Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Champions League väckte liv i Juventus

Lorenzo Medici

Efter en vilsen och misslyckad inledning på säsongen var det som om Juventus plötsligt befann sig i sitt rätta element. Tänk vad en match i Champions League kan göra.

Den första halvleken var tämligen kvävd där City hade mycket boll, men hade svårt att driva upp farten när Juventus spelare hela tiden jobbade hårt för att ligga rätt i positionerna.

Det fanns en och annat farlighet för engelsmännen, men antingen var Buffon i vägen eller så brände Bony grovt.

Juventus hade dock svårt att ställa om till egna chanser. Hernanes var sävlig som defensiv mittfältare (Marchisios och Pirlos position) och både Pogba och Morata hade saker på gång bara för att inte riktigt komma loss i sista stund.

I den andra halvleken fick dock City det mål de väntat på. Kompany klättrade på Chiellini som därmed nickade in bollen i eget mål. Givetvis borde det ha varit frispark för Juventus.

Annons

Där och då tydde mycket på att City var på väg mot seger. Men Juventus är ett erfaret lag, de har lärt sig vad som krävs för att ta sig hela vägen till final. Det gäller att inte drabbas av panik, att ha tålamod och veta att man kan vända en match som står 1-0 fastän man inte är i toppform.

De individuella kvaliteterna i laget plockades fram i rätt stund. Pogbas passning till Mandzukic var perfekt. Kroatens avslut var kliniskt. Dessförinnan hade Buffon lekt superhjälte och visat att han fortfarande är en av de bästa med en utomjordisk dubbelparad. Moratas mål var ett nummer ur den högre skolan. Det var ett bevis på vilken hög potential många spelare i Juventus har.

Men det var också en taktisk seger för Allegri. Man stängde ytorna för City och de lyckades sällan driva upp farten. Cuadrado fick sällan frihet i offensiven, men gjorde ett stort uppoffrande jobb på sin kant. Hernanes var svag i första halvlek, men spelade upp sig och blev nyttig i andra. Backlinjen var på sin vakt och gick i stort sett aldrig bort sig. Juventus lyckades på många sätt avväpna Citys största förmågor.

Annons

Att City återigen har problem i Champions League kan längre inte bara vara en slump. Säkert har det blivit en mental fråga, men det handlar säkert också om Pellegrinis taktiska dispositioner. Man kan t ex ifrågasätta valet av Nasri. Ifrågasätta valet att inte chansa med Aguero tidigare.

Men framför allt var det en taktisk och sportslig triumf för Juventus. Att i en formsvacka knipa tre poäng mot ett av världens bästa lag på bortaplan tyder på stark moral och god självinsikt om vad man faktiskt kan uträtta.

Att få återvända till sin kära vän Champions League verkar ha väckt det bästa ur Juventus. Nu gäller det för dem att fortsätta på den vägen.

Publicerad 2015-09-16 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto