POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Station Desperation

20 miljoner euro för Andrea Bertolacci.

Jo, ni läste rätt.

Man kan inte beskriva det på annat sätt än att Adriano Galliani och Milan har stigit av vid station desperation. Missförstå mig inte, jag gillar Bertolacci väldigt mycket och hans säsong i Genoa var ruggigt bra. Men ingenstans i världen är han värd 20 miljoner €.

Det finns dock en ologisk logik i hela den här värvningen. Sinisa Mihajlovic vill verkligen ha Bertolacci och anser att han är perfekt för den fotboll han vill bedriva (vilket sätter igång vissa varningssignaler) och Silvio Berlusconi vill ha fler italienska spelare i laget. Dessutom känner Milan stor press på att presentera ett nyförvärv efter fiaskona med Kondogbia och Jackson Martinez.

Detta gör att man trampat rakt ner i fällan. Jag har ingenting emot att Milan värvar Bertolacci, men inte till det priset. Han är inte en spelare som flyttar nålen för Milan och det är inte där den rödsvarta mercaton borde börja.

Den borde istället börja med en högklassig mittback, en striker av hög rang och en mittfältare med muskler och skicklighet.

Bertolacci ska inte vara den första pusselbiten, utan någon man lägger till senare. Visst, man kan påstå att det inte spelar någon roll vem man värvar först, bara man till slut lyckas köpa de spelare man vill, men jag tror tvärtom att det spelar roll.

Hade man lyckats värva Kondogbia hade kanske även Jackson valt Milan och vice versa. Att försöka locka till sig världsstjärnor med hjälp av Bertolacci är en svår väg att vandra.

Det är klart att t ex Inter har lättare att dra till sig spelare nu när man visar att man värva starka nyförvärv. Mercaton handlar mycket om att få hjulen att börja rulla. Nu när Milan har startat transfermarknaden så pass illa, men ändå viftat med stora pengar, kommer andra klubbar kunna dra nytta av deras desperation.

Milan har fortfarande chansen att bygga ett starkt lag i sommar, men det har inte direkt gjort det lätt för sig.  Och ska sanningen fram så har deras första veckor på mercaton varit en smärre katastrof.

För Romas del är försäljningen av Bertolacci rena bingon. Nu ser man ut att få 20 miljoner euro för en spelare som troligen inte ens skulle vara en startspelare i laget.

Dessutom är man på väg att samla ihop pengar på Gervinho, Doumbia och Destro. Sportdirektör Walter Sabatini har valt att först försöka sälja spelare för att sedan gå till attack på eventuella förstärkningar.

Roma är i stort behov av “rätta” värvningar i sommar och det återstår att se om de lyckas med det, men visst har Milans desperation hjälpt dem en bit på traven.

Publicerad 2015-06-26 kl 14:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto