligare plan för att försöka jaga Europa-platser till nästa säsong.

Bäst: Giuseppe Biava
Den erfarne försvarsklippan var en av de jämnaste och bästa Atalanta-spelarna under hela säsongen.

Sämst: German Denis
Missade massvis med gyllene målchanser och gjorde inte lika många mål som tidigare säsonger. För Atalanta var det mycket kännbart.

Genombrottet: Marco Sportiello
Atalanta sålde något överraskande Andrea Consigli till Sassuolo och slängde in egna produkten Sportiello i målet. 23-åringen gjorde ingen besviken och var en av seriens bästa målvakter.

Cagliari 5

“Zeman-projektet föll inte speciellt bra ut och Zola-injektionen uteblev. Zeman kom sedan tillbaka utan framgång och när sedan gamle Cagliari backen Gianluca Festa tog över hade mer eller mindre Serie A-tåget gått. Cagliaris spelartrupp innehöll tillräcklig med talang för att egentligen kunna hänga kvar i den högsta serien, men en blandning mellan naivitet, oflyt och oförmåga att vinna de rätta matcherna innebar att nye presidenten Tommaso Giulinie nu får börja om i Serie B.

Bäst: Albin Ekdal
Gav prov på några toppinsatser under hösten och var Cagliaris jämnaste spelare sett till hela säsongen. Svensken lär inte följa med klubben ner i Serie B utan kommer sannolikt nappa på något av de anbud han har. Lazio nästa?

Sämst: Andrea Cossu
Tidigare säsonger har vi njutit av Cossus pigga och kreativa fötter, men i år försvann de bland skador och svaga prestationer. Gjorde bara två mål och tre assist vilket var alldeles för lite med tanke på hans kvalitéer.

Genombrottet: Godfred Donsah
Visade upp sin dynamik och färdigheter likt en ny ung Michael Essien. Inte konstigt att klubbar som Roma och Juventus visat intresse för ghananen.

Cesena 5,5

Cesena lyckades aldrig klara sig kvar i Serie A och med tanke på den trupp man hade var det inte speciellt överraskande. Med en fantastisk publik i ryggen och med nye tränare Di Carlo gjorde man dock en bra avslutning på säsongen. Spelare som Defrel och Brienza hade mycket starka säsonger, men i slutändan var kvalitén på truppen för svag.

Bäst: Franco Brienza
Den 36-årige Brienza har haft en något brokig karriär där han bara stundtals fått ut allt av sin potential. Den här säsongen lyckades han plocka fram det bästa ur sin repertoar trots att åldern stigit. Var ofta Cesenas referenspunkt i offensiven och gjorde åtta mål.

Sämst: Ze Eduardo
Brassen fick en del chanser, men tog aldrig till vara på dem. För trög och intetsägande. Håller inte på den här nivån.

Genombrottet: Gregoire Defrel
Den snabbe och finurlige fransmannen fick ett litet genombrott med sina nio mål och sex assist. Nu jagar halva Serie A hans namnteckning. För bra för att följa med Cesena ner i Serie B.

Chievo 6,5

Lyckades återigen hänga kvar utan större problem trots klena förutsättningar. Rolando Maran gjorde ett bra jobb med att få laget att spela disciplinerat och taktiskt skickligt. Rutinerade Dainelli gjorde en stark säsong, Zukanovic var ett fynd, Paloschi gjorde sina mål och evigt unge Pelissier visade att han fortfarande håller i den högsta serien. De gula åsnorna flyger vidare.

Bäst: Ervin Zukanovic
Den bosniske vänsterbacken visade sig vara ett fynd med sin energi och offensiva villighet. Stod för två mål och två assist.

Sämst: Cristiano Biraghi
Den en gång talangfulle Inter-försvararen hade en tung säsong där han ofta var svag i det defensiva spelet. Har fortfarande chansen att utvecklas, men måste göra bättre ifrån sig om han ska kunna ta en plats i en startelva i Serie A.

Genombrottet: Ingen.

Empoli 7
Empolis säsong var ett smärre mirakel. Skicklige tränaren Maurizio Sarri fick laget att spela taktiskt smart samtidigt som man visade offensivt mod och i många av matcherna mot topplagen visade att man hängde med bra. Många spelare gjorde suveräna säsonger som t ex Valdifiori, Rugani, Vecino och Pucciarelli. Rutinerade Maccarones tio mål var viktiga och Saponaras comeback blev en stor succé. Frågan är hur man nu sadlar om efter Sarris avsked?

Bäst: Mirko Valdifiori
Den duktige mittfältaren fick något av ett sent genombrott i karriären den här säsongen. Hans fina fötter grävde ofta guld och stod för hela åtta assist. Följer med Sarri till Napoli?

Sämst: Francesco Tavano
Medan Maccarone gjorde tio mål gjorde en annan gamling än klart sämre säsong. Hänger inte riktigt med längre.

Genombrottet: Daniele Rugani
Den Juve-ägda mittbacken var strålande säsongen igenom och visade stor pondus trots sin unga ålder. Stark i luftrummet, men också duktig längs marken. Redo för ett Juve-äventyr.

***
Imorgon: Fiorentina, Genoa, Hellas Verona, Inter och Juventus.

Publicerad 2015-06-08 kl 09:31
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto