Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Drömmen om Draxler

Lorenzo Medici

Juventus drömmer om Draxler och drömmen kan komma att bli sann. Men innan vi kliver in den i en värld av “futuristiska Trequartistas” ska jag börja i en annan ände. Nämligen, åt vänster.

När Juventus spolade idén om Siqueira jublade jag lite inombords (jag vill alltid att italienska klubbar ska välja rätt). Först trodde jag att de helt skulle strunta i vänsterkanten, köra på med Evra och Padoin och jaga andra spelare. Bra så.

Men vad som var ännu bättre var att gå all-in på Portos elastiske ytterback, Alex Sandro. Juventus vet att de behöver höja nivån på truppen efter det att Vidal, Pirlo och Tevez har lämnat samt att Khedira och Marchisio står på skadelistan. Då duger det inte med en Siqueira.

Alex Sandro fungerar utmärkt i en fyrbackslinje, men kan komma att glänsa som ytter i ett 3-5-2 om Allegri väljer att spela så. Det är ju inte otänkbart med tanke på de mittfältsskadorna som man har har just nu.

Juventus behövde naturligtvis betala klart mycket mer pengar än vad man skulle gjort för Siqueira, men det kostar att ligga på topp. Då Roma, Milan och Inter alla har förstärkt är konkurrensen hårdare i Serie A än tidigare och vill man ta sig vidare från gruppspelet i C.L krävs det en trupp som klarar av det.

Dessutom vet man att man har sålt bra med årskort och man är säkrade C.L-pengar. Tar pengarna sedan slut har man alltid Pogba-kortet att kasta ut.

Men Juventus är ju inte nöjda där. Allegri vill ha sin trequartista och helst då Julian Draxler. Jag gillar hela idén med Schalke-talangen som någon sorts offensivare variant av Michael Ballack.

Hans potential är enorm och är det något klubbar gillar så är det spelare med väldigt hög potential. Inte minst i dagens fotbollsvärld där stora försäljningar är en stor del av ruljansen. Om Draxler någon gång når sin fulla potential kommer man komma att sälja honom för det dubbla.

Men Draxler är ingen garanti. För ett par år sedan målades han upp som Tysklands stora framtidsstjärna där det bara var en tidsfråga innan någon Premier League-klubb skulle betala stora pengar för honom. Men sedan kom skador emellan och Draxlers karriär gick lite i stå.

Det är klart att en spelare som Mario Götze eller Isco skulle kunna vara bättre alternativ, så tycker även jag. Men det troliga är att de inte är till salu. Sedan kan det vara så att Allegri hellre vill ha Draxler. Att han ser en större utvecklingspotential hos honom än hos de andra alternativen.

Götze och Isco är mindre, kvickare spelare och kanske även mer mångsidiga. Men Draxler har en fysik och genombrottskraft som de andra inte har.

I lördags mot Werder Bremen såg han lite “imballato” ut. Det vill säga lite rostig, inte riktigt så vass som han vill vara. Men han visade hela tendenser till fina Trequartista-idér med väggspel och kvitterade ut ett relativt högt betyg på Kicker.

Samtidigt som Gazzetta Dello Sport rapporterade om att Juventus bud på 18 miljoner euro + 9 miljoner bonus kan få den tyska klubben att gå med på en affär, så gick sportdirektör Giuseppe Marotta ut igår och sa att affären med Schalke stött på hinder och att man inte kommit någon vart. Marotta menade även att man tittar på andra alternativ.

Det kan betyda att Juventus faktiskt kommer få svårt att värva Draxler, men det kan lika gärna vara ett typiskt mercato-spel, där man sätter tryck på Schalke genom att visa att Draxler inte är den enda spelare man kan tänka sig värva.

Att visa stort intresse, lägga bud och få spelaren att vilja komma till klubben är ingen ovanlig strategi för att få sin vilja igenom. Kan Schalke tacka nej till ett bra bud och riskera att ha en missnöjd spelare resten av säsongen? Det brukar rätt ofta leda till att man till slut säljer spelaren.Det är klart att Schalke vill få ut så mycket pengar som möjligt, men jag har svårt att tro att de anser att han är helt oumbärlig. Klubben har andra talanger som Goretzka och Meyer som behöver speltid och ca 30 miljoner euro är mycket pengar för en klubb som Schalke.

Även om jag kanske hellre skulle velat att Juventus värvade en mer “färdig” spelare som Götze, Mchitarjan eller Isco känns Draxler klart mer spännande än t ex Cuadrado, Eriksen, Vazquez eller Lamela.

Om inte annat är det alltid härligt att ha en spelare vars potential är så hög att det går att drömma till sig en värld där han är en av världens bästa spelare om några år.

För det kan han faktiskt bli.

ANNONS
Publicerad 2015-08-20 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto