Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marchisio är nyckeln till ett förbättrat Juventus

Lorenzo Medici

Juventus har startat säsongen uselt. Noll poäng på två matcher och spelet har inte fungerat. Det finns tydliga orsaker till den svaga inledningen.

Den största anledningen är att det är på många sätt ett nytt Juventus som ska spelas in. Tunga pjäser som Vidal, Tevez och Pirlo ersätter man inte i ett nafs och då menar jag inte bara spelmässigt utan även på ett psykiskt plan. De tre försvunna spelarna var alla ledare på sina egna vis.

Sedan har Paul Pogba inte riktigt levt upp till förväntningarna. Kanske har han lagt för tung börda på sin axlar och kanske är han inte riktigt redo att ta den rollen. Han har sett irriterad och frustrerad ut. Men det lär bli bättre.

Allegri har heller inte kunnat formera sitt bästa lag. Alex Sandro har ännu inte klivit in i startelvan, Hernanes, Cuadrado och Lemina har precis anlänt och framför allt så har skadorna på Marchisio, Morata och Khedira stört säsongsinledningen.

Annons

Mycket talar därför för att det kommer bli mycket bättre för Juventus redan nu till helgen. Morata, Hernanes, Alex Sandro och Cuadrado kan alla komma att starta på lördag mot Chievo om Allegri skulle vilja det.

Men den största nyckeln till framgång är Claudio Marchisio. Det är han som är navet på mitten, det är han som är Pirlos ersättare. Med Marchisio tillbaka i laguppställningen, lär även mycket av bördan på Pogba försvinna. Fransmannen kommer då inte behöva tro att han ska lösa allting själv.

Med Marchisio slipper Juventus även att spela med ett mittfält bestående av både Sturaro och Padoin. Det har varit väldigt stor brist på kreativitet och passningsskicklighet med de två på plan samtidigt.

Förmodligen kommer Allegri välja att spela 4-3-1-2 på lördag mot Chievo och slänga in Hernanes på en gång. Det skulle alltså kunna se ut så här:

Annons

Den uppställningen känns väldigt mycket starkare än vad Juventus hittills har ställt upp med. Allegri skulle även kunna välja en 4-2-3-1-formation för att inkludera Cuadrado i startelvan. Det skulle dock innebära att Dybala flyttas till en ytterposition och Pogba skulle hamna lite väl långt ner i plan, vilket jag inte tror att Allegri egentligen vill, men om Juve-tränaren vill lägga in den offensiva gaspedalen skulle han kunna formera laget så här:


Sedan finns det ett tredje alternativ som Allegri använt sig mycket av, nämligen en 3-5-2-uppställning. Om Allegri vill få in Barzagli i startelvan, tighta till mitten och satsa på kantspel skulle detta kunna vara en lösning. Det skulle dock troligen innebära att Hernanes får kliva åt sidan.

Men på detta sätt skulle Allegri kunna utnyttja Alex Sandros och Cuadrados kvalitéer som yttrar. En mer defensiv variant är ju att Lichtsteiner tar Cuadrados plats. Det är inte omöjligt att vi kommer få se denna variant när Juventus ställs mot tufft motstånd.

Annons

Den här säsongen kan vara Allegris största utmaning som Juventus-tränare. Man har ömsat skinn och man har tappat tunga pjäser. På många sätt är det lite av ett “Anno Zero” för Juve där man i mångt och mycket börjat värva för framtiden och det kan ta lite tid att få saker och ting att fungera. Det kan till och med vara så att man måste kämpa hårt för att inte missa topp tre. Men givetvis är det för tidigt att räkna ut Juventus bara för att man förlorat två matcher i ligan, det är truppens kvalitéer alldeles för bra för.

Marchisios comeback och nyförvärvens anländande kommer förbättra Juventus betydligt. Den Toscana-födde tränaren har många möjligheter att välja på och vi kan nog räkna med att “Den gamla damen” kommer börja plocka in poäng på toppen väldigt snart.

Förmodligen redan på lördag.

Annons
Publicerad 2015-09-08 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto