Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Shaqiris ersättare, Sabatinis mästerverk och Balzarettis avsked

Xherdan Shaqiri är nu klar för Stoke. Premier League lever det härliga liv som Serie A hade under 90-talet. Då mindre klubbar kunde värva stora spelare. Då Brescia värvade Hagi och Cagliari hämtade Francescoli från Marseille.

Shaqiris tid i Inter blev bara sex månader. Mancini ville ha schweizaren i vintras bara för att sedan ända sig och offra honom på mercaton. Helst skulle Inter vilja ersätta honom med den taktiskt mer begåvade Ivan Perisic. Men Wolfsburg stretar emot. Det återstår att se om Inter kommer vänta in i det sista eller om man vänder sig till någon annan.

Det har redan pratats om Diego Perotti (Preziosi säger att han inte är till salu, men vi vet alla att det är snicksnack om rätt pris kommer), Adem Ljajic (spännande alternativ, men luktar lite Zarate 2) och Dries Mertens (men släpper Napoli honom med tanke på hur bra han sett ut på försäsongen?).

Om Inter till slut skulle lyckas värva Perisic borde det innebära att Mancini väljer ett rakt 4-3-3-system, vilket då skulle betyda att Hernanes försvinner från startelvan. Och en Hernanes utanför startelvan är en meningslös Hernanes. Vore det då inte bättre att casha in på honom?

Inter har lite svårt att sälja av sina “reserver”. Mancini vill ha Perisic, Melo och en ytterback innan fönstret stänger, men då måste Inter troligen sälja ytterligare någon spelare. Fredy Guarin är svårsåld och det är osäkert om man vill göra sig av med Ranocchia eller Juan Jesus.

***

Någon som är bra på sälja sina reserver är Walter Sabatini. Man är på väg att casha in ca 65 miljoner euro på fyra spelare (Bertolacci, Romagnoli, Yanga-Mbiwa och Destro) som inte ens var i startelvan. Det är ett mästerverk.

Då kan man förlåta en och annan Doumbia-värvning.

Roma måste nu hitta två mittbackar på kort tid, men ytterbacks-positionen börjar klarna. Lucas Digne är på väg in (lån och köpoption på alldeles för höga ca 16 miljoner euro) och min gissning är att man gör en liknande affär med Torinos ytterback Bruno Peres i slutet av mercaton.

***

Juventus är nära att värva Atleticos Guilherme Siqueira, trots intresse från PSG. Helt okej värvning, men jag skulle hellre valt Layvin Kurzawa eller Arthur Masuaku. Båda är yngre och lite bättre.

***

2008 var en ung Nikola Kalinic aktuell för Genoa. Han gick istället till Blackburn. Nu sju år senare kan han ändå hamna i Serie A då Fiorentina sägs vara nära en värvning av anfallaren. Kalinic är lite av en kroatisk variant av Klose.

***

Nu när Milan gjort klart med Romagnoli börjar sista slutspurten på Zlatan. Jag tror de kommer göra ett allvarligt försök och jag är inte alls så säker på att de inte lyckas.

***

När ni läser detta är nog Federico Balzarettis presskonferens slut. Där han meddelat att karriären är över. Jag kommer minnas tiden innan Roma bäst. Hans fina sejour i Palermo, där blev han en ytterbacksfavorit för mig.

Men han hann i alla fall med att göra mål i derbyt under Roma-tiden.


***

Transferbetyg:

Alessio Romagnoli (Försvarare)
Från Roma till Milan
Transferbetyg: 8

“Kostade en betydlig slant, men jag tror att han är värd det. Många pratar om att han kan bli den nye Alessandro Nesta och jag tycker inte det är helt långsökt. Har Mihajlovics stora förtroende.”

Antonio Cassano (Anfallare)
Från Klubblös till Samdporia
Transferbetyg: 7

“Återvänder till “sitt” Sampdoria efter ha varit klubblös i ett halvår. Jag tror att han har magin kvar i fötterna och att hans fotbollscirkus fortfarande är värd entrépengen.”

Simone Pepe (Chievo)
Från Juventus till Chievo
Transferbetyg: 6

“Efter flera år av skador ska Pepe försöka kräma ut det sista av sin karriär i Chievo. Jag tror att han kan bidra med en del bra matcher.”

Raffaele Maiello (Mittfältare)
Från Napoli till Empoli
Transferbetyg: 5

“Medioker mittfältare som huserat i Serie B senaste åren. Kändes mest som om Napoli var tvungna att ge något tillbaka efter att de “stulit” Sarri, Valdifiori och Hysaj från dem.”

Gregoire Defrel (Anfallare)
Från Cesena till Sassuolo

“Fick sitt genombrott ifjol och det var många klubbar som var ute efter honom. Att Sassuolo lyckades värva honom var starkt gjort. Kan komma att bilda spännande anfallstrio med Berardi och Sansone.”

Publicerad 2015-08-12 kl 10:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons