POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Elaka vindar, Ekdal på väg till Roma och Inters triumftåg

Den italienska fotbollen är inte bara en Kondogbia som dansar framför sina nya supportrar eller en Mandzukic som gör den medicinska undersökningen. Den italienska fotbollen har också en svart sida som då och då visar sig med sitt elaka ansikte.

Nu har sju personer från Catanias ledning arresterats för att ha köpt matcher, bland de arresterade finns president Antonio Pulvirenti och sportdirektör Daniele Delli Carri.

Det kommer knappast som en chock. Den italienska fotbollen vilar på en vulkan som då och då får sina utbrott. Det råder ekonomiska problem för många lag i de lägre serierna och mentaliteten av fusk är utbredd.

Men problemen finns även högre upp. Något som Parmas supportrar fått se på nära håll. För drygt ett år sedan snackade Tommaso Ghirardi om att klubben är i goda händer. Nu får de börja om i Serie D (division fyra).

Skurkar som Ghirardi, Taci och Manenti drog ner en stolt och meriterad klubb ner i skiten och kvar står alla de trogna Parma-fans med ett lag i amatörserien.

Här har Tavecchio och alla andra inom den italienska fotbollen mycket kvar att göra. Frågan är hur mycket de kan och vill förbättra situationen.

Grunden som den italienska fotbollen svajar ständigt och det är svårt att rasera den för att bygga nytt.

***

Iago Falque
till Roma. Jag är lite skeptisk till den värvningen. En stark säsong i Genoa är inte mycket att lita till. Vore jag Roma skulle jag nog väntat en säsong till för att se att han var en garanti. Men jag gissar att han passar bra in på vad Garcia vill ha av en ytteranfallare.

Även Andrea Bertolacci är på väg till Roma. Han har varit delägd med Genoa, men ser nu ut att köpas loss helt av de rödgula. Det är dock inte helt säkert att han blir kvar i Rom.

Milan har visat starkt intresse och kanske säljer Roma honom för att få råd med andra köp. Jag tycker dock att han är en spelare som Roma borde behålla och satsa på.

Lite överraskande ser nu också Albin Ekdal ut att vara på väg till Roma. Det skulle vara ett stort steg för svensken (kanske för stort), men det visar hur långt han kommit i sin karriär och vilket hög status han har i Italien. Tidigare har även Lazio, Torino, Sampdoria och Palermo visat intresse för Ekdal.

Det allra viktigaste för Roma är dock att man ser ut att kunna lösa Radja Nainggolan från Cagliari. Han är en av deras viktigaste spelare.

***

Adriano Galliani vill inte prata om mercaton. Det är lätt att förstå varför. Kanske är det bra om han snackar mindre och låter handlingarna tala istället.

Italiensk media uppger att man inte gett upp Zlatan och att man jagar förstärkningar på flera håll. Axel Witsel, Gianelli Imbula, Luiz Adriano, Edin Dzeko, Edinson Cavani och Andrea Bertolacci är några spelare det snackas om.

Men försvaret då?

***
Medan Milan genomlider en jobbig transfer-tid just nu, leker livet för Inter. Man kan säga vad man vill om Roberto Mancinis taktiska kunnande, men han har en dragningskraft som får spelare att anlända. Shaqiri nämnde Mancini som en av anledningarna till att han tackade ja och även Kondogbia menade att Inter-tränarens närvaro spelade roll.

Nu jagar Inter (som många andra) anfallaren Mohamed Salah och skulle de lyckas värva honom ser Inters transfersommar ut att bli rena rama triumftåget.

Kondogbia kostade en massa pengar, men man ska inte underskatta betydelsen av att skaffa medvind. Om en riktigt bra spelare anländer kommer fler vilja komma.

Piero Ausilio har gungat igång en våg som han och Inter rider på med stora leenden just nu.

***
Allt är dock kanske inte lyckliga gatan för Inter. Mateo Kovacic kommer att säljas (troligen Liverpool). Det är omöjligt att Inter inte måste casha in på honom.

***
Jag har lite svårt att förstå de enorma intresset för Monacos Aymen Abdennour. En klart hygglig mittback, men inget jag går igång på. Men kanske är det bristen på riktigt starka försvarare som gör honom så het på marknaden.

***

Samuel Etoo ser ut att lämna Sampdoria efter bara en halv säsong. Kanske var det bundet till att misslyckas. Ibland kändes det som om han själv ansåg sig större än klubben och kanske är det bäst om Samp friger speltid till Muriel, Bonazzoli, Eder och de eventuella nyförvärv som kommer.

***

Jag har nämnt det tidigare. Napoli kommer vilja bli mer italienskt. Nu har även president Aurelio De Laurentiis gått ut med det offentligt. Även om jag tycker att Ciro Immobile skulle vara en väldigt passande värvning (vem vill inte se han och Insigne återförenas) tror jag inte riktigt på den lösningen.

Man försöker rekonstruera ett Empoli 2 med lite mer glitter och glamour och det lär inte leda till någon topp tre-placering. Hur bra Maurizio Sarri än är. Men kliver man ut ur Empoli-fascinationen och värvar t ex Darmian, Allan, Reina, Immobile och en bra mittback ser man rätt starka ut.

Högstanivån lär sänkas, men stabiliteten bör öka.

***
Juventus, Fiorentina och Milan sägs alla vilja ha Jose Mauri. Personligen tycker jag han ska akta sig för Juve då det kommer bli svårt för honom att få speltid. Något han skulle kunna få i Milan och i Fiorentina.

Juventus har även visat intresse för Parmas andra guldklimp, Alberto Cerri.

***

Barcelona vill ha Paul Pogba. Frågan är hur mycket Pogba vill ha Barcelona. Troligen är det hans förstaval om han nu ska lämna Juve. Den spanska klubben ska har erbjudit brassen Gerson (som de har tjingat) som delbetalning.

Gerson är en talang som Juventus följt noga och har visat stort intresse för. Hans potential är enorm, men han är fortfarande ett relativt osäkert kort. Jag gissar även att han skulle passa bättre att starta sin europeiska karriär i Primera än i Serie A.

Och om nu Juventus till slut säljer sin super-mittfältare till Barca, ja då är det ju inte fel med en ny supertalang i det svartvita stallet.

***

Andrea Pirlo är du på väg till Amerika?


Publicerad 2015-06-23 kl 11:24
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto