Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bästa anfallen i Serie A

Lorenzo Medici

1. ROMA – Salah, Dzeko, Falque (Totti, Iturbe, Gervinho, Florenzi)

Sabatini och Roma bestämde sig för att byta ut hela anfallslinjen och satsade på stort fyrverkeri när de köpte Dzeko, Salah och Falque. Vi har fortfarande inte riktigt sett vad de kan och inte kan göra, men matchen mot Juventus lovade gott. Jag tror dessutom att det kan bli ännu bättre. Skulle det börja samlas grus i anfalls-maskineriet kan man alltid kasta in “Er Pupone”, Turbo-Iturbe eller hoppas att Gervinho plockar fram årgång 2013-14 ur sin kropp.

2. NAPOLI – Higuain, Mertens, Insigne (Gabbiadini, Callejon, El Kaddouri)

Tränare Sarri har det agnenäma problemet att välja tre av Higuian, Mertens, Insigne, Gabbiadini och Callejon. Vi kan till och med slänga in El Kaddouri där. Det betyder att två spelare som skulle starta i de flesta av lagen i serien kommer bänkas varje vecka. Verkligen inte dåligt. Nu gäller det för Sarri att få dem att prestera också.

3. INTER – Jovetic, Icardi, Perisic (Ljajic, Palacio)

Det här ser ju jäkligt spännande ut. Man har kanske Serie A:s bästa renodlade striker i Icardi och kring honom har man införskaffat Balkan-trion, Ljajic-Jovetic-Perisic. Vi ska heller inte räkna bort en femton bra insatser från Palacio. Visst, det saknas en naturlig back-up till “ Wanda Boy”, men det kan nog lösa sig ändå.

4. JUVENTUS – Morata, Dybala (Mandzukic, Zaza)

Jag kan redan höra Juve-fansen skrika högt. Snälla, sänk rösterna lite grann. Visst kan Morata-Dybala bli seriens bästa anfallspar om allt faller på plats, men det finns inga garantier för det och bakom det ser det lite väl tunt ut. Mandzukic har sett trög ut och är väldigt beroende av sina lagkamrater och Zaza lär ju inte sätta ligan i brand. Nej, Tevez saknas här.

5. LAZIO – Candreva, Keita, Felipe Anderson (Klose, Djordjevic, Kishna)

Varken Klose och Djordjevic är den stjärna man hade behövt längst fram och dessutom är det skadebenägna. Men när de är friska är de ändå hyggliga alternativ. Nej, Lazios största styrka framåt är Candreva, Keitas och Andersons kombination av snabbhet och explosivitet. Även Kishna får räknas som ett bra alternativ framåt. Lazio har massor av kvalité framåt, frågan är bara om de kan upprepa fjolårets succé?

6. FIORENTINA – Ilicic, Kalinic, Bernardeschi (Rossi, Babacar, Rebic)

Paulo Sousa har en mycket spännande palett att välja av. Lite härliga Kalinic-löpningar? Kanske en dust av Bernadeschis fräckhet? Möjligen en smula av Ilicics genialitet? Lockas av att Rossis knän håller och be till fotbollsgudarna att han hittar formen från hösten 2013? Det funkar. Annars kan han alltid plocka in Babacars urkraft.

7. MILAN – Bacca, Luiz Adriano (Cerci, Balotelli, Niang, Menez)

Anfallsparet Bacca & Luiz Adriano går verkligen inte av för hackor, vilket de bland annat visade mot Empoli då de vann matchen i stort sett på egen hand. Det lovar gott. Men bakom det finns det inte mycket att hämta då Niang och Menez är skadade och Cerci verkar ha tappat det mesta. Hoppet står till Balotelli. Om plötsligt blixten slår ner och Super-Mario hittar sitt Zen och börjar dundrade in mål på löpande band, ja då är det en helt annan femma. Tills dess får Milan nöja sig med en sjunde plats. Det är väl inget att gnälla om? Jag funderade till och med på att sätta dem nia.

8. Sampdoria – Eder, Muriel (Cassano, Correa, Rodriguez, Bonazzoli)

Det är svårt att inte älska anfallsparet Muriel-Eder. Där finns snabbhet, oberäknelighet och kreativitet i massor. Bantar vi ner en Cassano och lägger till en skadefri Joaquin Correa så snackar vi mycket magi i Ferreros fotbollsfilm.

9. Sassuolo – Berardi, Defrel, Sansone (Floro Flores, Politano, Falcinelli)

Bara Berardi räcker ta mig tusan för att ta sig topp tio. Okej, jag överdriver. Men om vi tar med speediga Defrel och Sansone och Floro Flores frisyr, humör och målskytte så ser det ju onekligen mycket bra ut.

10. Chievo – Birsa, Meggiorini, Paloschi (Mpoku, Pellissier)

Det här brukar inte vara Chievos starkaste lagdel, men färgad av inledningen som jag är, slänger jag in dem som nummer tio. Och varför skulle inte Paloschi fortsätta att ösa in mål? Varför skulle inte Meggiorini ha fler oväntade magiska knep att plocka fram? Och varför skulle inte “Clark Birsa” fortsätta att byta om till “Super-Birsa”? Om inte, så har man alltid Mpoku att slänga in. Och om inte det fungerar kan man alltid räkna med att Pelissier kliver ur den där tidsmaskinen och drar till med ett par strutar när det skulle behövas.

Annons
Publicerad 2015-09-11 09:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto