Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Seriestart: Guide till Serie B

Lorenzo Medici

Ikväll startar ljuvliga, luriga och delvis publikfattiga Serie B. En liga jag har svårt att inte älska. Att tippa serien är i stort sett omöjligt, vilket vi fick prov på ifjol.

Jag har ändå gett mig på ett försök till att kategorisera lagen  i olika grupper efter dess styrka. Om inte annat så får det gälla som en lite mini-guide inför säsongen.

Lets go.

Zona A (Kandidater till att ta en direktplats till Serie A)

CAGLIARI
Startar som storfavorit. Man har värvat bra och har i stort sett två vettiga alternativ på varje position. Förmodligen har man även seriens bästa försvar, vilket är en mycket bra grund att stå på. Tränare Massimo Rastelli är en av Italiens mest spännande tränare och efter succén med Avellino ska han nu ta upp Cagliari på direkten. Det som talar emot är att det i stort sett aldrig är så lätt som man tror för lag som åkt ut den högste serien. Serie B är en klurig och lång serie. Borde ändå ta en av de två direktplatserna.

Annons

Målskytten: Federico Melchiorri
Nyckelspelaren: Marco Storari
Liraren: Marco Sau
Spännande talanger: Alberto Cerri, Andres Tello, Nicolo Barella.
Tränaren: Massimo Rastelli

SPEZIA
Detta etniska potpurri till lag har något spännande på gång. Truppen innehåller bland annat åtta kroatiska spelare (plus tränaren), fyra spanska spelare, en ungrare och tre sydamerikaner. Dessutom har man starka italienska namn som anfallarna Catellani och Calaio. Spezia tror på sitt projekt, gjorde en bra fjolårssäsong och den här säsongen kan mycket väl vara då man tar steget upp till Serie A.

Målskytten: Emanuele Calaio
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Claudio Terzi
Liraren: Mario Situm
Spännande talanger: Patrick Ciurria.
Tränaren: Nenad Bjelica

BARI
Fjolåret blev ett smärre fiasko och ägaren Paparesta (ja, den Paparesta) har därför smackat på ordentligt på mercaton i sommar. Spelare som Sansone, Rosina, Maniero, Del Grosso, Porcari borde alla hålla en väldigt hög Serie B-nivå och Inter-trion Camara-Donkor-Puscas bidrar med härlig ungdomlig kraft. Med ett riktigt bra lag på papperet och Serie B:s bästa publiksnitt bör Bari vara ett lag som kan slåss i toppen. Men den har man ju hört förut.
Annons

Målskytten: Riccardo Maniero
Nyckelspelaren: Valerio Di Cesare
Liraren: Alessandro Rosina
Spännande talanger: Isaac Donkor, Gaston Camara, Gheorge Puscas.
Tränaren: Davide Nicola

PESCARA

Efter väldigt starka värvningar på slutet har Pescara slagit sig fram som en av favoriterna. Verre, Mandragora och Valoti är alla duktiga unga spelare redo att ta nästa kliv och rutinerade herrar som Campagnaro och Sansovini borde vara garantier. Att man värvade målkungen Cocco från Vicenza under slutet av mercaton var ett tydligt besked om vart Pescara vill någonstans. Upp.

Målskytten: Andrea Cocco
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Hugo Campagnaro
Liraren: Valerio Verre
Spännande talanger: Rolando Mandragora, Mattia Valoti.
Tränaren: Massimo Oddo.

Zona Playoff (Playoff-kandidater)

AVELLINO
Anfallstrion med Lill-Insigne, Tavano och Trotta är en av seriens allra vassaste och kan komma att ta laget långt. Mittfältet saknar viss kreativitet och det finns även frågetecken för försvaret som tappat en del viktiga namn. Dessutom återstår det att se hur viktig förlusten av tränare Rastelli blir.
Annons

Målskytten: Marcello Trotta
Nyckelspelaren: Mariano Arini
Liraren: Francesco Tavano
Spännande talanger: Roberto Insigne, Gennaro Tutino.
Tränaren: Attilio Tesser

LIVORNO

Jag tycker den här upplagan av Livorno ser väldigt spännande ut. Offensiven är belamrad med fina spelare som Pasquato, Fedato, Vantaggiato och framför allt har man ett gäng mycket spännande inlånade talanger i Palazzi (Inter), Calabresi (Roma), Comi (Milan) och Vergara (Milan). Det finns även viss rutin i truppen. Gamle storbacken, Panucci, är tränare.

Målskytten: Daniele Vantaggiato
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Emerson
Liraren: Cristian Pasquato
Spännande talanger: Andrea Palazzi, Davide Calabresi, Gianmario Comi, Jherson Vergara, Mattia Aramu, Francesco Fedato
Tränaren: Cristian Panucci

PERUGIA
Jag vet inte om jag tycker att Perugia har en så mycket bättre i trupp i år än ifjol, men är i vilket fall tillräckligt intressant för att hålla sig på den övre halvan. Tränare Bisoli kan sitt Serie B, hela försvaret är i stort sett nytt och Ardemagni längst fram kan göra tjugo mål. Faller allt på plats är åtminstone Playoff väldigt sannolikt.
Annons

Målskytten: Matteo Ardemagni
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Massimo Volta
Liraren: Fabinho
Spännande talanger: Vittorio Parigini, Leonardo Spinazzola, Alexis Zapata
Tränaren: Pirepaolo Bisoli

SALERNITANA
Det här är inte vilken nykomling som helst. Med stort stöd från sina supportrar kommer man vara jobbiga att möta och dessutom har man rustat ett lag som mycket väl kan vara med i striden om playoff. Torrente är en underskattad tränare och Sciaudone, Gabionetta och Coda är alla mycket bra spelare på den här nivån. Klubben ägs av ingen mindre än Claudio Lotito.

Målskytten: Massimo Coda
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Manolo Pestrin
Liraren: Gabionetta
Spännande talanger: Thomas Strakosha
Tränaren: Vincenzo Torrente

Zona Tranquillità (Lagen som bör bli bra, få en lugn resa, men missa Playoff)

CESENA
Något Cesena alltid kan räkna med är bra stöd från sina hemma-supportrar. Där har de alltid en fördel. Anfallet ser bra ut. Jag tror att Antonio Ragusa kan gå mot en kanonsäsong, Camilo Ciano kan sitt Serie B och någon av Rosseti eller Garritano kan få ett genombrott. De andra lagdelarna ser dock inte riktigt lika starka ut och kanske är detta lag en aning överskattat.

Annons

Målskytten: Camillo Ciano
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Davide Capelli
Liraren: Antonio Ragusa
Spännande talanger: Lorenzo Rossetti, Luca Garritano.
Tränaren: Massimo Drago

VICENZA
Var en av fjolårets stora överraskningar. Tränare Marino gjorde underverk med laget och nu hoppas man att han ska kunna upprepa framgångarna. Att man tappade målskytten Cocco gör det dock inte så lätt. Man hoppas att Galano (mkt bra nyförvärv från Bari) ska riva upp försvaren, att förre Serie A-profilerna Pozzi och Pazienza ska kunna visa vägen och att någon av de yngre spelarna som Modic (Milan), Pettinari kliver fram. Jag tror inte på samma succé i år, men med Marino vet man aldrig.


Målskytten: Stefano Giacomelli
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Michele Pazienza
Liraren: Cristian Galano
Spännande talanger: Andrea Mantovani, Andrej Modic, Roberto Gagliardini
Annons
Tränaren: Pasquale Marino

NOVARA
Ytterligare en nykomling jag tror kan bli riktigt bra. Man har förstärkt vettigt till en redan rätt stark startelva och spelare som Viola, Signori, Troest och Galabinov är alla mycket medvetna om hur Serie B fungerar. Sedan är ju Pablo Gonzalez kvar förstås.

Målskytten: Felice Evacuo
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Pablo Gonzalez
Liraren: Nicolas Viola
Spännande talanger: Paolo Farago, Jacopo Manconi.
Tränaren: Marco Baroni

COMO
Nykomling som jag tror hänger kvar utan problem. Lill-Ganz kan bli en succé, Ebagua har fortfarande en del att ge och sedan har man ett koppel av mycket bra unga spelare som t ex Scuffet, Bentivegna, Bessa. Tränare Carlo Sabatini är brorsa till sportdirektör, Walter.

Målskytten: Simon Andrea Ganz
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Antonio Giosa
Liraren: Daniel Bessa

Annons
Spännande talanger: Daniel Bessa, Accursio Bentivegna, Simone Scuffet.
Tränaren: Carlo Sabatini

TERNANA
Felipe Avenatti kan komma att göra många mål. Ceravolo är fortfarande en bra Serie B-spelare och ungtuppar som Gondo, Masi, Zampa, Busselato kan alla göra sig gällande. Värvningen av Empolis Signorelli kan också bli viktig. Mittenlag?

Målskytten: Felipe Avenatti
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Manuel Coppola
Liraren: Massimiliano Bussellato
Spännande talanger: Cedric Gondo, Alberto Masi.
Tränaren: Domenico Toscano

Zona Mistero (Lagen med oberäknelig status som både kan åka ur eller nå playoff)

LATINA
Man har förändrat nästa hela laget, vilket gör att det kan ta ett tag att få saker att fungera. Den förre Juventus-försvararen Iuliano ska försöka skapa ett lag med en del intressanta spelare som t ex Dumitru, Marchionni, Corvia, Minala, Schiattarella. Det kan bli hyfsat.

Annons

Målskytten: Daniel Corvia
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Hernan Dellafiore
Liraren: Marco Marchionni
Spännande talanger: Dumitru, Joseph Minala
Tränaren: Mark Iuliano

CROTONE
Jag ser något spännande hos tränare Ivan Juric och till sitt förfogande har ett ganska talangfullt lag med Lazio-lånet Tounkara i spetsen. Kommer troligen inte ha något med toppen att göra, men då många har dem som en nedflyttningskandidat tror jag att de hänger kvar utan större problem.

Målskytten: Ante Budimir
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Claiton Dos Santos
Liraren: Adrian Stoian
Spännande talanger: Mamadou Tounkara, Elogi Koffi Yao, Leonardo Capezzi.
Tränaren: Ivan Juric

BRESCIA
Även om gamle målkungen Andre Caracciolo är kvar i klubben och fortfarande gör mycket mål och även om Embalo och Morosini är spännande spelare kan det bli en tuff säsong för Brescia. Jag tror dock att man klarar sig kvar.
Annons

Målskytten: Andrea Caracciolo
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Andrea Caracciolo
Liraren: Leonardo Morosini
Spännande talanger: Michele Somma, Luca Mazzitelli, Carlos Embalo, Davide Marsura.
Tränaren: Roberto Boscaglia

MODENA
Det mest spännande med detta Modena är väl att det här Hernan Crespo som är tränare. Man har ett väldigt rutinerat lag, men utan större kreativitet. Dock är Granoche en målgaranti och Mazzarani en duktig spelare. Och tänk om Crespo är näste stortränare?

Målskytten: Pablo Granoche
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Thiago Cionek
Liraren: Andrea Mazzarani
Spännande talanger på lån: Tomas Vestenicky,
Tränaren: Hernan Crespo

ASCOLI
Halkade in på Catanias bekostnad och nykomlingen har faktiskt viss överrasknings-potential. Det finns viss entusiasm i klubben och värvningar som Milanovic och Petagna kan slå väldigt väl ut. Det troliga är dock att man får kämpa för att hänga kvar.

Annons

Målskytten: Andrea Petagna
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Giuseppe Pirrone
Liraren: Leonardo Perez
Spännande talanger: Valerio Nava, Milan Milanovic, Andrea Petagna
Tränaren: Mario Petrone

Zona Retrocesso (Lagen som får slåss om att hänga kvar)

PRO VERCELLI
Anses bli ett bottenlag, men det finns förhoppningar om att man kan överraska. Fausto Rossi är en lyx i Serie B och Mustacchio, Legati och Di Roberto håller god klass. Har en ganska bräcklig defensiv, men ett ganska spännande lag ur offensiv synvinkel.

Målskytten: Ettore Marchi
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Elia Legati
Liraren: Fausto Rossi
Spännande talanger: Stefano Beltrame, Mirko Pigliacelli, Giacomo Beretta
Tränaren: Crsitiano Scazzola

LANCIANO
Mercaton har varit en besvikelse och det troliga är att man får kämpa för att hänga kvar. Det fins dock ett drös med spelare i truppen med potential. Det som talar för en bra säsong är att Marillungo är skadefri och gör en kanonsäsong.
Annons

Målskytten: Nicola Ferrari
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Carlo Mammarella
Liraren: Eric Lanini
Spännande talanger: Eric Lanini, Antonio Rozzi, Elio De Silvestro.
Tränaren: Roberto D´Aversa

ENTELLA
Plockades tillbaka upp i B då Teramo tvångsdegraderades till Serie D. Caputo, Sini, Sestu  och Fazzi är bra spelare, men så mycket mer finns det inte att hämta.

Målskytten: Francesco Caputo
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Leandro Rinaudo
Liraren: Alessio Sestu
Spännande talanger: Nicolo Fazzi
Tränaren: Alfredo Aglietti

TRAPANI
Tror det kan bli en tuff säsong för Sicilien-laget. Inte ens kult-figuren Sodinha kan stoppa det. Karismatiske Cosmi är tränare.

Målskytten: Ernesto Torregrossa
Nyckelspelaren/Ledargestalten: Maurizio Ciaramitaro
Liraren: Sodinha
Spännande talanger: Janis Cavagna
Tränaren: Serse Cosmi


Publicerad 2015-09-05 09:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto