Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan vill slå tillbaka med Zlatans återkomst

Lorenzo Medici

Den italienska transfersommaren har satt igång på allvar och det är framför allt Milan som gett den tyngd.

För nu är det mer eller mindre bekräftat. Att det finns nya pengar i det rödsvarta kassavalvet. Annars skulle inte Adriano Galliani sitta i förhandlingar med Porto och Jackson Martinez. Annars skulle det inte pratas om Zlatan Ibrahimovics återkomst.

Dessa rykten är inget svammel utan garanterat sanna. Det är på många sätt ett tydligt budskap från Milan sida. Att deras vilja att ta sig tillbaka till toppen är på allvar den här gången. Inga köp av spelare med utgående kontrakt. Inga lån med köprätt.

Troligen är det vetskapen om nya asiatiska pengar som gjort Milan karska på transfermarknaden igen. Mr Bee är säkerligen inblandad. Kanske även Doyen Sports.

Annons

En del vill göra gällande att Bee Taechaubol med tiden vill ta över Milan, medan andra källor som står närmare affären menar att Mr Bee mer är ute efter att göra en bra affär. Investera, göra Milan starkt och sedan inkassera god avkastning.

Oavsett vad Taechaubol har i kikaren så har nu Milan plötsligt chansen att bygga ett starkt lag via nyförvärv på ett sätt man inte haft på flera år.

Man verkar vilja börja med anfallet. Förmodligen för att bygga entusiasm och få in stora namn som säljer drömmar.

Jackson och Zlatan.

Att Galliani befinner sig i förhandlingar med Jackson Martinez agent och Porto råder det inget tvivel om. Milan är troligen beredda att betala colombianens utköpsklausul på ca 35 miljoner euro, men vill dela upp betalningen medan Porto vill ha allt på en gång.

Det finns dock mycket som talar för att affären blir av, inte minst då den vekar långt gången, men Porto låter sig sällan luras och är tuffa att förhandla med. Dessutom lär inte Martinez sakna andra anbud.

Annons

Men Milan verkar inte nöjda med det. Man vill slå tillbaka med all kraft och kalla hem sin gamle Jedi-krigare, Zlatan Ibrahimovic.

Svenskens återkomst är troligen inte knutet till om förhandlingarna med Jackson faller ihop. Han är nog inte tänkt som ett alternativ till  J.M utan som en anfallspartner.

Det finns logik i att Zlatan skulle vilja återvända till Milan. Ibra har alltid sett Italien som sitt “hem”, har alltid sagt att han uppskattar Serie A och ville egentligen inte lämna Milan 2012. Det finns även en logik i att PSG kan tänka sig att släppa svensken ett år innan hans kontrakt går ut.

Milans nya muskler är inte bara julafton för alla rödsvarta supportrar utan även viktigt för italiensk fotboll. Serie A behöver fler lag som kan utmana Juventus på allvar, bli en faktor i Champions League och öka marknadsvärdet på ligan.

Annons

Jag utgår ifrån att jakten på Jackson & Zlatan bara är början. Att man sedan tar sikte på t ex Geoffrey Kondogbia och Jose Mauri och minst två, tre försvarare av hög klass.

Det känns som om Milans revolution är och nafsar oss i hälarna. Och om tänderna är så vassa som jag tror, så väntar en ny spännande tid för klubben.

En rödsvart soluppgång håller på att skönjas borta i horisonten.

Publicerad 2015-06-11 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto