Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercatonytt- Pogba boom och Raiolas flight till Qatar

Lorenzo Medici

Transfersommaren har börjat steka sig het. Milan verkar ha återfunnit modet förstärkta av asiatiska pengar och har satt ordentlig fart på mercaton.

Man ser ut att ha Jackson Martinez på gaffeln och vill även värva Zlatan Ibrahimovic och Geoffrey Kondogbia. Enligt uppgifter ska Mino Raiola vara på väg till Qatar för att träffa PSG:s Al-Khelaifi och snacka Ibra.

Om Milan lyckas få “hem” Zlatan är det naturligtvis en enorm fjäder i hatten och både en sportslig och medial superförstärkning.

Jag tror att något är på gång.

Om han passar bra in tillsammans med Martinez är dock kanske inte lika givet. Milan har kanske egentligen mer behov av en Kondogbia som kan ge muskler och skicklighet på mitten.

Att fransmannen finns i Doyen Sports “stall” talar naturligtvis för en övergång.

Annons

Tre stycken av Andrea Bertolacci, Roberto Soriano, Lucas Lima, Daniele Baselli och Jose Mauri skulle även sitta fint.

Sedan måste man förstärka mittförsvaret. Det ryktas en del om Mats Hummels, men jag tror att tysken föredrar Premier League framför Serie A. Men man vet aldrig.

***

Enligt engelsk media är Manchester City beredda att spränga kassavalvet för Paul Pogba. Det snackas om hela 110 miljoner euro. En sanslös summa. Om det stämmer har jag svårt att se att Juventus kan tacka nej. Det är liksom för mycket pengar.

Med de stålarna skulle Juventus kunna säkra upp två, tre transfersomrar på raken. Det skulle inte vara helt fel att ha en rejäl pengabunt på sparkontot när man måste hitta ersättare/komplement till Bonucci, Chiellini och Barzagli. Den dagen kommer den också.

Annars kretsar Juves mercato en hel del kring Carlos Tevez. Lämnar han? Boca Juniors? Atletico Madrid?

Annons

Att han skulle lämna Juventus för Boca på grund av hemlängtan kan jag förstå, men att han skulle lämna för Atletico är mindre begripligt. Kanske är det Diego Simeone som lockar.

Juve vill även ha Mario Mandzukic. En uppgradering jämfört med Llorente i så fall.

***

Om Fiorentina får chansen att sälja Mario Gomez måste de ta den. Snackas om Galatasaray.

***

Kan Torino bli Serie A:s super-svensk lag? Nu sägs Turin-klubben vara ute efter Albin Ekdal. Det skulle betyda trippelt svenskt. Även Palermo, Sampdoria och Lazio har ju sagts vara intresserade av den förre BP-mittfältaren.

Torino har även i stort sett gjort klart med Albins lagkamrat Danilo Avelar.

***

Milan, Inter och Napoli sägs alla vara ute efter Miranda. En underskattad försvarare som alltid gör jobbet. Även om han börjar bli till åren skulle det vara en mycket bra förstärkning för det lag som lyckas värva honom. Inte minst Napoli som behöver få ordning på försvaret. Kanske kan Napoli få in Jose Callejon i affären då han är en spelare de inte behöver medan Miranda verkligen är det.

Annons

Nu när Maurizio Sarri är klar kan vi nog räkna med minst två Empoli-spelare. Mirko Valdifiori och Elseid Hysaj kan nog bli klara inom kort. I övrigt är Udineses, Allan, en spelare de vill ha och skulle ha stor nytta av.

***

Andra mindre övergångar som är på gång:

Romas unge mittfältare Federico Viviani är på gång till Palermo och Sicilien-klubben sägs även jaga Birkir Bjarnason (Pescara) och Jonathan Calleri (Boca Juniors). Antonio Mirante kan hamna i Fiorentina och Bologna vill ha Luca Marrone och Kingsley Coman från Juventus.

Chievo har gjort klart med Lucas Castro (Catania) och vill även värva Jasmin Kurtic medan Atalanta vill sno Andrea Belotti från Palermo samtidigt som Sampdorias president ligger och lurar på en Mario Balotelli-värvning.

Ferrero har även dementerat att Giampaolo Pazzini skulle vara på väg tillbaka till Samp.

Annons

Inter och Roma då? Mer om dem imorgon och senare i veckan.

Publicerad 2015-06-14 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto