Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bästa mittfälten i Serie A

Lorenzo Medici

1. Juventus – Pogba, Marchisio, Sturaro, Hernanes (Lemina, Khedrira, Cuadrado)

Tidigare var Juventus mittfält rena guldgruvan, men utan Vidal och Pirlo har mycket av genialiteten och kraften försvunnit. Marchisio och Pogba är dock två fantastiskt bra mittfältare att bygga vidare på. Om Sturaro kan höja sig, Lemina visar sig var ett fynd, Khedira får vara skadefri och Hernanes äntligen hittar rätt har “Den gamla damen” fortfarande det bästa mittfältet i serien.

2. Roma – Pjanic, De Rossi, Nainggolan (Keita, Ucan, Vainqueur).

Blanda Nainggolans energi och dynamik med Pjanic fina fötter. Lägg till De Rossi och Keitas taktiska skicklighet och vi har en härlig mittfält-cocktail. Bakom dem väntar Ucan och Vainqueur på sina chanser. Hade man haft en frisk Strootman hade man legat etta på den här listan.

3. Inter – Kondogbia- Melo- Guarin (Brozovic, Medel, Gnoukouri)

I och med att Kovacic såldes försvann en hel del kreativitet, men Mancini ville ha in mer muskler och kraft. Det har han nu fått med Felipe Melo, Medel och Kondogbia. Den sitsnämnde är spelaren som kan komma att höja Inters mittfält. Guarin och Brozovic flyttar kanske inte nålen så värst mycket, men får ändå anses som två bra spelare att ha i en trupp.

4. Lazio – Parolo, Biglia, Cataldi (Onazi, Lulic, Mauri, Milinkovic)

Lucas Biglia är vid form en av seriens bästa defensiva mittfältare och Parolo är en fantastisk box till box-spelare. Cataldi har fortfarande en del att lära, men har mycket hög potential och Onazi kan bidra med dynamik. Lazio har ett slagkraftigt mittfält.

5. Napoli – Hamsik, Valdifiori, Allan (Lopez, Jorginho, De Guzman, Chalobah)

På papperet har Napoli ett väldigt fint mittfält. Hamsik skicklighet och Allans bollvinnande är två byggstenar att bygga på. Men så länge vi inte vet om Valdifiori kan göra det han gjorde i Empoli kan inte Napoli ligga högre än så här. David Lopez, Jorginho, tillför inte så mycket i dagsläget.

6. Milan – De Jong, Bertolacci, Kucka, Bonaventura (Montolivo, Poli, Honda, Mauri)

Milan har många bra mittfältare, men ingen av riktigt hög klass. Det är ett problem. De Jong är en hygglig bollvinnare och kämpe, men skulle behöva ett par kreativa fötter bredvid sig. Bonaventura, Poli, Mauri, Kucka, Bertolacci är alla bra spelare, men faller alla in i ungefär samma kategori. Montolivo har aldrig kunnat leva upp till förväntningarna han tog med sig från Fiorentina. Det gäller att två, tre spelare kliver fram på Milans mittfält för att laget ska kunna höja sig och just nu är det svårt att se vilka de kan vara.

7. Sampdoria – Fernando, Barreto, Palombo, Soriano (Correa, Carbonero, Krsticic)

Tittar man på Sampdorias startspelare på mitten så är det verkligen en stark fyrling man har. Palombo är visserligen på väg ner i karriären, men Barreto är en underskattad och skicklig mittfältare, brassen Fernando en pärla som skulle platsa i en större klubb och Soriano är inte landslagsman utan anledning. Om Sampdoria skulle råka ut för skador har man dock inte mycket att slänga in.

9. Fiorentina – Borja Valero, Suarez, Mati Fernandez, (Marcos Alonso, Badelj, Vecino)

Borja Valero har sett bra ut under inledningen av säsongen vilket inger hopp för Viola. Suarez är en taktiskt skicklig bollvinnare, men inte mycket mer och Fiorentina hade mått bra av ytterligare ett mittfältsnyförvärv (Wallace) för att man skulle vara helt nöjda. Mati Fernandez är en högst begåvad spelare i sina bästa stunder, men är ojämn. Kanske dags för Vecino att kliva fram?


8. Torino – Baselli, Benassi, Acquah, (Vives, Gazzi, Obi)

Jag gillar en eventuell trio med Benassi-Baselli-Acquah. Den mittfälts-trilingen kompletterar varandra mycket bra. Baselli står för teknik och passningsskicklighet, Benassi bidrar med  hårt jobb och löpvillighet och Acquah för styrka och frenesi. Vives och Gazzi är dugliga truppspelare, men är inte riktigt på samma nivå.

10. Bologna – Donsah, Crisetig, Taider (Rizzo, Giaccherini, Pulgar, Diawara)

Här har Bologna någonting på gång. Donsah är ett kap, Crisetig kan bli riktigt bra och jag tror Taider kan göra gott i sin comeback i klubben. Om vi inkluderar tränar-drömmen, Giaccherini och spännande talanger som Pulgar och Diawara inser man att Bologna har ett mittfält som förmodligen är bättre än hälften av Serie A-lagen.

Annons


Publicerad 2015-09-10 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto