Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

U21, Bocas juvel, "Il Ninja" och Mancinis hemligheter

Lorenzo Medici

Italien missade avancemang i U21-EM. De kastade bort matchen mot Sverige och missade massvis med klara målchanser mot Portugal. Där tappade de en semifinal-plats.

Att Sverige spelade oavgjort mot Portugal var inte speciellt oväntat och Italien får skylla sig själva att de satte sig i den situationen. Just matchen mot Sverige borde de ha hanterat på ett bättre sätt. Man var en man mer och släppte ändå in ett mål och Stefano Sturaros utvisning kostade förmodligen en poäng.

Trots allt fanns det många positiva insatser att hämta från turneringen. Flera spelare visade prov på att de är redo att kliva in i nästa säsong som huvudpersoner i Serie A.

Francesco Bardi
Var mycket bra mot England och visade att han är redo för en ordinarie plats i Serie A.

Davide Zappacosta

Annons
Gjorde en grym turnering, inte minst i matchen mot Portugal. Snabb och energisk på sin kant. Lite Zambrotta-vibbar. Borde vara aktuell för ett större lag.

Daniele Rugani
Dominant, visade pondus och gick aldrig bort sig. Borde få chansen i Juventus redan i höst.

Alessio Romagnoli
Fick märkligt nog inte spela i första matchen, men agerade stabilt i de två sista fighterna. Inte lika imponerande som Rugani, men stabil.

Cristiano Biraghi
Hade chansen att avgöra mot Portugal, men missade grovt. En av få som inte visade framsteg.

Lorenzo Crisetig
Briljerade stundtals med fina fötter och taktisk skicklighet. Kan komma att lånas ut igen, men Inter borde kanske tänka över om man inte borde ge honom chansen i A-truppen redan i höst.

Marco Benassi
Kanske den största överraskningen för mig. Ser ut att ha utvecklats stort och var lysande både mot England och Portugal. Blandar hårt jobb med vettigt passningsspel. Delägd mellan Inter och Torino och vart hamnar nästa säsong är fortfarande oklart. Finns även intresse från Premier League-klubbar.

Annons

Danilo Cataldi
Hans suveräna säsong i Lazio var ingen slump. Cataldi tog med sig formen in i turneringen och var bland annat strålande mot Portugal. Kan komma att bli aktuell för EM nästa år.

Domenico Berardi
Visade stundtals upp sin stora talang. Bjöd på passningar av finess, rörlighet och fin teknik. Har stor stjärnpotential. En spelare Conte borde satsa på.

Andrea Belotti
Missade massor av chanser mot Portugal vilket blev förödande. Men Belotti jobbade alltid hårt, löpte mycket och rätt och är en anfallare där det stora genombrottet hela tiden lurar bakom hörnet. Tog lite revansch mot England med ett snyggt mål.

Marcello Trotta
Den före detta Fulham-anfallaren gjorde en stark vår i Avellino och även om han inte visade framfötterna i detta mästerskap är han en anfallare att hålla ögonen på i framtiden.

Annons

Federico Viviani
Var inte speciellt bra mot Sverige och petades därefter. Kan mycket bättre. Lär dock få chansen i Serie A i höst.

Cristian Battocchio
Har fin teknik, men var ofta rätt meningslös i en position som inte riktigt passade honom. Borde inte varit en startspelare.

Stefano Sturaro
Hans utvisning kan ha kostat en poäng mot Sverige, vilket blev avgörande i slutändan. Ett grovt misstag som han får lära sig av.

Matteo Bianchetti
Inte helt felfri mot Sverige och är en rätt ordinär mittback.

Luigi Di Biagio
Mot Portugal och England visade Italien upp ett energiskt och skickligt spel, men matchen mot Sverige borde man hanterat på ett mycket bättre sätt. Di Biagio borde ha valt Romagnoli framför Bianchetti mot Sverige och varför inte Bernardeschi spelade från start istället för Battochio var en gåta för mig.

Annons

***

“Apache” lämnar Bocas Juvel efter sig

Det var någon gång i början på 2000-talet som jag minns att jag bläddrade i mina Guerin Sportivo. Hittade något klipp någonstans. De lanserades som de två nya sydamerikanska superstjärnorna.

Carlos Tevez och Robinho.

Jag minns också att jag innerligt önskade dem till Serie A. De valde andra vägar, men skulle så småningom hamna i Italien till slut. Medan Robinho kom till Milan när karriären var på väg ner, anlände Tevez till Juventus när han var som allra bäst.

Jag har alltid haft “Apache” som en av mina favoritspelare. Tekniken, balansen, tuffheten och karaktären. Jag är idag väldigt glad att vi fick se det bästa av honom i just Serie A. Någonstans känns det också rätt att han nu återvänder hem till Argentina och Boca Juniors när han är som bäst.

Annons

Tillbaka till sina rötter som han värderar så högt. Det är en av anledningarna till att gillar Tevez så mycket.

Han hade säkert inte mer att ge i Juventus då hans motivation inte hade varit på topp.  Juve kommer dock inte gå lottlösa från affären med Boca. För Tevez lämnar en arvtagare efter sig.

Guido Vadalá är en jäkla juvel. Han kan bli hur bra som helst. Och att Juventus fick in honom som en del av affären kan visa sig vara ett litet mästerverk om några år.

Så jobbar en klubb med självförtroende och som vet vad de vill.

***

Mancinis hemligheter

Vad är det för hemligheter som Roberto Mancini går och grunnar på? Varför ryktas det om att Davide Santon och Xherdan Shaqiri kan komma att säljas? Vill man behålla Kovacic och sälja schweizaren? Eller båda två?

Har Mancini redan gett upp Shaqiri? Visst, han har en förmåga att sätta på sig skygglappar och köra sitt race, men han är också en briljant talang som man fortfarande kan slipa.

Annons

Men om man offrar Shaqiri för att behålla Kovacic kan jag köpa det.

Jag tyckte också att Davide Santon var klart hygglig under sin vår i Inter. Om ryktena är sanna har jag svårt att förstå logiken i det.

Mancinis mystik är en av sommarens mest spännande följetonger.

****

Roma köper äntligen loss sin mittfälts-ninja

Nu är Radja Nainggolan äntligen klar för Roma. Det var en mycket viktigt pusselbit att lägga. Han är navet, motorn och drivkraften på mitten man inte kan vara utan.

Det snackas om 9 miljoner euro för andra halvan av delägarskapet, men det är egentligen 14 miljoner euro med personbaserade bonusar. Dessutom hade nog Cagliari inte gått med på det om inte Roma hade inkluderat 6 miljoner euro för lånet av Victor Ibarbo (blir 8 mijoner när de köper loss honom). Någonstans får man se det som ett paketköp för runt 20-22 miljoner euro för de båda.

Annons


Publicerad 2015-06-25 11:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto