Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The year of the Italians

Lorenzo Medici

Imorgon kickar Serie A igång och som vanligt mina förväntningar stora. Nya historier ska skrivas, en skyttekung ska skapas och en mästare ska skipas.

En säsong där stjärnor som Kondogbia, Dzeko, Bacca, Jovetic, Mandzukic och Alex Sandro, har anlänt och en säsong som jag tror kan bli jämnare än på länge.

Men jag tror också att det här året då flera unga italienska spelare tar klivet ut i rampljuset och börjar skapa stora karriärer för sig själva. Jag tror att det här är året då vi börjar se ett nytt italienskt landslag frodas.

Här är några av de italienska spelare som jag tror kan göra riktigt bra ifrån sig den här säsongen.

Mittbackar:

Daniele Rugani (Juventus)
Var lysande i Empoli ifjol och lär såklart inte kliva in i startelvan. Men det lär bli skador under säsongen och då jag tror att Rugani kommer kliva in och imponera på en gång med sin pondus.

Alessio Romagnoli (Milan)
Värvades för dyra pengar och jag tror att han kommer bli en klippa i Milans försvar med tiden. Men redan i år kommer han få axla en nyckelroll.

Federico Barba (Empoli)
Den här Roma-produkten kan komma att ersätta Rugani i Empolis backlinje. Gjorde ett par fina insatser redan ifjol och i år tror jag han kommer bli ännu bättre.

Ytterbackar:

Davide Zappacosta (Torino)
Var ruggigt bra i U21-EM och kan den här säsongen ta över efter Bruno Peres som förväntas bli såld. Det bor en liten Zambrotta i Zappacosta.

Alessandro Florenzi (Roma)
Är så mångsidig att han kan användas lite varstans och så lär det bli även i år. De gånger han spelade som högerback imponerade han på mig. Med tanke på att Darmian kan användas till vänster så skulle jag gärna se honom på den platsen i landslaget.

Mittfältare:

Lorenzo Crisetig (Bologna)
Gjorde hyggligt ifrån sig i Cagliari ifjol. I år tror jag han blir ännu bättre i Bologna. Mångsidig och taktisk skicklig.

Daniele Baselli (Torino)
Har väldigt fina fötter, men kom aldrig riktigt till i Atalanta. I Torino tror jag han kommer få större förtroende och blomma ut ordentligt.

Federico Viviani (Verona)
Roma-produkten är en energisk mittfältsterrier och har en bra passningsfot. Inte omöjligt att han kommer bli ordinarie i Verona under säsongens gång.

Danilo Cataldi (Lazio)
Imponerade redan ifjol med sin taktiska mognad och sitt universella mittfältsspel. Kommer snart vara ohotad i Lazios startelva.

Jacopo Sala (Hellas Verona)
Precis som Florenzi kan Sala både spela som ytterback och yttermittfältare. Både Napoli och Inter har jagat den unge italienaren den här sommaren, men det bästa vore om han blev kvar i Verona och utvecklades ännu mer. Rivig och har en bra inläggsfot.

Stefano Sturaro (Juventus)
Gjorde bort sig i U21-EM då han onödigt blev utvisad mot Sverige. Men Sturaro kan annat också. Mot Lazio i supercupen var det han som slog inlägget till Mandzukics mål och jag tror att Allegri kommer använda honom flitigt under säsongen.

Daniele Verde (Frosinone)
Kort, kompakt, ettrig och teknisk ytter som borde få gott om speltid i Frosinone. Får chansen att visa att han kan hålla en höga nivå en hel säsong.

Marco Benassi (Torino)
Jag måste erkänna att jag inte riktigt trodde att Benassi skulle utvecklas så bra som han gjorde under våren. Var först riktigt bra i Torino och var sedan lysande i U21-EM. Har alltid jobbat hårt, men har utvecklat sin teknik och passningsskicklighet mycket. Kan bli viktig på Torinos mittfält och kan redan ha passerat Vives och Gazzi i hierarkin.

Jose Mauri (Milan)
Kommer visserligen få svårt med speltid under Mihajlovic då konkurrensen är stor och kan komma att lånas ut. Men Mauri är en av Italiens största talanger och är för bra för att misslyckas.

Offensiva spelare:

Lorenzo Insigne (Napoli)
Lär få spela i en roll strax bakom anfallarna, vilket jag tror kommer passa honom utmärkt. Har sett otroligt vass ut på försäsongen. Kan bli Italiens största stjärna i EM nästa sommar.

Federico Bernardeschi (Fiorentina)
Sett riktigt bra ut under sommaren och gjorde bland annat två mål mot Barcelona i en träningsmatch. Är nu skadefri och lär få mer speltid under Sousa i ett 4-2-3-system. Är kreativ och fräck. Sevärd till tusen.

Domenico Berardi (Sassuolo)
Gjorde rätt som stannade i Sassuolo ytterligare en säsong. Jag tror att Berardi kommer jaga en plats i Contes EM-trupp som en blodtörstig hund hela säsongen. Han kommer löpa, slå tunnlar, hitta geniala passningar och göra en hel del mål. Gör er redo för den tredje delen av The Big Berardi show.

Ricardo Saponara (Empoli)
Platsade aldrig i ett dysfunktionellt Milan, men det råder inget tvivel om att Saponara kan lira boll. Lyste under våren när han återvände till Empoli. Med risk för att han blir för ensam i Toscana-laget den här säsongen så tror jag ändå han kommer visa framfötterna.

Nicola Sansone (Sassuolo)
Är fortfarande för ojämn, men har härlig speed under fötterna och kan bli riktigt bra. Måste visa att han är mer än en ny Marco Marchionni.

Strikers:

Andrea Belotti (Torino)
Lämnade Palermo för Torino, vilket jag tror var rätt destination för “Il Gallo”. Opportunistisk striker som aldrig slutar löpa. Kommer passa bra in med Quagliarella. 9-10 mål den här säsongen tror jag är rimligt.

Mattia Destro (Bologna)
Blev aldrig den nummer nio i Roma man hoppades och misslyckades även i Milan under våren dit han blev utlånad. Nu tror jag dock att flytten till Bologna kommer göra honom gott. Där kommer han vara ohotad i startelvan, få spela vecka in och vecka ut. 13-15 mål är ingen omöjlighet.

Alberto Paloschi (Chievo)
Har alltid fladdrat mellan att vara komplett osynlig till att hamna i formtoppar där han öser in mål. Någon gång under sin karriär kommer dock Paloschi bli en jämnare spelare och en mer frekvent målskytt och lämna Chievo för en större klubb. Kanske är det i år.

Federico Bonazzoli (Sampdoria)
Har mer etablerade anfallare framför sig, men om Sampdoria åker på en del skador kan han komma att få chansen. Kommer säkert bjuda på en 5-8 mycket intressanta insatser. En av Italiens allra mest spännande spelare.

Annons
Publicerad 2015-08-21 09:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto